Kysymys

5G Kotinetti Vakaus julkisella IPllä

  • 12 January 2022
  • 6 kommenttia
  • 232 katselukerrat

Onko mahdollista että jotkut sivustot kuten YouTube ja Twitch ei välttämättä tykkää tästä julkisesta IPstä? Kaikki toimi aivan moitteettomasti ennen kuin tilasin julkisen IPn ja nyt sitten kyseisiin sivustoihin lähettäminen on erittäin hidasta, vaikka nopeustestit antavat ihan hyviä tuloksia. Nopeustestit antaa +20 Mbps, mutta sitten näihin sivustoihin saan maksimissaan 5 Mbps. Mitään muuta en ole vaihtanut paitsi julkisen IPn. Testailin myös keskellä yötä milloin ei pitäisi ruuhkan vaikuttaa ja siltikin sama ongelma.

Speedtest
​​​​​​
Twitch Suomen Servulle 5 Mbps

Pidempi Aikainen Upload Testi. Aikalailla 20 Mbps kokoajan.


6 kommenttia

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki

Ehkäpä tämä mielivaltainen IP jako alkaa niittää satoaan...Mulla ei oo enkä saa sitä kun on niinkuin tavallinen puhelin liittymä 200 megan netillä höystettynä jonka nopeus jää 50-80 megaan….Eli maksan vähän niinkuin ilmaa tässä vaihteeksi mutta minkäs teet et mitään..

Käyttäjätaso 4

Hmm… Tietooni ei ole tullut, että Julkisen IP kanssa upload puolella olisi ollut hämminkiä 😮 Tätä olisi toki hyvä selvittää lisää ja todentaa jollain toisellakin liittymällä. Olisiko kenelläkään yhteisöläisistä mahdollisuutta testata tätä samaa Twitchin ja Youtuben osalta?

Hmm… Tietooni ei ole tullut, että Julkisen IP kanssa upload puolella olisi ollut hämminkiä 😮 Tätä olisi toki hyvä selvittää lisää ja todentaa jollain toisellakin liittymällä. Olisiko kenelläkään yhteisöläisistä mahdollisuutta testata tätä samaa Twitchin ja Youtuben osalta?

Voihan se olla sattumaa, että kun laitoin julkisen IPn päälle niin alueella on enemmän ruuhkaa tai jotain muita ongelmia. Olen kuitenkin tehnyt nopeustestejä päivittäin siitä asti kun liittymän sain.

Ja keskiarvo Upload nopeudelle 17.12.2021 - 9.1.2022 on ollut ~40 Mbps. Mutta nyt julkisen IP vaihdoksen jälkeen keskiarvo tälle 3 päivälle on ~18 Mbps Speedtestien mukaan. Joka olisi aivan riittävä nopeus mutta käytännössä nopeudet sitten jää alle 5 Mbps.

9.1.2022 3 aikaan tehty testi.
Tänään 3 aikaan tehty testi.

Okei nyt vähän testailin lisää ja jokin nyt kyllä ei toimi oikein. Elikkäs kävin hakemassa Telialta prepaid liittymän ja laitoin sen vanhaan Huawei B525 modeemiin. Jostais syystä tuossa 5G netissä on aivan jäätävä Jitteri tuolla upload puolella. Arvot huitelee siinä 150-300ms paikeilla, minun tietämyksen mukaan jitterin pitäisi olla alle 50ms paikeilla. 

Elisa 5G Kotinetti - 5/3 Mbps Testi.

Telian netillä ja Huawei B252 Modeemilla sisältä ja huomattavasti huonommilla signaali arvoilla. Jostais syystä Uploadin jitteri pysyy kuitenkin 10-35ms välissä. Satunnaisia 80ms piikkejä lukuunottamatta.  

Telia 4G + Huawei B525 - 5/3 Mbps Testi

Huomenna ajattelin testailla tuota Telian nettiä tuohon ZTE MC7010 ja kokeilla, että onko ongelmat kiinni laitteista.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Tiesithän, että Telia Prepaidilla saa julkisen ip-osoitteen käyttämällä APN:ää prointernet.

Se on hieman palomuuratumpi kuin Elisan internet4, joten varaudu ongelmiin, jos yrität käyttää alempia porttinumeroita eli 0 – 1023. Vähemmän palomuuratttua opengate:a ei saa Telia Prepaid-liittymään.

Tiesithän, että Telia Prepaidilla saa julkisen ip-osoitteen käyttämällä APN:ää prointernet. Se on hieman palomuuratumpi kuin Elisan internet4, joten varaudu ongelmiin, jos yrität käyttää alempia porttinumeroita eli 0 – 1023.

Okei pitääkin testata tätä huomenna, että onko eroa julkisella IPllä tuossa Telian netissä. Tosiaan ei ole tarkoitus tätä prepaidia käyttää muuta kun testi mielessä. 

Osallistu keskusteluun