Vastattu

4G nopeus

  • 2 March 2021
  • 6 kommenttia
  • 268 katselukerrat

Moi,

Meillä on Uudellamaalla, taajamassa 100Mbps 4G nettiliittymä sekä 3x150Mbps kännykkäliittymiä.  Useimmiten iltaisin nopeus on 4-5 Mbps millä tahansa laitteella Elisan testillä testattuna. Modeemin ledit näyttää yleensä täyttä signaalia ja se on hyvin keskeisellä paikalla, lähellä ikkunaa. (paras vaihtoehto meillä)
Olen ottanut lukuisia kertoja yhteyttä asiakaspalveluun sekä teknisen puolen tukeen jossa sanottiin että luvataan nuo nopeudet, mutta ei taata mitään??? Syynä aivan järjettömän huonoon netin nopeuteen on kuulemma linkkimaston antennien suuntaus, sekä sen kapasiteetti. Joskus joku on luvannut viedä asiaa eteenpäin, minä en ole kylläkään huomannut mitään muutosta tapahtuneen vuosien varrella.

Mitä mieltä olette, kannattaako maksaa näin surkeista yhteyksistä/palvelusta/asenteesta lähes sata euroa kuukaudessa?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi MiikaMoi 9 March 2021, 16:35

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

6 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9

Jos ei toimi koita muita liittymiä. Ei huonoista kannata hirveesti maksaa. Suosittelisin kiinteää liittymää kotiin, jos vaan joku sellaisen toimittaa. 

Siinäpä se, Elisa ei toimita minkäänlaista kiinteää liittymää meidän osoitteeseen. Ilmoittivat vaan aikoinaan että liittymä muuttuu 4G liittymäksi. Eivät ihan kauheasti välitä omista asiakkaistaan…..

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15

Cellmapperista voi kurkkia tukiasemien sijainteja. Android-puhelimeen voi asentaa saman sovelluksen, niin näkee mihin puhelin yhdistää. Voi myös vertailla, missä päin tukareita kilpureilla on olemassa.

 

https://www.cellmapper.net/map

Käyttäjätaso 5

Ehditkö @2slow4us vielä tuota Cellmapperia latailemaan? Jos käyt lisäämässä tuon verkon käyttöosoitteen tuonne profiiliisi niin mekin pääsemme tätä kautta mittailemaan tuota mobiiliverkkoa. 🔍

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Siinäpä se, Elisa ei toimita minkäänlaista kiinteää liittymää meidän osoitteeseen. Ilmoittivat vaan aikoinaan että liittymä muuttuu 4G liittymäksi. Eivät ihan kauheasti välitä omista asiakkaistaan…..


Ilmoita kuluttajansuojaan näin jälkikäteen. Lain mukaan kiinteä pitää korvata korvaavalla yhteydellä ja eihän tuo 4G enään sitä korvaa ja ei ole koskaan aijemminkaan korvannut. Voit saada valokuidun veloituksetta jos kkv innostuu asiasta ja muutkin innostuisi valittamaan.

 

Jos ei mikään muu operaattori myy kiinteää. Silloin ota esim. 2-3 liittymää (jokainen eri operaattorilta tai pakotus eri taajuuteen tai vaikka 3G verkkoon) ja tee kuormantasaus toimii hyvin, mitä äskön testailin Telewellillä. Yksi mitä itse uskon, on että 4G:stä vapautuu kaistaa kun puhelimet laittaa 3G/2G verkkoon, joo mutta suosittelen lämpimästi vaihtamaan operaattorin muuhun jos et innostu reklamoimaan, ettei nykyinen yhteys korvannutkaan sitä kiinteää (olikohan ADSL yhteys)

Jos vikapalvelu ei asiaan oikein mitään tee niin turhaa sillon Elisan asiakkaana on, jos et sitten saa liittymien nopeuksia tiputettua johonkin 10M ja hinnat samassa suhteessa.

Kiitos vinkistä, täytynee tutkia mitä mahdollisuuksia kuluttajasuojan kautta olisi.

Vikapalveluun ja tekniseen tukeen soittelu on todellakin hukkaan heitettyä aikaa.