Skip to main content
Vastattu

Zyxel DX3300-T0 modeemin hallinta

  • 15 May 2024
  • 5 kommenttia
  • 223 katselukerrat

VDSL-modeemi meni rikki. Hain ElisaShopista uuden Zyxel DX3300-T0.

Se lähti toimimaan ensi yrittämällä, mutta toimi vain yhden päivän. Sen jälkeen tuli tyly ilmoitus, tähän verkkoon (WLAN) ei voi muodostaa yhteyttä. Ethernet kyllä toimi kaapelilla. Kokeilin 3 eri tietokoneella yhtä heikoin tuloksin ja sen jälkeen tein päivän töitä selvittääkseni, mistä kiikastaa. Kaivoin esiin Elisan ohjeistuksen, jossa neuvottiin käyttämään OmaElisaa. Hämmästykseni oli melkoinen, kun siellä olevia langattoman verkon ja modeemin tietoja ei voinutkaan muokata. Edellinen kilpistyi verkon nimeen, jossa on kielletty merkki (alaviiva). Modeemia koskevia tietoja ei kai voikaan muokata? Modeemin IP-numerokin on erilainen kuin OmaElisassa mainittu.

Lopulta sain modeemin toimimaan Sokrateen muille antamia neuvoja soveltaen, mutta saa nähdä, kuinka kauan modeemin WLAN nyt toimii.

Tumpulakäyttäjiä ohjeistus varmaan johtaa harhaan tai ainakin minua johti.

Otsikon kysymys on siis asetettu tällaisen taustan perusteella.


EDIT: 15.5.2024 // Muokattu otsikkoa kuvaavammaksi. -Jaakop

5 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +12

Kuulostaa kieltämättä vaikeuksien kautta voittoon-tilanteelta. Hyvä että lopulta toimii, ja onhan uusissa modeemeissa toki parin vuoden takuu. 😊 Osaa meiltä ostetuista modeemeista pääsee hallinnoimaan vielä Omaelisasta, mutta kyseisessä mallissa se tapahtuu oman paikallishallinasta ohjesivun kautta ‘’Asetukset ja hallinta’’ kohdan alta

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +4

Tämä taitaa olla huonon onnen laite. Nyt se pysyi päällä taas vuorokauden ja blokkasi sitten yritykset kirjautua WLANiin. Virta pois modeemista ja taas toimii. Onkohan se ominaisuus?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Tämä taitaa olla huonon onnen laite. Nyt se pysyi päällä taas vuorokauden ja blokkasi sitten yritykset kirjautua WLANiin. Virta pois modeemista ja taas toimii. Onkohan se ominaisuus?

Ei ole ominaisuus tuollainen. 🤔 Toki kannattaa reset tehdä sille, jos tuo jatkuu. Millaisia laitteita langattomassa verkossa on käytössä?

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +4

Pari Windows 11-läppäriä (HP ja Lenovo).

Kolmas Windows 10 läppäri on liitetty suoraan Ethernet-kaapelilla modeemiin.

Tällä hetkellä modeemi toimii moitteitta.

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +4

Suljetaan tämä keissi. Nyt tiedän, että modeemin saa parhaiten toimimaan resetoimalla. Saa nähdä, kuinka usein sen joutuu tekemään. Sokrateen vastaukset muihin samantapaisiin tapauksiin auttoivat eniten.

Osallistu keskusteluun