Vastattu

Edellisen operaattorin jäljiltä kirjautuminen Huawei E5186 4G reitittimeen ei onnistu Elisan osoitteella.


Ainoastaan verkon tunniste valo palaa turkoosina, muut puuttuvat. Netti yhteys toimii 43/4 mbps.

Mikä lienee ohje edetä normaaliin tilanteeseen?

Resetointi ei muuttanut tilannetta.

Edellisen operaattorin tunnukset kelpaavat sisään pääsyyn ja elisa on verkkotunnuksena.

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Jorri 25 May 2021, 09:39

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

11 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Moro @Jorri ja tervetuloa OmaYhteisöön! :) Nyt en ihan suoraan saanut kiinni että mihin siis pitäisi päästä ja millä Elisan tunnuksilla ja mikä nyt oikeastaan on siis ongelma? Ilmeisesti siis kuitenkin internetyhteys toimii nyt varsin oivallisilla lukemilla meidän liittymällä? :) 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Olitko @Jorri tähän löytänyt jo ratkaisua?

Ei ole löytynyt ratkaisua. Uskoakseni edellinen operaattorini on jotenkin varmistanut ettei heidän toimittamaa mobiili laajakaista modemia vaihdeta kilpailijan verkkoon. Miksi se tunnistaa edellisen operaattorin  tunnuksen  muttei 192.168.100.1 Elisa tunnus ei kelpaa kirjautumiseen tunnusten vaihtoon jms. toimintaan. Pitäisi varmaankin olla syvällinen modemin tuntemus että voisi ohjelmoida sen uudelleen. Päivityksistä modemi vastaa niiden olevan uusia. Pidän modemia epäluotettavana vaikka siedettävästi hommansa hoitaakin. Laskun saan 100 mb yhteydestä vaikka modemi toimii n. 40 Mb vaudilla, taidan olla itse se hitain lenkki, Mitentä on pitäisikö ostaa uusi modemi vain siksi etten luota siihen vaikka toimiikin osittain????

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Laitteen hallintaosoite ei muutu, vaikka vaihtaisit toisen operaattorin liittymään.

Hallintaosoitteella ja saavutettavilla nopeuksilla ei ole mitään kytköstä.

Oletko tarkastanut laitteen hallintasivulta, toimiiko se 4G- vai 3G-verkossa?

Jos laite ei löydä 4G-verkkoa, se saattaa tarvita ohjelmistopäivityksen. Varmista, että netti toimii ja käynnistä päivitys hallintasivustolta Päivitys → Hae päivitys tai Update → Update now.

Jos kaikki on noin hyvin niin miksikähän  modemin kaikki valot katosivat kun tulin Elisalle?

Päivitystä olen yrittänyt tehdä mutta laite ilmoittaa sen oleval paras mahdollinen. Siihen ei varmaankaan kuulu kuin turkoosi nuoliympyrä. Mistä löytyvät muut valot? Miksi hallinta osoite kuuluu edelllen operaattorille jolta poistuin? Eli siitähän tässä on kokoajan kysymys.

En ymmärrä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Miksi hallinta osoite kuuluu edelllen operaattorille jolta poistuin? 

Laitteen hallintaosoite on laitteen osoite. Se ei ole operaattorin osoite. 192.168.x.x osoitteet on tarkoitettu yksityiskäyttöön. Ne eivät kuulu jollekin yksittäiselle operaattorille, vaan meille kaikille – myös sinulle.

Sanotaan, että sinulla on DAF-merkkinen auto. Käyt tankkaamassa pitkään Kesoililla, mutta sitten vaihdatkin huoltoasemasi Essoon. Tästä huolimatta autosi on edelleenkin DAF, se ei muutu Wartburgiksi.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

Harvemmin operaattorit nykyään laitteitaan lukitsee, ja varsinkaan silloin jos laitteen omistusoikeus siirtyy heti/jossain vaiheessa.

Olet varmaan jo kokeilut viedä modeemin otollisempaan paikkaan, joskus 1m vaikuttaa suuresti.

Miten olet laitteen resetoinut, oletko pitänyt reset nappia pohjassa riittävän pitkään, nopea painallus vain käynnistää laitteen uudelleen, yleensä 10sek painaminen taas resetoi laitteen ja palauttaa sen tehdasasetuksille.

 

 

Kiitos yrityksestä parantaa maailmaa.

Tyydyn käyttämään edellisen operaattorin tunnuksia laitteelle jossa ei toimi merkkivalot. Kaikki muut olosuhteet ovat edelleen samat kuin ennen  SIM korti vaihtoa. 

Laitten osoite ei ole kovin yksityityinen koska kaikilla operaattoreilla on omanlaisensa ja sen saa noudettu internetistä jos ei satu muistamaan.

Kiitos vaivan näöstä!

 

 

 

 

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Tosta en osaa kyllä sanoa miksei merkkivalot toimi kuten normaalisti jos kuitenkin siis yhteys nyt toimii?

 

Tolla yksityisellä verkolla ja osoitteella tarkoitetaan että ne on saavutettavissa vain sisäverkon puolelta, eli vaikka mäkin tiedän nyt että sulla modeemi vastaa 192.168.100.1 IP:stä niin mä en pääse ottamaan sinne yhteyttä vaan jos itse näpytän tuon niin mun oman kodin verkkolaite vastailee sieltä. Tarkemmin tosta yksityisestä verkosta löytyy esimerkiksi https://en.wikipedia.org/wiki/Private_network sivulta tietoa :)

Käyttäjätaso 7

Tosta en osaa kyllä sanoa miksei merkkivalot toimi kuten normaalisti jos kuitenkin siis yhteys nyt toimii?

En tunne kyseistä laitetta , mutta joissakin on asetuksilla mahdollista sammuttaa merkkilamput (ns. yömoodi). Olisiko kyse sellaisesta??

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Tosta en osaa kyllä sanoa miksei merkkivalot toimi kuten normaalisti jos kuitenkin siis yhteys nyt toimii?

En tunne kyseistä laitetta , mutta joissakin on asetuksilla mahdollista sammuttaa merkkilamput (ns. yömoodi). Olisiko kyse sellaisesta??

Voi hyvin olla, muistelisin että jossain modeemeissa on ollut ihan fyysinen on/off kytkin noille lampuille joskus eli mahdollista että tämmöinen asetuksistakin voisi löytyä