Vastattu

5G yhteys hidas, voiko signaalia vahvistaa?

  • 13 August 2023
  • 4 kommenttia
  • 280 katselukerrat

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +1

5G mobiiliyhteys 300MB , reititin ZTE 801A.

Ongelma 5G yhteyden kanssa lähinnä liian pienestä upload kaistasta sekä suuresta viiveestä.

Download 180Mbps mutta upload vain 1,5 - 4 Mbps.

Liittymää otettaessa viime keväänä sain maksimissaan 6Mbps upload nopeuksia.

 

Mobiilinetti (Telia) puhelimessa antaa kuitenkin 350Mbs download, 150Mbps upload kaistan samasta sijainnista joten joltain tukiasemalta tulee hyvää signaalia.

 

Vika näyttäisi johtuvan liian heikosta signaalista. Kuvassa reitittimen asetuksista -> lisäasetukset -> verkon tila

jossa näkyy voimakkuuksiksi luokkaa -100dbm voimakkuuksia. Sijainti ei vaikuta, kokeiltu myös ulkona ja signaalinvoimakkuus ei parane.

Mietin olisiko mahdollista tarkistaa onko lähimmän tukiaseman solut säädetty lähettämään tähän suuntaan tai saada tehoja hieman korkeammalle?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Burnett 14 August 2023, 11:05

Katso alkuperäinen viesti

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15

Jos puhelimella tulee toisen operaattorin verkossa noin hyvät lukemat, niin kannattaa harkita operaattorin vaihtoa. Se on helpoin, nopein  ja halvin parannuskeino

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +1

Kokeilin myös ilman B20 kaistaa (800Mhz pois) mutta se huononsi tulosta ennestään (upload 1Mbps, download 170Mbps), Reititin käytti tuolloin B3 kanavaa.

 

Laitoin kaikki kanavalukot takaisin päälle (reititin voi käyttää mitä tahansa kaistoista) ja käytin reititintä pois virralta. Tämän jälkeen tilanne jotakuinkin alkuperäinen. Speedtest näyttää yhtä kehnoa upload tilannetta ja myös download tipahti alemmaksi. 1800 Mhz kaista näyttää olevan käytössä tuolloin.

 

Yhteyden tila

 

Speedtest (kohdepalvelin: Lounea Salo)

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Tuosta kannattaa kysyä asiakaspalvelun kautta vikapuolelta missä suunnassa on lähin tukiasema ja sitten miettiä ulkoista antennia kaveriksi. Kyseinen mc801a tukee tosin lisäantennia vain 3500mhz taajuuden kanssa. 🤔 Tässä yksi esimerkki meiltä: https://elisa.fi/kauppa/tuote/la-p-60-unicom-ulkoantenni

Jos Telia jopa puhelimessa noinkin reippaasti enemmän, suosittelen Elisan mobiililaajakaistan irtisanomista ja Telian 5G-mobiililaajakaistan hankkimista.

Osallistu keskusteluun