APUA! Minkä 5G-reitittimen ottaisin?

  • 28 December 2020
  • 3 kommenttia
  • 532 katselukerrat

Moikka! :heart:

 

Jee, asuinalueelleni tuli juuri 4.12. Elisan 5G-verkko, jota onkin kauan tähän taloon kaivattu! Taloyhtiööni saa vain 30 megaisen kaapelinetin Elisalta, ja se on tähän mennessä toiminut kaikkein parhaiten. Kotoa löytyy myös 4G “pupunkorvareititin”, jonka nopeusluokka samaa kuin kiinteässä kaapelimodeemissa, mutta suuremmalla latenssilla ja vaihteluvälillä. Nyt onkin hyvä kysyä: mikä 5G sisäreititin on paras pienkerrostaloon, jonka seinärakenteet ovat kiveä? Taloyhtiöltä lupaa 5G Kotinettiin kysytty, mutta lupaa ei annettu porata reikää seinään. :disappointed_relieved:

 

Etsinnässä siis reititin, joka tukee non-standalonea sekä standalonea. Mahdollisesti muutto isompaan kaupunkiin tulossa, joten haluan olla valmistautunut samalla tulevaisuuden 5G-verkkoihin. Mikä on siis parhain 5G reititin, mitä tällä hetkellä Elisan valikoimissa on? :grin: 


Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

3 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +12

... Mikä on siis parhain 5G reititin, mitä tällä hetkellä Elisan valikoimissa on? :grin: 

ottamatta kantaa vielä noihin nr5g-laitteisiin. pitääkö laiteen tosiaankin olla elisalta? modeemeissa ja reitittimissä operaattori versioissa on oma firmware. joka on useimmiten huonompi kuin yleinen versio. päivitykset hitaammin ja operaattorin tahdissa, ominaisuuksia on poistettu. tosin noissa nr5g-laitteissa voi olla yleinen firmware, joten elisa voisi selkeämmin sen mainita. ei kuitenkaan kannata laskea sen varaan. yleissääntö on että laitetta ei voi päivittää tai vaihtaa yleiseen tai operaattori-versioon. laitteet ei kuitenkaan ole operaattori lukittuja.

huom. muutkin operaattorit tekee samaa.

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

Itse kyllä pysyisin siinä kiinteässä yhteydessä..

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Aloittaisin kysymällä taloyhtiön isännöitsijältä/hallitukselta, että ovatko taloyhtiölaajakaistaa harkinneet. Oletettavasti eivät niin kannattaa itse mennä hallitukseen tai olla vuokranantajaan yhteydessä ja kehottaa edistämään taloyhtiölaajakaista hanketta. Voi olla, etä asia hoituu nopeasti ja suurimmassa osassa isommissa kaupungeissa on taloyhtiöissä taloyhtiönetti niin siellä ei 5G.tä tarvita.

Eikä kannata jättää pois pienenmpiä operaattoreja, kun näissä tapauksissa yhtiönetti maksaa vastikkeessa noin 10€/kk.

https://www.netplaza.fi/uutiset/asunto-osakeyhtio-oulun-loiste-on-pohjois-suomen-nopein-taloyhtio/

https://www.maaseutu.fi/laajakaistainfo/miten-sain-valokuidun/tornitalo-hankki-oman-kuidun-nopeus-nousi-hinnat-romahtivat

 

Mutta jos haluat 5G.tä testata, soittaisin Elisalle myyntinumeroon ja tilaisin sieltä vaan sen mitä myyjä pitää parhaana ja tarkistaisin että 14päivän palautusoikeus on ja testaaminen on itselle maksutonta (korkeintaan 14pv kk-maksu liittymästä) Testaisin laitetta ja yhteyttä maks 14 päivää ja palauttaisin joka tapauksessa. Jos laite ja yhteys ei tuntunut hyvältä niin samalla kaavalla eri laite testiin. Lopulta kun hyvä laite löytyy (ja nopeudet hyvät) niin laitteen ostan jostain muualta kuin Elisalta (ilman operaattorin omia firmiksiä niin toimii kaikki paremmin oiskohan Satshop hyvä)

Oman kokemuksen mukaan kannattaa viimeseen asti välttää Elisalta ostettuja laitteita (koska Elisan firmis) Esimerkkinä kaksi saman mallista mokkulaa 3G-aikana toinen DNA toinen Elisa ja molemmissa mokkuloissa käytin vuoronperään eri operaattorien SIM-kortteja juuri samassa paikassa. Aina DNA:n mokkulalla sai paremmat nopeudet, vaikka koitti eri korteilla. (DNA oli modannut vain logon ja Elisa oli customoinut kaiken) Myös toinen on se, että Elisa poistaa ilomielin ominaisuuksia ja mielestäni pyrkii saamaan laitteen käyttökelvottomaksi.