Elisa 5g kotinetti 600m ja viive

  • 30 October 2022
  • 8 kommenttia
  • 1726 katselukerrat

Hei! Hommasin juuri tuon 5g kotinetti mobiililaajakaistan ja hieman alkaa pelottaa pelaamisen puolesta sillä se on aikalailla ainoa mihin nettiä käytän. Yksi suuri ongelma kuitenkin ilmeni miltei heti kun aloin tällä uudella laajakaistalla pelaamaan, eli viive. Ymmärrän kyllä täysin että ei samoihin viiveisiin päästä kun valokuidulla mutta esim csgo:ta pelatessa missä viive on suuressa roolissa se hyppii 50-80 paikkeilla joka on kyllä liikaa. Onko muilla samaa ja onko tähän jotain konsteja saada pienemmäksi.


8 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +4

mulla on sama onkelma puhutaan jopa satoista megoista viiveessä käsittämätöntä

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +4

pitää varmaan ostaa parempi reititin  jos reititin menossa rikki koska toisinaan yhteys katkeilee täysin

@salattu yhteys On siis toi elisan mukana tullut huawein reititin ja siitä suoraan piuhalla koneessa kiinni. En siis usko, että on reitittimestä kiinni.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Aivan ensimmäiseksi tulee tiedostaa, että sinulla on edelleen 4G-yhteys, jossa 5G toimii ainoastaan lisäkanavana, eli ”5G” NSA. Aitoa 5G SA:ta ei vielä myydä asiakkaille.

Eipä tuohon voi sanoa muuta, kuin että kyllähän tuo 4G:n 50 – 80 ms on huimasti parempi kuin 2000-luvun alussa 2G:llä ruuhka-aikaan saatu 13000 ms.

Kehitystä on siis tapahtunut, mutta älä usko markkinamiehen demoihin. 5G:n viiveet ovat moninkertaiset valokuituun verrattuna.

Ei täälläkään “5G” oikein pelitä, vaikka mastoon matkaa alle 100m. Viive Apex Lagends Amsterdam servulle yli 60ms lobbyssä ja pelissä hyppii jopa 90ms. Vanhalla 4G pysy kuitenkin n. 70ms.

Korvattavalla kupari+4g(Telia) yhteydellä oli 45ms lobby ja 42-55ms pelissä.

Testattu Elisan ja Telian nopeustesteillä:

Elisa 5G (NSA) viive 35ms jitter 8

Telia kupari+4G viive 14 jitter 2

Telia 4G viive 26 jitter 2

Toki tuon 600M 5G:n latausnopeus on nopea ja vakaa! Se ei vain riitä, liittymä markkinoitiin vaativaan pelaamiseen soveltuvaksi. Mielestäni tässä kohtaa asiakasta on vedätetty.

Muistan mainokset että mobiililaajakaistalla pystyy pelaamaan, valehtelivat :D

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +15

@Vili_lofa ja @lauri7777 Suosittelen kääntymään meidän vikapalvelun puoleen, että voidaan käydä verkkoa tarkemmin läpi. Suosittelen ottamaan ylös muutamia esimerkkejä kellonajoista ja päivämääristä kun pingi pomppii huomattavasti. Muistuttelen, että pingiin vaikuttaa myös verkon lisäksi peliserverien sijainti. Sijainti toki yleensä määräytyy oletuksena pingin mukaan, mutta tulipahan huomattua Siegessä, että välillä yhdisti kauemmaksi ja pingi oli kaapelitekniikallakin +60ms. Nyt on kuitu ja pelinkin serveri oikein, mutta ei vaikuttanut pelaamiseen. Ainoa ero on, etten voi enää syyttää pingiä. 😅 Tämä nyt näin omasta kokemuksesta peilaten ja ymmärrän kyllä, että 100ms viiveet alkavat jo huomattavasti kilpailullisissa peleissä vaivata, niin ohjeeni mukaan kannattaakin edetä.

@PullonKauluri Kiitos palautteesta, pysytään kuitenkin aiheessa.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

Muistan mainokset että mobiililaajakaistalla pystyy pelaamaan, valehtelivat :D

Kyllä meillä on CS:ää mobiililla pelattu pitkään ja montaa muutakin verkkopeliä.

Osallistu keskusteluun