Vastattu

3G parempi kuin 4G

  • 16 July 2022
  • 4 kommenttia
  • 189 katselukerrat

Käyttäjätaso 2

Elisa on lopettamassa 3G-verkkoa. Mites sitten mökillä Laviassa Karhijärven länsipäässä surffataan, kun 4G ei edelleenkään kunnolla toimi ja illlalla tuntuu nukahtavan kokonaan. Parhaimmillaankin vain alle 10 megan  DL-nopeuksia, usein 3G antaa paremman tuloksen.  Lisäksi puhelimen akku kuluu nopsaan kun luuri yrittää 4G:ssä pysyä. Tukiasemaan jokunen kilometri.Näin se on ollut jo vuosikausia.

Lisäkysymys: Pitääkö paikkansa, että Elisa on poistanut 4G-tukiasemia 5G-verkon tieltä? Kotona Turussa nykyisin luuri näyttää 3-4 tolppaa kun keväällä vielä oli aina täydet. Luuri ei yhdisty lähimpää tolppaan, ehkä siinä ei enää 4G:tä ole. Nopeus pysynyt kyllä samana joten ei haittaa.

Cellmapperista mökin sijainti:

 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi olkitu 16 July 2022, 12:15

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

4 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +11

Ei 4G:tä sammuteta 5G:n tieltä mutta tukiasema luultavasti vaihtuu baseband ja runkoyhteyttä parannetaan samaanaikaan. Tukiasemapaikkoja voi operaattori kuitenkin vaihtaa esimerkiksi kun vuokra rakennuksen katolla päättyy tai muun syyn takia. Myöskin tukiasema voidaan uudelleen parametrisoida ja lähetystehoa muuttaa.

 

Signaalipalkit päätelaitteissa ei kerro koko totuutta. Eri päätelaitteet raportoivat signaalia eri tavoin. 

 

Nuo uudet Elisan 4G-tukiasemat näyttäisi olevan lähivuosina laitettu mökkisi lähialueelle että en usko että erityisestä parannusta tulevan. Melkein paras tapa on vahvistaa signaalia on hankkia 4G-modeemi ja tehokas ulkoantenni jolla suunnata tukiasemaan + WIFI sisälle. Puhelut ja netti VoWIFI:n kautta. 

Käyttäjätaso 2

En usko parannukseen minäkään. Mutta en varmaan ole ainoa, jolle 3G on edelle paras vaihtoehto. Elisa vois sponsoroida modeemin ja ulkoantennin  hankintaa. :-D

Käyttäjätaso 7

Oletko kokeillut muiden yhtiöiden verkkojen toimivuutta?

Käyttäjätaso 2

Tarttis käydä pari prepaidia. Itsellä ei ole muita.