Vastattu

Schneiderin Wiser IP-kamerat eivät yhdistä Arriksen 2.4G Hz wifi-verkkoon

  • 21 December 2022
  • 11 kommenttia
  • 208 katselukerrat

Oon tapellut reitittimen kanssa yhdessä laitevalmistajan sekä Elisan Omagurun (ei löytynyt apua), kun Arriksen reititin ei suostu ottamaan kameroita sisään 2.4GHz mikä pitää olla. Tuntuu ettei Suomesta löydy apuja tähän, kehoitetaan vaan vaihtamaan toisen valmistajan reitittimeen. Tänään kävin Elisan liikkeessä ja sieltä tuli vinkki että muuta APN asetus internet4 :een. Mutta en minä löydä noilta Arriksen välilehdiltä mitään kohtaa missä tuon voisi vaihtaa (APN). Onko kukaan hajulla ?

t: Juha

 EDIT 22.12.2022 // muokattu otsikkoa kuvaavammaksi -draakki

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Snouppi 28 December 2022, 16:54

Katso alkuperäinen viesti

11 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Arriksesta päätellen sinulla on kaapelimodeemiyhteys. APN asetukset koskevat mobiiliyhteyksiä 2G, 3G, 4G ja 5G. Ei siis ihmekään, ettei asetusta löydy, koska se on aivan eri verkkotekniikkaan.

Oletko tarkastanut Arriksen hallinnasta, millä kanavalla sen 2,4 GHz langaton lähiverkko toimii? Jos valinta on automaattinen, kokeile kanavia 1, 5 tai 9.

Jos Arris menee automaatilla kanville 12 tai 13, niin Pohjois-Amerikkaan suunnitellut laitteet eivät löydä langatonta lähiverkkoa. Pohjois-Amerikassa käytetään ainoastaan kanavia 1 – 11.

 

Kiitos, itekkin katoin netistä googlamalla, että APN viittaa vahvasti Mobiiliin. Nää on tosiaan jenkkien kameroita Schneider ja Wiser äppi johon saa kaiken laista langatonta laitetta.  Kokeilin noita 1,5 ja 9 mutta sama juttu kapulan äppi ei löydä niitä 2,4GHz johon ne pitäis ilmestyä, kuten muut lelut. En tiedä sitten pitäiskö toi Arris bootata sitten jokaisen vaihdon jälkeen (1,5,9) nyt en sitä tehnyt. Ja pitäisköhän toi AP Isolation hyväksyä vähän viittaa sivuun toi ohjeteksti ? F-securen asetuksia ei juuri ole muutellut, VPN:n ja palomuurinkin pudotin pois kokeiluluonteisesti mutta ei vaikutusta.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +14

@JJ2022 Eihän sattumoisin ole yhdistettynä nuo 2.4Ghz + 5Ghz verkot. Jos on niin kannattaa erotella ne vielä. Jos en ihan väärin muistele, niin Arris TG2492s purkissa taisi olla oletuksena yhdistettynä. 🤔

On defaulttina, mutta ihan ekana “suljin” 5GHz:n, ei positiivista vaikutusta. 

Verkkokanava on nyt 9.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +14

@JJ2022 Onko tullut ratkaisua tähän?

Ei ole tullut ratkaisua, varmaan pitäis olla yhteydessä suoraan sylttytehtaalle eli valmistajaan, en tiedä, vaikeeks menee….

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Jos jaksat ottaa valmistajaan yhteyttä, niin olisi tosi huippujuttu jos pystyt @JJ2022 raportoimaan tänne vielä että miten kävi, mitä mieltä laitevalmistaja on että mistä ongelmassa voisi kiikastaa. 🙂

Periaatteessa ongelman aiheuttajan eli Elisan joka on HW/SW:n toimittaja pitäis olla sinne yhteydessä ja julkaista sivullansa korjausohjeet, koska tämä sama ongelma on kaikilla jolla on nämä wiserin kamerat ja Arriksen modeemi. Minulla ei ehkä riitä tietotaito bittitasolle englannin kielellä ja en ole varma kuka on se lopullinen valmistaja ja missä on sylttytehdas.

BTW:
Kaveri kokeili kotonaan näitä minun kameroita ja ne toimivat moitteetta toisen valmistajan modeemilla.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +11

Yhteensopivuusongelmahan tuo on selkeästi. Kannattaa kokeilla vaikka suoraan Schneiderin tuen kautta asiaa selvitellä:https://www.se.com/fi/fi/work/support/customer-care/contact-schneider-electric.jsp 😊

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

Tai palauttaa toimimattomat laitteet.

Osallistu keskusteluun