Bufferbloat

  • 1 March 2022
  • 3 kommenttia
  • 455 katselukerrat

Kaistan epävakaus on ilmennyt suureksi ongelmaksi varsinkin pelatessa (fps-pelit). Lukuisien testien mukaan bufferbloat on ongelman lähde. Olen kokeillut kaikkia mahdollisia keinoja kuinka itse vaikuttaa vakauteen muokkaamalla asetuksia, mutta tuloksetta. Turhautuneisuus alkaa olla vahvasti läsnä tämän tilanteen kanssa. Olin yhteydessä puhelimitse Elisan asiakaspalveluun, mutta konkreettista apua en sieltäkään suunnalta saanut. QoS tai SQM -asetuksiin ei ole itsellä mahdollisuutta vaikuttaa, koska reititin ei tue näitä ominaisuuksia… Apu olisi todella tarpeen tässä vaiheessa.

 

Reititin: ZTE MC801A 5G (414,72€ :rage: )

 


3 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Sama laite ja uusimmalla Elisan ohjelmistolla:

4G CA-tilassa

Täytyy todeta, että jotain tässä on ongelmana. E392 mokkulalla pääsen jopa pienempiin ja tasaisempiin viiveisiin. Toki 3G puolella toimii tämä aivan siedettävästi.

Onneksi laite on 14päivän testissä ja lähtee kyllä palautukseen. Hinta olisi 419,76€ (miten ihmeessä sait halvemmalla)? Elisan yrityspuolella sama laite 308,76€ alvin kanssa ja Telialla 300€.

Oman kokemuksen mukaan Elisan omilla firmiksillä olevat laitteet ovat aina olleet ominaisuuksiltaan rampautettuja, sekä toimineet huonommasti tai hitaammasti. Eli jatkossakin pyrin välttämään Elisan omilla firmiksillä pilatut laitteet. Toki testaan vielä jos eri operaattorin kortilla viive tasoittuisi ja paranisi niin silloin vika jäisi verkkoon.

 

edit

laitan 5G tuloksen, kun laite pysyisi uudestaan 5G verkossa.

Netti katkesi → asetuksen vaihto 5GNSA → 5G/4G/3G moodiin ja muodostui 5G yhteys

5G 700MHz

 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Tässä vielä DNA:n kortilla testattuna:

CA-moodissa
ilman CA lähimpään tukiasemaan

Eli kyllä vika tuntuu olevan laitteessa tai ohjelmistossa.

@Cereff Onko mahdollisuutta vielä palauttaa laite ja vaihtaa toiseen?

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +7

Tuskin hirveitä tuohon pystyy vaikuttaan, mobiili on mobilli vaikka voissa paistais. Tuossa oma tulos B818, DNA Prepaid 300MBit 4G

 

Osallistu keskusteluun