Suorien televisiolähetysten katselu langattomasti

  • 26 May 2023
  • 4 kommenttia
  • 265 katselukerrat

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +2
  • Aktiivinen keskustelija
  • 96 kommenttia

Verkossa olen nähnyt tiedusteluja kuinka onnistuu suorien (ilmaisten) televisiolähetysten katselu langattomasti. Olen myös ollut toteavinani, etteivät tiedustelijat ole saaneet mitään vastausta tai jos ovat saaneet, ne eivät ole olleet toimivia.

Olen nyt toteuttanut oman unelmani langattomasta tv-katselusta mm. seuraavasti:

  • signaali tulee, kuten ennenkin, kerrostalon sisäisestä verkosta Elisan toimittamana
  • samaan rasiaan olen liittänyt kaapelimodeemin (nopeus on riittävä ja ei, ei Elisan - pitää kyetä tunnistamaan DVB-C - signaalit), joka pienen konfiguroinnin jälkeen lähettää ilmaiset DVB-C - lähetykset langattomasti joko 2.4 Ghz tai 5 Ghz - alueilla neljällä eri kanavalla vastaanottaviin laitteisiin. Eli neljä vastaanottavaa laitetta tai jos yhdellä tallentaa eri kanavaa kuin katselee, kolme jne..
  • varsinaisessa katselussa tietokoneella käytän DVBViewer’ia ja sen Service’a, mutta esim. ProgDVB käy siihen tarkoitukseen.
  • oikeastaan vain mielikuvitus on katseluun liitettävien laitteiden rajana, mutta itse television suhteen olen “heittänyt pyyhkeen kehään”, koskei se ole Android. Saisihan älytv:nkin ohjelmallisesti jonkin ladattavan sovelluksen ja modeemista saatavan .m3u-tiedoston avulla toistamaan tv-lähetykset langattomasti, muttei maksa vaivaa: onhan meillä uudempi Chromecast Google-kauppoineen. Play-shopista vain sopiva ohjelmapalikka laitteeseen ja homma toimii - langattomasti.

Joo, lukuisten vaiheiden/tutkimusten/kokeilujen jälkeen olen päätynyt em. ratkaisuun hyvällä menestyksellä. Osan tutkimus-/kokeiluvaiheista olen Yhteisössä kertonutkin - en niihin enää paneudu ellei kukaan suoraan kysy niistä. Lähes ainoa, mitä EN ole kokeillut/tutkinut ovat langattomat HDMI - lähetin-/vastaanotinyksiköt - sellaisiakin on saatavilla. 


4 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +13

Kiva, kun jaoit tämän toteutuksesi @Skogis ! 🙂 Heräsi itselle sellainen kysymys, että onko tuossa millainen viive, kun tuo DVB-C -signaali uudelleen lähetetään langattomasti sisäverkossa? 🤔

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +2

@Burnett, olet tiettävästi ensimmäinen langattomasta tv-katselusta kiinnostunut - ainakin täällä yhteisössä. En ole vaivautunut mittaamaan viivettä, mutta hyvin vähäinen se on langalliseen DVB-C - lähetykseen verraten. Kun samalla katsoo langallista ja langatonta niin pieni ero langallisen hyväksi on - kuten sanottu vähäinen.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +2

Kuten tunnettua elektroniikka aiheuttaa viivettä signaaliin ja aina sitä enemmän mitä useampi laite on välissä. Niinpä kun aikoinaan oli näitä kaupallisten tv-kanavien “kisoja”, joissa puhelimen näppäimillä äänestettiin vaihtoehtoja, jopa ennen äänimerkkiä annetulla oikealla, hyväksytyllä, salaman nopealla vastauksella - hävisikin kilpailun. “Tasan eivät käyneet onnenlahjat”: pienemmällä mikrosekuntiviiveellä tuli kisan voitto - että silleen…

Osallistu keskusteluun