Vastattu

FM radio pätkii

  • 30 July 2022
  • 4 kommenttia
  • 137 katselukerrat

Onko tietoa miksi fm-radio lähetys MAC Book Pro:lla ja iPhonella on pätkinyt jo ainakin keväästä 4-5/2022 alkaen millä tahansa FM-radio sovelluksella esim. Radio FM, Radio Suomi FM, Yle Areena, jne. Jonkin em. fm-radio sovelluksen käynnistyessä  lähetys alkaa pätkiä n. 20-30 min. kuluttua. Kun radion pysäyttää tai sulkee koko sovelluksen ja käynnistää uudelleen niin FM- radiolähetys toimii taas hetken  ja lähetys alkaa jälleen pätkiä. Käyttöjärjestelmän ja FM-radiosovellusten päivitys MAC:ssa ja iPhonessa ollut koko ajan ajantasainen, mutta ongelma jatkunut siitäkin huolimatta koko ajan. Näin toimii myös kaverini Elisa liittymällä ja MAC:lla ja iPhonellla.  Ei kokemusta/tietoa muiden liittymien toimivuudesta kuunnella FM- radio appia  MAC:lla ja iPhonella.

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Kimblez 1 August 2022, 10:34

Katso alkuperäinen viesti

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +6

Kokeile jotain toista sovellusta, tai radion omien sivujen kautta kuuntelua. Jos se auttaa, niin ehkä sovellus on huonosti koodattu.

Kiitos kommentista, kuten kerroin olen kokeillut jo useita eri sovelluksia, mutta sama ongelma toistuu kaikilla sovelluksilla. Kuuntelen påääasiassa vain Yle radio suomi, Yle puhe, Yle radio1 ja Nova kanavia. Radion omien sivujen kautta kuuntelu esim. Yle areenan kautta kuunneltaessa sama ongelma kuin mainituilla sovelluksilla. Nova sivuista en tiedä/kokeillut, Kätevintä olisi kuitenkin kuunnella kanavia jollakin sovelluksella, jossa “kaikki” kanavat samassa paikassa samassa sovelluksessa, niin ei tarv. surfailla eri sivuilla.

Käyttäjätaso 6

Tuolla aika tuoreeltaan aiheesta:

https://ohjeet.areena.yle.fi/hc/fi/articles/6004930074514-Suorat-radiol%C3%A4hetykset-p%C3%A4tkiv%C3%A4t-joillakin-laitteilla

Suorat radiolähetykset pätkivät joillakin laitteilla

Suorissa radiolähetyksissä on havaittu pätkimistä joillakin laitteilla.

Yleensä ongelma poistuu kun suljet ja käynnistät sovelluksen tai nettiselaimen uudelleen. 

Pääasiassa ongelma koskee Applen laitteita, iPhonea ja iPadia, mutta muillakin laitteilla kuunnellessa pätkimistä on raportoitu.

Ongelman juurisyy ei ole vielä selvillä, mutta selvitystyö on käynnissä.

Fine, kiitos erinomaisesta vinkistä, tunnistan ongelman kuvauksen juuri “omakseni”.

Osallistu keskusteluun