Vastattu

Ensinmäinen mobiililaajakaista

  • 9 September 2020
  • 7 kommenttia
  • 499 katselukerrat

Tänään meni hermo täällä Lempäälässä, aikaisemmin oli Elisa viihde mutta se ei pystynyt tuottamaan upload hädin tuskin 1,5. Useamman keskustelun jälkeen asiakaspalvelun kanssa päädyin ostamaan reitittimen. Verkkokauppa.com suositteli Huawei B311-221 mallia, sillä kotiin tulossa kuitu vuoden päästä. Ostin samalla Elisan 5g 300mt liittymän. Nyt sitten vertaillut adsl ja mobiilia, niin bing pysyy samana n. 20 huitteilla, down load 15- 35 ja upload 1-5 välillä.

En nyt sitten oikein tiedä mitä pitäisi tehdä tämän vuoden verran, jotta työskentely olisi joutavampaa.

Muutama kuva Elisa adsl

Huawei, elisa mobiili

Ja vielä cellmapper

Jos joku osaisi kertoa miten tästä pääsisi järkevästi parantamaan, reittimelä on palautusoikeutta ja ei tässä ihmeempää parannusta tapahtunut. Kiitos jo etukäteen

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi jniiranen 9 September 2020, 22:33

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

7 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9

Koittaa mitä DNA:n ja Telian tolpat antaa. Ottaa niistä sen parhaiten toimivan. Prepaidia kehiin ja koittaa. Valokuitu kerran tulossa niin laitteisiin paljoa kannata tuossa kohtaa enää kuluttaa.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13

Tuo Huawei B311-221 mobiilireitittimen enimmäis lataus nopeus on 150 Mbit/s eli se tukee vain yhtä taajuutta kerrallaan latauksessa. Tuossa mastossa on Cellmapperin mukaan 2 taajuutta 800MHz ja 1800MHz, mobiilireitittimellä joka tukisi 2 tai 3 taajuuden CA:ta voisi saada jonkin verran nopeamman latausnopeuden, eli mobiilireititin joka tukee 300Mbit/s tai 600Mbit/s latausnopeutta. Kannattaisi käydä vaihtamassa mobiilireititin verkkokaupassa malliin joka tukee 300Mbit/s tai 600Mbit/s latausnopeutta ja katso mitä sitten on speedtestin tulos.

Kiitos vinkistä, olisiko suositella vielä jotain reititintä. Vai ensin hakea Dna/Telia prepaid SIM kortti.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13

Tämä TP-LINK Archer MR600 -4G+ LTE-modeemi ja WiFi-tukiasema 159,90€ tukee 300 Mbps latausnopeutta, toimii kaikkien operaattorien SIM-korteilla, voi kokeilla sitten muilla prepaid korteilla jos Elisan ei saa riittävän nopeaa yhteyttä. Olet varmaan jossain lännen suunnassa tukiasemasta.

Verkkokauppa.com tuotteissahan on 32 päivän vaihto/palautusoikeus.

@OmaYhteisö-tiimi tai asiakaspalvelusta voisi tarkistaa onko osoitteessasi 4G verkossa ruuhkaa, jos laitat omayhteisö tunnuksesi yksityisiin muistiinpanoihin asiakasnumeron niin OmaYhteisö-tiimi voisi tarkistaa tuon osoitteesi 4G verkon tilan.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13

Tuosta sinun Cellmapperista ei näe SINR arvoa, mutta 4G verkon signaalin voimakkuus saisi olla parempi, se on melko heikko. Puhelimen cellmapperin avulla voisi katsoa parhaan paikan tuolle mobiilireitittimelle seuraamalla LTE Reference Signal Received Power arvoa, mitä pienempi lukema sen parempi. Paljonko puhelimen speedtest antaa nopeudeksi? Saako ulkona nopeamman yhteyden?

Puhelimella saa paremmat luvut, ping 21, download 38. Tarvii vielä kokeilla parempaa paikkaa etsiä. Kyllä reititin näyttää kolmea pykälää, eli siis täyttä, mutta se ei taida paljon kertoa. Ja edelleen on vain yksi kone käyttämässä kaistaa. Soittelevat Elisalta puolenpäivän jälkeen. 

Kiitos vinkistä, va
Hain tuon TP,link Archer 600 ja nyt alkaa näyttämään hyvältä. Eiköhän tämä ollut tässä ja kuitua odotellaan.