Vastattu

Elisan mobiililiittymä luulee, että olen Liettuassa

  • 1 December 2022
  • 7 kommenttia
  • 254 katselukerrat

Kotona on Elisan mobiililaajakaista ja sitä käyttäessä youtuben mainokset on liettuaksi, samoin sivustojen “hyväksy evästeet”-bannerit yms. Mistä ihmeestä johtuu? Laitteesta ei ole kiinni, sama homma läppärillä, TV:n kanssa, tabletilla ja kännykällä. Eikä myöskään käyttäjäprofiilista, koska samoilla laitteilla muissa verkoissa mainokset on suomeksi. 

Ja Suomessa siis olen! :D

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi irritus 1 December 2022, 15:29

Katso alkuperäinen viesti

7 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +5

Taitaa selaimessa olla haittaohjelma..Näitä windows koneilla välillä esiintyy jos ei käytä mitään mainos esto ohjelmia esim..

En usko, kun ei tosiaan ole kyseessä yksi laite tai yksi selainkaan. Ja samoilla laitteilla eri verkkoa käyttäessä ulkomaisia mainoksia ei tule. 

Käyttäjätaso 7

Selviäisiköhän tuolta jotain:

https://elisa.fi/asiakaspalvelu/yhteystiedot/

 

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Geolokaatio ip-osoitteen perusteella on melkoista arvaamista ja menee helposti pieleen, kuten tapauksessasikin on käynyt.

Mobiililaajakaistoissa käytetään pääosin osoitemuunnosta, jolloin yhtä IP-osoitetta käyttävät samanaikaisesti useat asiakkaat.

Ei tarvitse muuta, kuin että yksi näistä asiakkaista, joilla on sama ip-osoite kuin sinulla, on Liettuassa, niin Google ja kumppanit kuvittelevat, että kaikki, joilla on sama IP-osoite, ovat Liettuassa.

Erityisen vahvasti Google uskoo paikannukseensa, jos yksi näistä asiakkaista on liikkeellä puhelimensa tai tablettinsa kanssa ulkona satellittipaikannus päällä.

Loppuasiakkaana olet täysin Googlen armoilla tässä pelissä. Se voi sijoittaa sinut kartalla sinne, minne parhaaksi katsoo, oli se sitten 100 tai 1000 km väärässä.

Jos nyt välttämättä haluat sekoittaa Googlea vielä enemmän, varmista, että tabletissasi on paikannus kytketty päälle ja mene ulos tablettisi kanssa niin, että se kuulee sekä paikannussatelliitit että langattoman lähiverkkosi.

Kun olet riittävän kauan olet istunut pihalla, Google saattaa ymmärtää sijaintisi.

Itse kyllä nauttisin erikoisista mainoksista sen aikaa, kun niitä tulee. Ainakin Jyskin mainokset puolaksi ovat ihan hauskoja.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Morjes @Yammatta ja tervetuloa OmaYhteisöön! 😊 

Onpas erikoinen tapaus, täytyy sanoa ettei näitä kyllä meillekään juuri tule vastaan 👀 eikä kyllä ole oikein mitään, mitä me pystyttäiisin asialle tekemäänkään. 😅

Varmistan ihan varmuuden vuoksi, ettei sulla millään laitteella ollut asennettuna mitään VPN-palvelua, kuten F-Securen Freedome? 🤔 Olennainen osa VPN-palveluita on geolokaation muuttaminen eri maissa olevien serverien kautta, itsekin olen saanut esim. jenkkimainoksia jos olen ollut USA:ssa olevissa servereissä kiinni.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +5

Aika yleisesti nämä spywaret yms tekee tällläisiä et jakaa linkkejä minne vaan..Yleisiä windows koneilla eritoten..

Yksi ongelmalaitteista on windows-läppäri, mutta tabletti, puhelin ja TV ovat android. VPN-yhteyttä ei ole käytössä. 

 

Nyt muutaman päivän ajan mainokset on taas olleet suomalaisia, saas nähdä onko pysyvä tila.

Osallistu keskusteluun