F.A.Q.

Usein kysyttyä laajakaistoista

  • 20 April 2022
  • 5 kommenttia
  • 1187 katselukerrat
Usein kysyttyä laajakaistoista
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
  • OmaYhteisön yhteisömanageri
  • 267 kommenttia

 Tähän artikkeliin olemme keränneet joitain useimmin kysyttyjä kysymyksiä laajakaistoista. 

 

Mitä teen, jos nettini pätkii?

Suuri osa vikatilanteista ratkeaa laitteiden (puhelin, tabletti, reititin) uudelleenkäynnistyksellä. Jos vika ei poistu, OmaElisassa voit mitata nettisi toimivuuden, nähdä yhteyteesi vaikuttavat häiriöt ja huoltotyöt sekä tarvittaessa tehdä vikailmoituksen.

 

Miten voin parantaa nettini toimivuutta? 

Nettiyhteyden toimivuuteen vaikuttavat useat eri tekijät. Esimerkiksi modeemin ja tietokoneen suorituskyky, kiinteistön sisäverkon kunto, langattoman yhteyden käyttö sekä nettiä käyttävien laitteiden ja ohjelmien aiheuttama kuormitus vaikuttavat saamaasi yhteysnopeuteen. Vinkkejä yhteytesi toimivuuden parantamiseen löydät täältä.

 

Mistä saan apua langattoman verkon käyttöön?

Tästä ohjeesta löydät apua langattoman lähiverkon (WLAN/WiFi) käyttämiseen ja ongelmatilanteisiin.

 

Mistä saan apua modeemini käyttöön?

Elisan ja Saunalahden laajakaistaliittymissä käytettävien modeemien ohjeita löydät täältä.

 

Olen muuttamassa, miten toimin?

Laajakaistaliittymälle kannattaa tilata siirto hyvissä ajoin ennen muuttoa, jotta liittymä olisi heti käyttövalmis uudessa osoitteessa. Siirto tilataan verkkokaupastamme, ja tilausta varten tarvitset verkkopankkitunnukset, Elisa Tunnuksen tai Mobiilivarmenteen. Tarkemmat ohjeet löydät täältä.

 

Pitääkö laitteet sammuttaa ukkosella?

Helpoin tapa välttää laitteidesi hajoaminen ukkosen tai myrskyn aikana on ottaa laitteet kokonaan irti sähköverkosta hyvissä ajoin ennen ukkosta tai myrskyä. Lue täältä, miten voit välttää laitteidesi hajoamisen ukkosten ja myrskyjen aikana. 


Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

5 kommenttia

Kunniamerkki

Hei

Asun Helsingin Puistolassa ja täällä markkinoidaan kovasti valokuituja. Ainakin 3 yhtiötä. Monet yhtiöt kuulemma ovat rakentamassa ensi kesänä kaapelia. Myös Elisa. Ja markkinoijat kertovat, että vanhat kuparikaapelit poistetaan pian. Ei ainakkaan minulle ole ilmoitettu että kuparikaapeli, jolla toimii minun kiinteä yhteys, poistuisi.

Osaako joku neuvoa mistä saan asiasta tiedon. Vai onko onko kyse markkinamiesten puheista.

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Kyllä ne puheet kuparien poistumisesta on ihan totta, ja vaikka eivät välttämättä kaivaisikaan kupareja ylös niin niiden käyttö yksinkertaisesti lopetetaan ja tilalle tulee kuitua.

 

Kunniamerkki

Kyllä ne puheet kuparien poistumisesta on ihan totta, ja vaikka eivät välttämättä kaivaisikaan kupareja ylös niin niiden käyttö yksinkertaisesti lopetetaan ja tilalle tulee kuitua.

 

Minua kiinnostaa aikataulu. Taitaa olla yli 10 vuotta kun minulle kaupattiin vastaavan tapaista yhteyttä ja silloinkin oltiin “luopumassa” kuparista. Firma en muista. Ja tiedän, että on vaihtoehtoja, niitähän kaupataan, mutta onko se niin, että yksi kaunis päivä sanotaan, että piuhat on poikki. Ja Elisalla ei ole mitään velvollisuuksia silloin.

Kaipaisin osoitetta, josta voidaan luotettavasti kertoa, mikä on tilanne.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

Kaipaisin osoitetta, josta voidaan luotettavasti kertoa, mikä on tilanne.

Homma menee niin, että ensin rakennetaan se kuituverkko käyttöönottovalmiiksi ja vasta sen jälkeen kuparia käyttävät asiakkaat tiedotetaan ja tarjotaan kuitupohjaista ratkaisua tilalle. Jossain alueilla saatetaan tehdä ennakkomarkkinointiakin.

Ei ole olemassa julkisia aikatauluja mitä missäkin tapahtuu ja tuo kuparien purkaminen tulee kestämään useamman vuoden, purettavaa ja rakennettavaa on paljon. Rakentamiskausikin jatkuu kunnolla vasta routa-ajan jälkeen eli huhti-toukokuussa, riippuen vähän missäpäin maata operoidaan.

Jos haluat omasta alueestasi jotain vähän spesifisempää tietoa, laita vaikka minulle yksityisviestillä käyttöpaikkasi osoite niin voin selvitellä.

Yleisesti voin todeta, että ei ole riskiä, että asiakas jäisi tyhjän päälle, vaan kupariverkon tilalle tulee joko 5G tai FTTH saataville ja vanhat yhteyden puretaan vasta kun uudet on aktivoitu.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +5

kuten aikasemmin olen sanonut niin mobiili ei suoranaisesti lämmitä no ehkä 5G viipaloinilla muistelen että täällä on puhuttu 100 megasta tuo nsa nopeus on ollut alimillaan 8 megassa.. jospa vielä saa nauttia parikaapeli yhteydestä.