Zyxel vmg 3925 verkon laajennus langattomasti, käyttäen Time Capsule ja Airport Extreme

  • 2 tammikuu 2021
  • 5 kommenttia
  • 288 katselukerrat

Otsikon mukainen verkon laajennus, ei mitään mahdollisuuksia saada boksin tekemää verkkoa kantamaan 15m kahden tiilimuurin läpi huoneesta toiseen. Onko hyviä ideoita, langattomasti nuo purkit olisi ainoa järkevä vaihtoehto kytkeä zyxelin perään.


5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Mesh ja WDS toiminnot ovat valmistajakohtaisia, joten langatonta lähiverkkoa voi laajentaa langattomasti ainoastaan silloin, kun kaikki tukiasemat ovat saman valmistajan laitteita.

Voit vetää tiilimuurien ympäri Ethernet-kaapelin ja kytkeä VMG 3925 ja Airport toisiinsa Ethernet-kaapelilla.

Jos kaapelin veto on ylivoimaista, hanki uudet Mesh-laitteet, käännä VMG 3925 langaton lähiverkko pois päältä ja kytke siihen yksi Mesh-laitteista Ethernetillä.

 

 

Esim TP-Link Deco E4 AC1200 Mesh Wi-Fi kyllä käy minkä tahansa valmistajan reitittimeen. Käsittääkseni langatonta verkkoa voi laajentaa vaikka vanhoilla reitittimillä, oli ne sitten mitä merkkiä tahansa. Kaapelin vetoon en ryhdy.

Vanhoja reitittimiä perä perään:

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Esim TP-Link Deco E4 AC1200 Mesh Wi-Fi kyllä käy minkä tahansa valmistajan reitittimeen.

Mutta yksi Decoista täytyy kuitenkin kytkeä kaapelilla.

Mikäli kuuluvuus muurin yli on huono, voit tarvita jopa kolme Decoa. Yksi Zyxelin viereen ja Ethernet-kaapelilla siihen kiinni. Toinen muurin taakse ja kolmas paikkaan, josta on hyvä kuuluvuus muurin molemmille puolille. Kakkos- ja kolmos Decot toimivat langattomasti sen ensimmäisen Decon kanssa.

Käsittääkseni langatonta verkkoa voi laajentaa vaikka vanhoilla reitittimillä, oli ne sitten mitä merkkiä tahansa.

Tämä onnistuu silloin, kun kytket kaikki tukiasemat toisiinsa Ethernet-kaapelein.

Toki, mikäli vanhoihin tukiasemiisi on mahdollisuus saada vaihtoehtoinen laiteohjelmisto, kuten OpenWrt, niin vaihtamalla kaikkiin tukiasemiin OpenWrt, saat rakennettua langattoman WDS-verkon niiden välille.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Applen Airportit tukevat WDS:ää keskenään. Joten jos et halua ostaa kassillista uusia Mesh-tukiasemia, yksi ratkaisu on metsästää lisää Airportteja.

Tällöin käännä jälleen Zyxelin oma langaton lähiverkko pois päältä häiritsemästä, kytke yksi Airporteista Ethernet-kaapelilla Zyxeliin, konfiguroi Airportit WDS-verkoksi ja ripottele loput sopiviin paikkoihin, josta ne kuuluvat muurin taakse.

Lähdenpä nyt eteenpäin sillä, että TimeCapsule kiinni kaapelilla ( löytyi 10m cat5 kaapelia ) siihen Airport mukaan langattomasti jne. Katsotaan miten sujuu ja saanko kuulumaan mitään, kiitos vinkeistä.

Osallistu keskusteluun