Vastattu

tplink td-w9970 asetukset

  • 28 January 2022
  • 11 kommenttia
  • 597 katselukerrat

Liittymä 100m valokuitu. Aluksi käytin vanhaa adsl modeemia joka toimi muuten hyvin eikä pätkinyt mutta luonnollisesti nopeus oli huonompi kuin olisi vdsl modeemilla. Nooh, viimein ostin vdsl modeemin minkä jälkeen nopeus kyllä parani (noin 35m/10m maksimit) mutta pätkiminen alkoi, erityisesti sen huomaan elisa viihde boxin toimivuudessa, vähän väliä ilmoittaa että ei yhteydessä internetiin, tallennukset ja sarjat pätkivät kesken katselun. Joten olisiko jotain mitä pitäisi muuttaa modeemin asetuksista? En niistä tajua mitään, valitsin vain "elisa vdsl" kohdan kun modeemin otin käyttöön, siihen loppuu osaamiseni. Niin ja modeemi sijoitettu samaan paikkaan missä adsl modeemikin oli joten siitä tuskin kiinni. 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Älgee 3 February 2022, 00:02

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

11 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Moro @Älgee 
Onpas harmillista, että pätkiminen on uudella modeemilla alkanut. Oletko huomannut netin pätkimistä muilla laitteilla vai pelkästään Elisa Viihteellä? 

Pelkästään viihde. Joko sanoo että ei yhteydessä internettiin tai sitten jotain virhekoodi :default. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15

Jos liittymä on tilattu 100M nopeudelle ja toteutuva nopeus on vain 35 Mbps, niin sitten linjassa on ehkä jotain pielessä. Eli kuparikaapeli, joka Elisan ADSL/VDSL keskittimeltä tulee asuntoosi on ehkä siinä matkan varrella jotenkin heikossa hapessa. Linja voi myös ottaa häiriöitä jostain viallisesta puhelinpistokkeesta tai muusta sähkölaitteesta. Jos asunnossasi on useita puhelinrasioita, niin oletko kokeillut niitä kaikkia? Vai onko edes sellaista kolminapaista rasiaa, sillä uudemmissa asunnoissa on suoraan RJ11 tai joskus RJ45 rasia, josta myös tuo ADSL/VDSL tulee. Kokeile myös ilman mahdollisia jatkojohtoja, sillä pitkät lattakaapeliset jatkojohdot eivät ole yleensä muuksi kuin haitaksi.

Ei ole jatkojohtoja, yksiö kyseessä niin vain yksi puhelinpistoke, muuta rasiaa ei löydy. Toi 35 minkä laitoin niin suurinpiirtein keskiarvo, riippuu vähän millä testerillä koittaa ja milloin niin latausnopeus ollut 20-50, lähetys aina sama 10. Useimmiten jää kyllä reilusti alle 35:n, ehkä 25 on yleisin tulos, eikö pitäisi tulla vähän stabiilempia tuloksia kuitenkin valokuidulla? Kaikki testit tehty wifillä, useammalla laitteella mutta ei isompia laitekohtaisia eroja, tiedä sitten tulisiko jo johdon kanssa eri lukuja.

Käyttäjätaso 7

Kaikki testit tehty wifillä, useammalla laitteella mutta ei isompia laitekohtaisia eroja, tiedä sitten tulisiko jo johdon kanssa eri lukuja.

Kannattaa kokeilla. Onpahan ainakin sen WiFin toimivuus poissuljettu.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

Kaikki testit tehty wifillä, useammalla laitteella mutta ei isompia laitekohtaisia eroja, tiedä sitten tulisiko jo johdon kanssa eri lukuja.

Speksien mukaan laite tukee “jopa 300 Mbps” nopeuksia, mutta tukee pelkästään 2,4 GHz taajuutta.

Laitteen ethernet-portit ovat 100M nopeudella toimivia, joka taasen kertoo siitä, että laite ei ole kovin tehokas.

Kerrostaloissa on usein ongelmana, että naapureiden laitteet häiritsevät toisiaan ja sekin hidastaa nopeuksia. Oletan, että asut kerrostalossa, kun kerrot asuvasi yksiössä.

Itse suosittelisin ostamaan jonkun uudemman laitteen, joka tukee 5 GHz taajuutta. Johdolla pääset todennäköisesti suurempaan nopeuteen, toki käyttömukavuus ei ole samaa luokkaa, kuin langattomuus, jos kyseessä on kannettava laite.

Toki voisit vielä laitteen hallintasivulta tarkistaa, millä nopeudella DSL-linkki on muodostunut.

Tässä kaikki mitä dsl kohdan alta löytyi:

Line Status: 

DSL Up Time: 

DSL Modulation Type: 

Annex Type: 

  Upstream Downstream
Current Rate (kbps) 29997 86087
Max Rate (kbps) 37781 109623
SNR Margin (dB) 8.8 9.4
Line Attenuation (dB) 3.1 1.9
Errors (pkts) 85 313

Piuhoja en haluaisi vedellä niin onko tämä parempi kun on 5ghz mutta löytyykö muita vikoja lähtökohtaisesti? https://www.verkkokauppa.com/fi/product/47409/nvcjk/TP-LINK-Archer-VR300-Dual-band-ADSL2-VDSL-modeemi

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Suosittelen kyllä ainakin testauksen nimissä testaamaan paraneeko Viihteen toimivuus verkkokaapelilla. :thumbsup:  Jos ei muuta, niin saadaan ainakin vian aiheuttajaa rajattua tarkemmin.

Voit myös lisätä oman asiakasnumerosi profiiliisi sille merkittyyn kohtaan, niin voidaan vielä tarkistaa miltä itse laajakaista näyttää linjalla :slight_smile:  

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

Tässä kaikki mitä dsl kohdan alta löytyi:

Line Status: 

DSL Up Time: 

DSL Modulation Type: 

Annex Type: 

  Upstream Downstream
Current Rate (kbps) 29997 86087
Max Rate (kbps) 37781 109623
SNR Margin (dB) 8.8 9.4
Line Attenuation (dB) 3.1 1.9
Errors (pkts) 85 313

Tuon perusteella sisäverkkokin on ihan kohtalaisessa kunnossa, jos siitä 86M irtoaa.

Kiitokset vastauksista. Kävin vaihtamassa modeemin mainitsemaani malliin ja nyt näyttäisi toimivan,ä.