5G mobiililaajakaistan viive nousi päivityksessä

  • 27 February 2024
  • 5 kommenttia
  • 154 katselukerrat

Moi, päivitin liittymäni 600mb->1000mb ihan kokeilumielessä,jos sattuisi viive laskemaan. Nyt näyttää kuitenkin,että viive jopa hieman nousi. Tämä käy ilmi pelissä olevasta verkon suorituskykytestistä,jossa keskimääräinen ping on nyt noin 10ms isompi kuin 600mb:lla. Mistähän tämä voisi johtua? Reititin (huawei 5g cpe pro2) sammuteltu ja bootattu.

 

EDIT: 27.2.2024 // Muokattu otsikkoa kuvaavammaksi. -Burnett


5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

@Hena84 Kuulostaapa erikoiselta. Äkkiseltään en keksi, miten liittymän päivitys (eli maksiminopeuden nosto, käytännössä) aiheuttaisi tällaista. Mikä peli tässä on kyseessä? Onko viive noussut muussa netin käytössä vai ainoastaan tuon pelin kohdalla?

Peli on Nhl24. Viikon verran nyt ollut tuo 1000mb käytössä,ja pelailtua tulee oikeestaan joka päivä. Reaaliaikainen pingikin hyppii 5ms edestakaisin,aikasemmin pysyi tasaisempana. Nopeudetkin pysyi samana,download 600mb,upload n.70. Muusta käytöstä en osaa sanoa, ei tuota varmaan huomaakaan. Tukiasema näköyhteyden päässä n1km eikä esteitä välissä. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Aivan. Tuota kannattaa mielestäni verrata myös muihin palveluihin, en kyllä suoraan keksi mikä liittymätyypin vaihdossa vaikuttaisi viiveeseen. Millaista tuo ping yleisesti ottaen on? 

Keskiarvo tällä hetkellä n.30ms,aikaisemmin se oli sen vähän päälle 20. Alhaisimmillaan pääsi 18,nyt ei ole toivoakaan. Ja testikertoja tosiaan on riittävästi. Muita palveluita ei tule käytettyä,missä tuolla olisi vaikutusta.Änärin seurapelejä kun tulee pelailtua niin pingillä tosi iso merkitys.Ei se varmaan auta,kun päivittää takas 600mb,kun ei tuosta nopeuksienkaan suhteen vaikutusta ollut 🤔

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Jees, ymmärrän. Hankala tosiaan nyt suoraan sanoa mistä tuo nousu johtuu, mahdollisia aiheuttajia voi löytyä tässä tapauksessa myös palveluntarjoajan puolelta. 

Positiivista toki, että ping on edelleen noin hyvä - vaikka nuo aiemmat pingit olikin parempia. 👍

Osallistu keskusteluun