4g mobiililaajakaista ps4 kaverina..

  • 29 joulukuu 2020
  • 5 kommenttia
  • 280 katselukerrat

Moi

Elikkäs, tossa joulukuun alussa mulle saatiin myytyä Elisa Viihde. Hieno palvelu ja muuten olen tykännyt mutta kukaan ei kertonut että tarvitsee olla myös Elisan netti että toimii nelosen kanavat. Noh eilen kävin sitten hakemassa 4g mobiililaajakaistan Elisalta ja ZTE MF286D reitittimen. No nyt näkyy nelonen mutta Ps4 muuttui sitten turhaksi kun ping kivasti semmosta 120-400. Useampi tunti googlailtu ja säädelty reitittimen asetuksia edes takaisin mutta ping ei tuosta parane. Että olisiko tälle nyt jotain tehtävissä vai kärräänkö nämä kaikki romppeet takaisin lähimpään myymäläänne? Aikasempi netti DNA ja ping pyöri siinä 15-45 ja hyvin nopiaan palaan takaisin siihen mutta silloin jää myös tuo viihde turhaksi... 


5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Jos matkaviestinverkko on niin ruuhkainen, että latenssit pomppivat sadoissa millisekunneissa, niin eipä sille juuri voi tehdä mitään.

Mikäli modeemissasi on mahdollisuus lukita taajuusalue, voit toki käydä alueellasi kuuluvat kaistat yksi kerrallaan läpi ja verrata vasteaikoja. 700 MHz, 800 MHz, 1800 MHz, 2100 MHz, 2600 MHz.

Uudet modeemit käyttävät kuitenkin useita kaistoja samanaikaisesti, joten se ruuhkakin on todennäköisesti jakaantunut aika tasan eri taajuuskaistoille.

Eli käytännössä tilanne on kyllä niin, että jos haluat sekä verkkopelit että Nelosen, sun pitää ottaa sekä Dna:n että Elisan nettiyhteydet.

Jos et halua maksaa kaksista internet-yhteyksistä, niin Elisan mobiililaajakaista kannattaa palauttaa.

Viihteen suhteen olet jo myöhässä palautuksen kanssa. Mutta kun myyjä kerta unohti kertoa, ettei Nelonen näy muiden operaattoreiden yhteyksillä, niin taistele sopimuksen purku tuolla perusteella läpi.

Ihmetyttää vaan kovin että miten voi olla niin huonot nuo pingit ja pystysikö niitä jotenkin säätämään joko Elisan puolelta tai jollain modeemi asetuksilla mitä en vielä kekannu. Nopeudet sekä ylös että alas on jatkuvasti melkein tapissa ja niitä antaakin huomattavasti paremmin kuin vastaava DNA liittymä mutta näissä pingeissä nyt ero onkin sitten ihan toista luokkaa ja DNA:n eduksi. Änäriä koitin iltasella usean pelin ja eri aikaan ja aina oli ping vähintään 120 pelin oman mittarin mukaan. Ihan toivoton pelata enää siinä kohti. Ja ei ollut mikään muu vehje käytössä samaan aikaan, ps4 piuhalla modeemissa jne jne.. 

 

Ja joo kyllä, viihteen osalta menny se 14 päivää mutta jos tätä ny ei tän paremmaksi saa ja on paluu takas DNA niin kyllä tuo viihde jää siinä kohti tarpeettomaksi ja sen kanssa mennään sit kuluttaja asiamiehet yms läpi jos tarve vaatii. 

Kännykällä juuri tehdyt speed testit. 

LTE Elisa ping 29

Wifi Elisa 58

Wifi DNA 23

Nyt toimi yhden pelin ping 30-40ms

Lukitsin b3(1800mhz)+b7(2600mhz)

Mutta aika näyttää oliko tuosta apua vai johtuuko siitä kun rupiaa olemaan jo näin paljon yön puolella... 🤔

Käyttäjätaso 3

Elisa premiumissa, jos ei Elisan nettiä saa katsottua 4 sen ohjelmia , kantsii pistää tallennus päälle 4sesta ja sit alkaa katsoa sitä tallennetta

 

👍

Osallistu keskusteluun