Vastattu

Sopiva modeemi Elisan taloyhtiölaajakaistaan?

  • 9 November 2023
  • 5 kommenttia
  • 313 katselukerrat

Hei

Onko suositusta modeemiksi/reitittimeksi elisan tv-piuhan kautta tulevaan netin (kaapelitv - taloyhtiölaajakaista) käyttöön.

Pari vuotta sitten kysyin elektroniikkafirmasta ja sanoivat, että se on Elisan hallinnassa - eli heiltä ei saa. Tarve olisi perusmodeemi 1 yhteys piuhalla  ja pari laitetta langattomasti.

Sitten pitää hankkia yhteen pöytäkoneeseen langaton kortti tai usb-langaton adapteri, joka tulisi siten ettei jää peltitornin taakse piiloon. Onko nämä ihan perusgiganttitavaraa Elisan kannalta.

Kiitoksia jo etukääteen

 

 

EDIT 10.11.2023 // tiivistetty otsikkoa -draakki

 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Anspandeemus 13 November 2023, 08:44

Katso alkuperäinen viesti

5 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +2

Tällä olen pärjännyt itse , 225 euroa maksaa, parempi kuin Elisan samanhintainen arris.

Elisan kaapeliverkossa, elisalle piti ilmoittaa cmac-osoite laitetiedoista.

https://www.jimms.fi/en/Product/Show/160794/20002910/avm-fritz-box-6660-cable-kaapelimodeemi-valkoinen-punainen

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Tärkeintä olisi @HannuAr tietää satavarmaksi tekniikka, millä kiinteän laajakaistan yhteys on toteutettu jotta osataan vinkata oikeaa laitetta. 😊 Niin kuin @Primal Force minäkin ymmärsin, että ilmeisesti kaapelimodeemi löytyy kotosalta pitämässä yhteyden virkaa?

Jos tekniikasta on yhtään epäselvyyttä, niin jos lisäilet vielä Elisan asiakasnumerosi ja/tai tarkan kotiosoitteen OmaYhteisö-profiiliisi joko kohtaan Asiakasnumero tai puhelinnumero (ei julkinen) tai Yksityiset muistiinpanot (ei julkinen), niin me voitaisiin varmistaa tuo tekninen saatavuus. 🙂 Ethän lisää tietoja tähän julkiseen keskusteluun! Tuolta profiilistasi vain me moderaattorit nähdään nuo tiedot, missä lukee (ei julkinen) 😊

Käyttäjätaso 7

Sitten pitää hankkia yhteen pöytäkoneeseen langaton kortti tai usb-langaton adapteri, joka tulisi siten ettei jää peltitornin taakse piiloon. Onko nämä ihan perusgiganttitavaraa Elisan kannalta.

Elisaa ei kiinnosta sinun oman sisäverkon kalusto muuta kuin sen verran, että he mielellään myyvät niitä laitteita mitä heidän valikoimastaan löytyy.  Tuotteen laadun kannalta ei ole väliä, ostatko tp-linkin usb-adapterin gigantista vai motonetistä.

“Tärkeintä olisi@HannuAr tietää satavarmaksi tekniikka, millä kiinteän laajakaistan yhteys on toteutettu jotta osataan vinkata oikeaa laitetta. 😊 Niin kuin@Primal Force minäkin ymmärsin, että ilmeisesti kaapelimodeemi löytyy kotosalta pitämässä yhteyden virkaa?”

 

Riittäiskö tarkennuskena: Elisan valokaapeli tulee rivitaloyhtion telekaappiin josta se ohjataan taloyhtiön tv-piuhan kautta kuhunkin asuntoon. Eli  telekaapista asuntoon ei käytetä kuitua tai ethernet kaapelia vaan vanhanaikaista piuhaa.

 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9

Kyllähän tuo alustavasti kaapelimodeemiyhteydeltä vaikuttaisi. Elisalla on Arriksen laitteita myynnissä kaapelimodeemiksi: Arris Kotiboksi TG2482. Tarkistaisin kuitenkin nyt vielä tuon nettiyhteyden ihan Elisan sivujen kautta:

https://elisa.fi/netti/netti-kotiin/

Syötä osoitteesi ja katso tekniikka. Kauppa tarjoaa myös nettilaitteita kyseiselle osoitteelle (jos tilausputkella etenee vähän matkaa), niin kannattaa noita tarkastella. 👍

Osallistu keskusteluun