5G Kotinetin myynti ja asennuspalvelu

  • 10 December 2021
  • 12 kommenttia
  • 1249 katselukerrat

Käyttäjätaso 3
  • Kommentaattori
  • 43 kommenttia

Ajattelin kertoa millainen kokemus 5G kotinetin myynti- ja asennuspalvelu oli. Haluan tuoda esille, että se mitä mainostetaan ja myyntitilanteessa luvataan ei pidä paikkansa. Pitää myös todeta, että asennuspalvelu on hintaansa nähden aivan luokattoman huono tuote. Asennuspalvelusta jäi kuva, että hommaa ei pyritä hoitamaan parhaalla tavalla vaan helpoimmalla mahdollisella rimaa hipovalla tavalla. Tästä myöhemmin lisää.

Jäi myös vahva mielikuva, että Elisan myynti on erittän sekavaa eikä ehkä kaikin puolin täytä lakia.

5G kotinettiä alettiin myymään minulle, kun otin yhteyttä Elisan myyntiin liittyen toiseen sähköpostilla saamaani tarjoukseen, joka osoittautui perättömäksi. ADSL oli loppumassa, joten kiinnostuin tuotteesta ja selvittelin muutaman päivän paketin mukana toimitettavien laitteiden ominaisuuksia ja asennuspalvelun sisältöä ennen lopullista päätöstä.

Minulle myytiin 5G kotinetti, vaikka Elisan sivuilla saatavuutta ei ilmoitettu. Kysyin asiasta ja kuulemma läheisen maston päivitys oli niin uusi, ettei tieto ole vielä netissä. Liittymän tilauksen jälkeen muutaman päivän päästä soitettiin, että kohteessa on suoritettu mittauksia eikä 5G:tä olekaan saatavilla. Myyjä kysyi, että haluanko saman paketin 4G:nä. Otin sen varmistettuani, että asennuspalveluun kuuluu asiakkaan tärkeimpien laitteiden kytkentä, kuten netissä mainostetaan.  Tätä ennen joku myyjä soitteli useasti ja painosti tekemään päätöksen 4G netistä ja laitteista vedoten, että hänen lupaamat tarjoukset ovat vain sillä hetkellä voimassa. (onkohan laillista markkinointia?) Tämän jälkeen Enian myyjä vielä halusi sotkea asioita.

Asentaja soitteli noin kahden viikon päästä ja sovittiin asennusajankohta. Asentaja saapui reilu puoli tuntia myöhässä ja oli tulossa asentamaan 5G nettiä eikä 4G:tä mikä minulle oli tulossa. 5G nopeus kuitenkin mitattiin, joka oli 500Mb/s.

Seuraavaksi nettisivulta https://elisa.fi/palveluasentajat/ Elisan mainostamat asiat.

Elisa 5G Kotinetti on toimintavarma ja huippunopea nettiyhteys kaikkialle kotiisi – jokaiseen huoneeseen ja perheen kaikille laitteille. Se myös asennetaan sinulle täysin käyttövalmiiksi. Jätä yhteystietosi alle, niin palveluasentajamme on sinuun yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä. Hän hoitaa kaiken puolestasi alusta loppuun, sinulle jää vain uudesta nopeasta ja toimintavarmasta netistä nauttiminen.

 

Ensimmäinen lupaus: ”Tuomme laitteet ja liittymän”

  • Laitteet ja liittymä piti noutaa postista.

Toinen lupaus: ”Mittaamme parhaan paikan ulkovastaanottimelle ja varmistamme vahvan yhteyden Elisa 5G-tukiasemaan.

  • Asentaja oli mittaamassa vain yhdestä paikasta. Eli siitä mihin oli hänen mielestään helpoin asentaa. Vaihtoehtoisia paikkoa ei mitattu. Esimerkkinä Elisan asiakaspalvelusta on taannoin kehotettu siirtymään muutaman metrin, jos on valittanut huonosta kuuluvuudesta tai hitaasta netistä. Miksi vaihtoehtoisia paikkoja ei voitu mitata?

Kolmas lupaus: ”Laitamme kodin verkon käyttövalmiiksi ja varmistamme toimivuuden”

  • Asentaja aikoi asentaa sisälle tulevat laitteet keittiön työpöydälle. Eli johto ikkunan välistä ja nettikaapelin pistorasia heti ikkunan viereen. Muuntajat, POE injektori ja sisäretitin olisi tullut parhaalle paikalle keittiön pöydälle ja varannut ainoan pistorasian. Eli joko keität kahvia tai olet netissä.
  • Pitkän keskustelun jälkeen ulkolaite asennettiin vaihtoehtoiseen paikkaan ja laitteet tulivat talossa olevaan tilaan missä sijaitsevat kaikki muutkin verkkolaitteet kuten, kaikki verkkokaapelien päät, kytkin, verkkolevyasema jne.
  • Asentaja ei kiinnittänyt yhtään ainoata kaapelia yhtään mihinkään, eli ulkoyksiköltä tuleva 8m kaapeli roikkuu vapaasti ja ulkoyksikön muuntaja jäi roikkumaan oviaukkoon sähköpistorasian ja nettikaalin läpiviennin väliin. Kaikki roskat jäivät siihen mihin tippuivat tai sattuivat jäämään. Asentajan lähdettyä sisäreititin tippui hyllyltä, kun meni koskemaan roikkuviin johtoihin.  

Neljäs lupaus: ”Liitämme tärkeimmät laitteet verkkoon.”

  • Yhtään ainoata laitetta ei liitetty verkkoon. Tämä oli suurin pettymys, koska aiemmin reitittimen vaihtaminen on aiheuttanut monen illan operaation, että on saanut kaikki laitteet toimimaan. Tämä oli merkittävä asia minkä takia ostin kyseisen palvelun asennettuna.

Viides lupaus: ”Opastamme ja annamme käyttövinkit.”

  • Todella vähän neuvottiin eikä edes annettu vinkkejä, miten laitteet saa liitettyä nettiin, kun ilmeni ettei niistä suostuta asentajan toimesta liittämään

Kuudes lupaus: ”Huomioimme käynnillämme turvallisuuden: Meillä on suojamaskit ja -käsineet mukana.”

  • Tämä oli ainoa mikä toteutui. Maski oli kiitettävästi päällä, tosin käsineitä ei ollut, mutta niiden hyöty on minimaalinen, jos on käsidesiä.  

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

12 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +5

No sehän meni mallikkaasti. :D

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +8

Elisalle tyypillistä sekoilua. Kukaan ei tunnu tietävän, miten asiat oikeasti ovat. Omakohtaisestikin tapahtui 2019 niin, että ensiksi kuukausien ajan ohjeistettiin yksiselitteisen varmasti, että käyttöön tulee kaapelilaajakaista, ja piti hommata kaapelimodeemi sekä soveltuva koaksiaalijohto ja -yhde. Noin viikkoa ennen aikataulunmukaista kytkentäpäivää tupsahti paperipostina Elisalta täysin päiväämätön (ei edes postileimaa) kirjeentapainen, jossa kömpelösti todettiin aiemman tiedon olleen väärä ja että toteutus huoneistoissa onkin Ethernet suoraan RJ-45-verkkokaapelein.

Näemmä Elisalla ei vieläkään ole saatu korjattua edes puolia vastaavista suurista tiedonhallinnan ja -kulun ongelmista.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

Elisa käyttää alihankkijoita. Ny kannattaisi kyllä reklamoida, asennushinta tuoss apaketissa on aika kova. Elisan myös kannattaisi olla yhteydessä kyseiseen asentajaan, ei tuollaisi voi jättää tekemättä ilman asiakkaan suotumusta.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

Itse asia soiteltiin @MHin kanssa kuntoon jo taannoin, mutta kieltämättä näihin markkinointiteksteihin voisi tehdä tarkennuksia. Palautetta on viety eteenpäin. :slight_smile: Itse asennuksia tosiaan hoitaa niin kumppanit, kuin Elisan Palveluasentajatkin!

Tilasin epäonnekseni Elisan 5G:n marraskuun alussa. Siitä alkoi rumba, jolle ei näy loppua. 5G ei toimi. Viimeiset lukemat: lataus 38.8 Mbps, lähetys 17.9 Mbps. Lukemattomia soittoja ja korjausyrityksiä! Elisa jo myönsikin, että myi jotain, mitkä ei ole vielä valmis.

Mutta mikä toimii on laskutus! Vaikka olen kirjallisesti reklamoinut, karhuja tulee palvelusta joka ei toimi.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Näistä 5G asennuksista voisi koostaa jonkin ketjun, on jo useita, joissa asennus tai palvelun laatu ei ole kohdannut.

 

@Sarilyn jos kyseessä on Elisan asentama niin pitäisi kyllä Elisan saada nopeudet paremmaksi, jos taas jokin muu ratkaisu niin aivan “riittävän” hyvin toimii, mutta toki voit koittaa perua kaupan 14pv sisällä ja kokeilla josko kilpailija toimii vielä paremmin.

Käyttäjätaso 3

Kolme viikkoa ollut Kotinetti käytössä. Yhteys on  pätkinyt muutaman kerran, eikä Elisa suostu ottamaan vikailmoitusta vastaan. Perusteluna että yhteys toimii sillä hetkellä kun soittaa. Sillä ei ole merkitystä, että data ei ole liikkunut ollenkaan n. 20-40 min. aiemmin eli sen aikaa sitten mitä vikapalveluun jonottaminen kestää. Vanha Adsl oli paljon vakaampi vaikka hieman hidas olikin. Toivottavasti tästä ei tule harrastusta. 

Käyttäjätaso 3

Taitaa kotinetistä tulla harrastus. Pätkiminen ja ajoittainen hidastelu jatkuu. Teams puheluista ei ajoittain tule mitään. Netin pätkiminen tuo haasteita työn tekoon kun vpn katkeaa ja monet sovellukset pitää käyttää alhaalla.

 

Elisan asiakaspalvelu jäi luultavasti taas kiinni valehtelusta. Soitin asiakaspalveluun reklamoidakseni pätkivästä netistä. Kyse oli kuulemma laajasta viasta, mikä ei kuitenkaan näy vikakartalla. Myöhemmin selvisi, että todennäköisimmin kyse kuitenkin oli siitä, että Elisan asentama modeemi buuttailee spontaanisti. Vikapalvelukin piti sitä todennäköisenä. Nyt liittymään tehty joku muutos. Toivottavasti toimivuus paranee.

 

Onneksi Elisa on tehnyt vuosien varrella operaattorin vaihtamisen helpoksi. Aiemmin liittymän mukana tullut sähköposti, viihde palveluun kulunut virusturva ja fyysinen kaapeli rajoitti operaattorin vaihtohaluja. Nyt kun kaikki nämä on poistettu ainoa asia mikä henkilökohtaisesti jarruttaa operaattorin vaihtoa on, että Elisa toimii parhaiten kesämökilläni sekä se, että olen aina ollut Elisan asiakas HPY ajoista asti. En tiedä onko ruoho vihreämpää aidan toisella puolella, mutta aivan kohta kokeilemisen arvoista. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

Kokeile työntää sinne jonkun toisen operaattorin kortti. Mahtaako toimia? Jos toimii eikä pätki..

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

@MHi Tahtoo langattomista yhteyksistä helposti tulla harrastus tai ainakin viimeistään silloin kun muutkin sitä käyttävät ja menee verkko tukkoon. Yritä saada vikailmoitus sisään kun jos yhteyden pätkiminen Teams puhelutkin katkoo niin eihän silloin nettiä voi edes käyttää siihen mitä varten ostettu.

ADSL oli ilmeisesti Elisan ja se päättyi joskus ennen joulua ja nyt sitä ei enään Elisan sivujen mukaan takaisin saa. Joten voit kyllä valittaa toimivuudesta myös kirjaamo@traficom.fi koska kyseessä on ilmeisesti ADSL yhteyttä korvaava yhteys. Traficom laittaisi vähän Elisalle vauhtia, jotta saat yhteyden, joka toimisi yhtä hyvin kuin vanha ADSL, mahdollisesti saat vanhan ADSL:än takaisin, jos Elisa ei saisikaan 5G:tä toimimaan ongelmitta.

Ei näillä 5g liittymillä tee mitään. Ei ainakaan etätöitä. Alas 20mb ja ylös hyvällä tuurilla 1mb.

Voisitte tehdä tarkennuksia ihan siihen teidän myyntitapaan ja omissa palveluissanne esitettyihin "faktoihin".

Te puhutte mainoksissa palturia, te myytte palturia ja laskutatte priimaa.

Mut hei 🙂 hymynaama yhteisössä pitää fiilikset korkealla.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

Ei näillä 5g liittymillä tee mitään. Ei ainakaan etätöitä. Alas 20mb ja ylös hyvällä tuurilla 1mb.

 

Paljonko Kotinetin asennusvaiheessa saatiin nopeutta ? Tuollaiset eivät kuulosta 5G-verkon nopeuksilta.