Vastattu

Elisan julkinen IP lopetti toimintansa


Hei! 
 

Minulla on ollut kesämökillä 2 vuotta toimiva elisan internetti missä julkinen IP toimi hyvin. Nyt vaihdoin reitittimen ja 300 km sijaintia niin yhtäkkiä julkinen IP ei toimi. Reititin näyttää 10, alkuista ja julkisen IP näyttösivut 85. Alkuista IP isoitetta. APN on internet4. Onko mahdollista käydä ronklaamassa se elisan puolelta kuntoon?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Jesse-fin 5 June 2023, 13:22

Katso alkuperäinen viesti

12 kommenttia

Elisan tekniseen tukeen soitettu ja tekivät jotain. Vieläkin 10. Alkuinen IP. 

Käyttäjätaso 7

Elisan tekniseen tukeen soitettu ja tekivät jotain. Vieläkin 10. Alkuinen IP. 

Onko reititin buutattu?

Kyllä on. Elisa teki jotain teknisessä tuessa ja laitoin reitittimen ajastetulle bootille ja pingi käskyselle bootille. Palas takasi linjoille, mutta vieläkin väärä IP. 

Käyttäjätaso 7

Kyllä on. Elisa teki jotain teknisessä tuessa ja laitoin reitittimen ajastetulle bootille ja pingi käskyselle bootille. Palas takasi linjoille, mutta vieläkin väärä IP. 

Jaahas.

Taitaa olla niin , että ei se tekninen tuki saanut asiaa vieläkään kuntoon ja varmaan kannattaisi olla uudestaan yhteydessä. Toki joskus reititin ei vaan saa uutta osoitetta buutissa ja pitäisi tehdä kunnon resetti tehdasasetuksille.

@Snouppi voisitko ottaa tästä kopin?

Tällaiset asetukset Teltonikassa. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Toki joskus reititin ei vaan saa uutta osoitetta buutissa

Mobiililaajakaistassa osoite vaihtuu joka kerta, kun yhteys avataan. (Paitsi tietysti, jos liittymässä on kiinteä IP-osoite, mutta sitähän ei Elisalla ole edes tarjolla.)

Eli takuulla vaihtuu, kun käynnistät reitittimen uudelleen. Uusi osoite voi toki olla yksityinen sekin, mutta siinäkin tapauksessa uusi.

ja pitäisi tehdä kunnon resetti tehdasasetuksille.

Tuosta ei ole mitään hyötyä, ainoastaan haittaa.

Sen sijaan APN kannattaa vaihtaa vaikka uvwxyz ja sitten takaisin internet4. Ihan siltä varalta, että tuonne on jäänyt joku näkymätön merkki alkuun tai loppuun, kuten välilyönti tai sitova välilyönti. Tai jos on vaikka kirjoittanut vahingossa ınternet4 pisteettömällä iillä. Tai kosminen säteily on korruptoinut asetukset.

Tällaiset asetukset Teltonikassa. 

Kun sinulla kerta on VPN:ää tukeva reititin, niin oletko harkinut yhteyden rakentamista julkisen IP-osoitteen sijaan VPN:llä joko kiinteässä verkossa olevaan omaan reitittimeesi tai kaupalliseen VPN-palveluun julkisella ip-osoitteella?

Itse siirryin tähän järjestelyyn jo vuosia sitten, kun kilpailevalla operaattorilla koko matkaviestinverkko romahti ja julkisen APN:n korjaaminen vei päivän pidempään kuin yksityisen.

Asia ratkesi kesken toisen puhelun tekniseen tukeen kuin ihmeen kaupalla. Pari tuntia näemmä meni ensimmäisestä säädöstä. 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +15

Hyvä että on ratkennut! Mukava saada sinut myös mukaan OmaYhteisöön @Jesse-fin! 🔥

Kiitoksia ja jostain kumman syystä kesken puhelun vaihtui 10. Alkuisesta 84. Alkuiseksi. 

Käyttäjätaso 7

Tuosta ei ole mitään hyötyä, ainoastaan haittaa.

On siitä resetistä se hyöty , että se nollaa ne “kosmisen säteilyn" tai minkä tahansa käyttäjän oman näppäilyvirheen aiheuttamat ongelmat. 😀

No pikkuisen saattaa joutua kirjoittelemaan uusiksi asetuksia , mutta sekin riippuu ihan siitä kuinka paljon on oletuksia muuteltu.

Jos ei muuten vika selviä , niin edellinen ohje on ihan kätevä konsti sulkea pois omat asetusmokat.

PS. Minulla on tapana tallentaa laitteiden toimivat asetukset tiedostoksi , mikäli laite sellaista tukee. Jos sitten joutuu laitteen resetoimaan , niin kaikki asetukset voi palauttaa kerralla siitä varmuuskopiosta.

250 km matkaa niin konffasin 3 reboottia tunnin välein ja pingi rebootin 5 min sisällä netin katkettua. Pingi rebootti toimi ja laite nouse nettiin elisan säädön jälkeen. Siitä meni vielä pari tuntia niin julkinen ip tuli reitittimeen. 

Osallistu keskusteluun