Vastattu

rj11--->rj45 kaapeli

  • 31 October 2022
  • 1 kommentti
  • 968 katselukerrat

Käyttäjätaso 1

Semmosta läksin kyseleen kun törmäsin netissä, että on semmosia kaapeleita missä toisessa päässä rj11 liitin ja toisessa rj45. Niin toimisiko jopa paremmin tuommoinen kaapeli moodemissa kuin rj11-rj11 kaapeli? Ja toimiiko ollenkaan? Aattelin jos rj45 pään liittäisi wan porttiin modeemissa niin toimiiko netti?

Nettinä siis minulla vdsl2. Netti tulee puhelinverkosta.

Samaan syssyyn voisin kysästä, mikähän tullu netille kun menee poikki noin 2 päivän välein ja alkaa toimimaan vasta kun käynnistää modeemin uudestaan? Modeemina zyxel vmg3927.

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi irritus 31 October 2022, 06:53

Katso alkuperäinen viesti

1 kommentti

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Ei toimi.

VDSL2 täytyy kytkeä puhelinpistorasiasta modeemin line tai dsl merkittyyn liittimeen.

Wan-liitin on Ethernet-yhteyksiä varten, joita vanha kolminapainen puhelinpistorasia ei pysty toteuttamaan.

6 ↔ 8 napaista modular kaapelia tarvitaan silloin, jos talossa ei ole perinteisiä puhelinpistorasioita, siellä on yleiskaapelointi, mutta tarjolla ei ole Ethernet-yhteyksiä. Tässä lähinnä poikkeuksellisessa tilanteessa POTS, ISDN, ADSL tai VDSL2 voidaan toimittaa yleiskaapeloinnin kautta.

Nämä tapaukset harvinaistuvat koko ajan. Kadunvarresta VDSL2:sta myydään koko ajan vähemmän ja vähemmän. Jäljelle jää lähinnä ajoitukseltaan pieleen mennyt putki- ja sähköremontti, jossa taloyhtiön tai operaattorin vanhojen VDSL2-laitteiden päivitys Ethernetille unohtui taloyhtiöltä kokonaan.

Osallistu keskusteluun