Suorien televisiolähetysten katselu langattomasti

  • 26 May 2023
  • 0 kommenttia
  • 53 katselukerrat

Käyttäjätaso 3

Verkossa olen nähnyt tiedusteluja kuinka onnistuu suorien (ilmaisten) televisiolähetysten katselu langattomasti. Olen myös ollut toteavinani, etteivät tiedustelijat ole saaneet mitään vastausta tai jos ovat saaneet, ne eivät ole olleet toimivia.

Olen nyt toteuttanut oman unelmani langattomasta tv-katselusta mm. seuraavasti:

  • signaali tulee, kuten ennenkin, kerrostalon sisäisestä verkosta Elisan toimittamana
  • samaan rasiaan olen liittänyt kaapelimodeemin (nopeus on riittävä ja ei, ei Elisan - pitää kyetä tunnistamaan DVB-C - signaalit), joka pienen konfiguroinnin jälkeen lähettää ilmaiset DVB-C - lähetykset langattomasti joko 2.4 Ghz tai 5 Ghz - alueilla neljällä eri kanavalla vastaanottaviin laitteisiin. Eli neljä vastaanottavaa laitetta tai jos yhdellä tallentaa eri kanavaa kuin katselee, kolme jne..
  • varsinaisessa katselussa tietokoneella käytän DVBViewer’ia ja sen Service’a, mutta esim. ProgDVB käy siihen tarkoitukseen.
  • oikeastaan vain mielikuvitus on katseluun liitettävien laitteiden rajana, mutta itse television suhteen olen “heittänyt pyyhkeen kehään”, koskei se ole Android. Saisihan älytv:nkin ohjelmallisesti jonkin ladattavan sovelluksen ja modeemista saatavan .m3u-tiedoston avulla toistamaan tv-lähetykset langattomasti, muttei maksa vaivaa: onhan meillä uudempi Chromecast Google-kauppoineen. Play-shopista vain sopiva ohjelmapalikka laitteeseen ja homma toimii - langattomasti.

Joo, lukuisten vaiheiden/tutkimusten/kokeilujen jälkeen olen päätynyt em. ratkaisuun hyvällä menestyksellä. Osan tutkimus-/kokeiluvaiheista olen Yhteisössä kertonutkin - en niihin enää paneudu ellei kukaan suoraan kysy niistä. Lähes ainoa, mitä EN ole kokeillut/tutkinut ovat langattomat HDMI - lähetin-/vastaanotinyksiköt - sellaisiakin on saatavilla. 


Keskustelussa ei ole vielä kommentteja.

Vastaa ensimmäisenä!

Osallistu keskusteluun