ZTE MF286D valokuituun

  • 2 October 2021
  • 6 kommenttia
  • 154 katselukerrat

Olen käyttänyt ZTE MF286D reitintä omalla mobiililaajakaistaliittymällä, mutta nyt taloyhtiö siirtyi valokuituun, joten reitin pitäisi kytkeä suoraan verkkokytkimeen. Taloyhtiön "nörtti" sanoi ettei reitittimen asetuksia saa muutettua valokuituun, koska Elisa on ilmeisesti blokannut reitittimen asetuksia jotenkin. Voiko todella olla näin mikä avuksi? 


6 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +4

Säästä tuo mobiilireititin mökkikäyttöön tai myy eteenpäin ja osta sinne kiinteään laajakaistaan erillinen uusi reititin.

 

Ohessa meidän valikoimaa:

 

https://elisa.fi/kauppa/laitteet/tietotekniikka/nettilaitteet/kodin_verkkolaitteet

 

 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki

Jos ostaa uuden reitittimen osta ihan valmistajan omilla ohjelmilla oleva. Noissa Elisan tarjoamissa on ilmeisesti Elisan softa jonka päivitykset on aina vähän niin ja näin. Jos on bugia softassa saat päivitykset nopeemmin ja luultavasti parannuksia useammin, kun odottelemalla softaa Elisalta. Itellä Asuksen reitittimet, mutta telewelliä kanssa kehuvat tosin en tiedä. Joskus ollu ADSL aikaan telewell ja sillon toimi ainakin ok. Noista Asuksen boxeista ei valittamista. 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +4

Ei ole kaikissa meidän myymissä laitteissa meidän ohjelmisto vaan ihan valmistajan oma.

Käyttäjätaso 7

Ei ole kaikissa meidän myymissä laitteissa meidän ohjelmisto vaan ihan valmistajan oma.


Aika harvassa on ne Elisan myymät laitteet , joiden softa olisi täysin alkuperäinen. Suurimpaan osaan Elisa on teettänyt joitakin muutoksia ja softia päivitetään Elisan palvelimilta eikä laitevalmistajan omilta.

Se on totta , että Elisa ei niitä muutoksia tee , vaan teettää joko laitevalmistajalla tai sen auktorisoimalla softatalolla.

Käyttäjätaso 3

Hmm.. mielestäni tuo ZTE MF286D on mahdollista saada kuidun kanssa toimimaan. En nyt ulkoa muista mikä noista neljästä LAN portista oli LAN/WAN portti (muistaakseni 1 TAI 4), mutta joissain näissä mobiilireitittimissä saattaa joutua vielä lisäksi laitehallinan kautta saattamaan aktiiviseksi sen WAN ominaisuuden.

Vertaa, minkä verta asus tuo laitteilleen päivityksiä, niin aivan eri tahtiin kuin Elisa

Osallistu keskusteluun