TESTAAJAHAKU

Haluatko testaajaksi? Kerro meille mitä laitetta haluaisit etäohjata

Haluatko testaajaksi? Kerro meille mitä laitetta haluaisit etäohjata
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +8
  • OmaYhteisön yhteisömanageri
  • 265 kommenttia

IoT – tulevaisuuden höttöä vai arkipäivää?

Me Elisalla olemme sitä mieltä, että kyse on hyvinkin arkipäiväisistä asioita kuten riistakameroista, ilmalämpöpumpuista ja etäohjattavista pistorasioista. Olemme tämän kevään aikana julkaisseet uuden liittymätuoteperheen, Laitenetin, helpottamaan tällaisten laitteiden käyttöä, myös siellä missä ei ole WiFiä. Jotta mahdollisimman moni voisi hyötyä Laitenetin luomista mahdollisuuksista, Elisan laajaa tuotevalikoimaa on alettu kasvattamaan etäohjattavien laitteiden osalta.

:gem: Haluaisimmekin nyt kuulla, minkälaisia ongelmia etäohjattaville laitteilla voi ratkaista ja jakaa tietoa asiakkaidemme kesken. :gem: Haemme sanavalmiita asiakkaita kertomaan, minkä asian voisit ratkaista etäohjauksella, ja toteutamme tarpeen antamalla alempana mainitun laitteen ja liittymän käyttöön.
 

Mitä tarjoamme testaajalle?

Annamme sinulle yhden laitteen omaksesi seuraavien joukosta sekä laitteelle suositellun* Laitenetti-liittymän kuukaudeksi hintaan 0 €.

AirPatrol

*) Laitenetti S

Burrel Edge

*) Laitenetti M

Burrel S12

*) Laitenetti S

 

SimPal T4

*) Laitenetti S

 

Mitä testaajalta odotetaan? 

  • Jos valintasi on AirPatrol ilmalämpöpumpun etäohjain: Odotamme sinulta videota :video_camera: siitä, kun avaat paketin ja otat laitteen käyttöön sekä käytöstä kertovaa lyhyttä tarinaa kuvien kera.
  • Jos valintasi Burrelin riistakamera: Odotamme sinulta lyhyttä tarinaa siitä mihin käytät laitetta, eli mitä kuvaat kameralla. Tarinan tulee sisältää sekä kuvia laitteesta että laitteella otettuja kuvia. Lisäksi odotamme sinulta videota :video_camera: paketin avauksesta ja laitteen käyttöönotosta.
  • Jos valintasi on SimPal etäohjattava pistorasia: Odotamme sinulta lyhyttä tarinaa siitä, mihin käytät pistorasiaa. Tarinan tulee myös sisältää kuvia.
     

Miten voin ilmoittautua testaajaksi?

Kerro meille kommenteissa minkä ongelman aiot etäohjauksella ratkaista :bulb: ja millä laitteella se onnistuu. Burrelin kameroiden suhteen kerro erityisesti mitä haluaisit kameralla kuvata, oli kyseessä sitten lintulauta tai pihatie. SimPalin pistorasian osalta muista mainita mitä haluat pistorasialla etäohjata. Huomioithan, että AirPatrolin käyttöä varten sinulla täytyy olla ilmalämpöpumppu. 

Valitsemme mielenkiintoisimmat käyttökohteet ennen juhannusta. Kontaktoimme valitut testaajat yksityisviestillä, sähköpostilla tai puhelimitse, jossa sovimme laitteiden toimitukset, testauksen aikataulun ja tavan miten kerrot tarinan OmaYhteisössä. Tavoitteena on aloittaa testaus ennen juhannusta.
Edit 12.6.2020: Testaajat on valittu ja kontaktoitu yksityisviestillä.

Sopimusehdot testaukseen


Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

25 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15

Ilmalämpöpumppu löytyy kotoa, tosin vaatii vähemmän ohjausta kun nyt tulee oltua paikan päällä eikä muutenkaan ole etäohjausta kaivannut. Mutta josko testauksen jälkeen laitteeseen ihastuisi... Toisaalta mökille on tulossa pumppu ja se kyllä vaatisi etäohjauksen.

Yksi riistakamera kun löytyy maastosta, akku tyhjänä tosin tällä hetkellä. Kamera on lähinnä metsäpalstalla kuvaamassa mitä siellä oikein tapahtuu. Riistakameralle kyllä löytyy muitakin sovelluksia paljon.

Käyttäjätaso 1

Riistakameralla voisi kuvata sitä kun täällä Etelä-lahdessakin(Renkomäki) pihapiirissämme käyskentelee mitä erilaisimpia eläimiä aina välillä ja siinä sivussa tietysti sivubisneksenä saattaisi näkyä mikäli lähitaloilla tai lähitiellä liikuskelee kutsumattomia vieraita.

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +1

haluaisin testata riistakameraa toisella puolella pihaa olevan autotallin kulunvalvontaan

Haluaisin testata Edge HD+ 4G -lähettävää riistakameraa. Näkisin mitä eläimiä ja ihmisiä takapihalla liikkuu. Koiramme huomaa jotain välillä, riistakamerasta näkisin mihin koiramme reagoi. 🐕🐾

Käyttäjätaso 1

Etäohjattavalla pistorasialla haluaisin ohjata vesipumppua, jota pitää ajoittain käynnistellä. 

Syksyllä alkaa taas metsästys kausi. Olisi mukava kartoittaa alueet missä on elämää ja miten paljon. Osaa sitten suunnitella mihin tai onko järkeä suunnata sinne alueelle. Eli burrelin edgeä olisi mukava päästä testailemaan. Etenkin yökuvat kiinnostavat. Yleensä kuvat on hirveältä näyttävää pikselimössöä joissain riistakameroissa. Kameraa olisi mahdollista käyttää monipuolisesti kaikenlaisessa metsästyksessä pienriistasta isompaan riistaan. 

AirPatrol ilmalämpöpumpun ohjausyksiköllä näkisi toivottavasti paremmin onko pumppu ns. ” optimaalisessa” käytössä. Nykyisellään käyttö on vähän arvailua ja mutua. Olisi myös mielenkiintoista testata saako ko. ohjausyksiköllä tehtyä vanhasta pumpusta vähän älykkäämmän :wink:

 

Burrel Edge riistakameralle olisi käyttöä sekä mökin että veneen valvonnassa. Asun pääkaupunkiseudulla, mutta vene ja mökki ovat vajaan 400 kilometrin päässä. Kamera pelastaisi monelta huolelta. Neljän viikon testausaika on tarkoitus jakaa kahtia veneen ja mökin kesken. Työni takia olen testannut paljon erilaisia laitteita ja sovelluksia. Tämä tausta huomioiden sovin erinomaisesti testaajaksi.

Käyttäjätaso 1

Mökki sijaitsee 250 km:n päässä ja mökin lämmitys etenkin syksyisin valmiiksi, kun illalla saapuu sinne, olisi enemmän kuin mahtavaa toteuttaa tällä tavalla.  Nyt mökille saapuessa alkaa sen lämmittäminen, joka kestää monta tuntia, ilmalämpöpumpun ja takan avulla. Etänä ohjatessa, saisi lämpiämään jo aamusta ja illalla kaiki olisi valmista, kun mökille tulee mentyä. Nyt tuon lämmittämisen johdosta, ei mökille tule mentyä niin usein kuin tahtoisi. Etäohjauksen myötä varmasti käyntimäärät nousisi. 

Käyttäjätaso 1

Burrel Edge -riistakamera sopisi käyttööni, kuin sarvet hirviuroksen päähän. Suvun erämökin liepeillä vierailee monenlaista eläinkunnan edustajaa. Onhan lähettyviltä löytynyt myös metsän kuninkaan eli karhun tassun jälkiä. Vaikka koenkin metsässä liikkumisen turvalliseksi, niin mieluiten kohtaisen mesikämmenen 300 kilometrin etäisyydeltä Elisan kattavien mobiiliverkkojen välityksellä. 

 

Haluaisin testata burrel riistakameraa mökillä että näkisi mitä villieläimiä siellä kulkee. Siellä on erimerkkinen kamera, joka ei oikein kunnolla toimi. 

Riistakameralle löytyisi paikka kirvesvarsitontin varresta, jossa on pieniä parkkeerausongelmia naapureiden ja omien vieraiden parkkeerauksessa. Olen suunnitellut ylimääräisen tabletin kehystämistä seinälle, josta näkisi liikkeet pihan toisella puolella kameran välityksellä. Olisi hauska osoittaa saapuvalle vieraalle autopaikka napsauttamalla etäohjattua valoa. 

Myös yhdet roistot olisivat jääneet nalkkiin kameran avulla. Epäilen naapuruston poikia, mutta ei ole mitään näyttöä.

 

Tänä keväänä alueella on liikkunut luvattomia kulkijoita, jotka ovat vieneet tavaraa ihmisten pihoista. Haluan varmistaa, että ainakaan omasta pihasta ei katoa mitään ja että luvattomat kulkijat voidaan saattaa käpälälautaan. 

Talomme lämpiää (ja myös viilennetään) ilmalämpöpumpulla ja tuo etäkäyttö toisi optimointia sekä turvallisuutta kotiin

Pentti Jutila

Burrel Edge HD+ 4G riistakamera sopisi loistavasti valvontaan harrastetilalle joka on melkoisen syrjässä .

Jos rosmot:japanese_ogre: joskus eksyvät sisään olisi hyvä saada kuva:camera_with_flash:  tai jopa video:projector: konnista ennen kuin pöllivät työkalut:tools:

Kameran nopealla 4G :rocket: yhteydellä tulee kuva perille ennen kun kerkii muikku:fish: sanomaan niin voi pirautella  polliisit :cop_tone2: tervehdys käynnille maaseudun rauhaan.

Ja vaikka nyt onkin hyvä pitää etäisyyttä muihin on konnien:imp: ja kissalan poikien:cop_tone2: hyvä tavata jos omaisuus vaihtaa paikkaa luvatta.

Toki onhan se kiva saada kuvia itsestäänkin kun eihän se erottele kuvattavia.

Osku

Hei!

Itseä kiinnostaisi testata omakotitaloni pihalla riistakameraa joka lähettäisi kuvan azureen tai sähköpostiin, josta välittäisin sen sitten Azuren FaceApille joka tunnistaisi henkilön tuntomerkit tai sitten se tekisi kasvontunnistuksen ennalta laataamiini kuviin eli tunnistaisi onko joku tuttu käynyt pihalla. Lopputuloksena saisin aina joko kuvauksen henkilöstä tai tunnistuksen kuka pihalla kävi, viestinä, eikä kuvana joka helposti täyttää puhelimen tai sähköpostilaatikon. Azuren faceapi antaa tehdä 20 tunnistusta minuutissa ilmaiseksi. 

 

T:Henkka

Käyttäjätaso 1

Etäohjattava pistorasia olisi erittäin pätevä asuntovaunun lämmityksen ja jääkaapin etäohjaukseen. Saisi edellisenä päivänä jo lämmöt päälle ja kaapin kylmäksi. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

Ilmalämpöpumppu on jo netissä, joten tarvetta ja testausintoa siihen ei ole, mutta tuo riistakamera tulisi kommentoitua ja testattua yli 25 vuoden kokemuksella nettikameroista.

Monenmoista kameraa ja videoserveriä tullut hypisteltyä omassa pihassa ja milloin missäkin kohteessa, eli tuttua puuhaa. Alkuun kamerat oli analogisia SD-tason kameroita, joita vieläkin toki löytyy käytössä. Uudet ovat FullHD IP-kameroita. Koko ajan pitää seurata kehitystä, kun mallit vaihtuvat ja uusiakin kameroita pitää joka vuosi monta kymmentä.

Pihavalvontaa, luonnon eläimien kuvauksia ym. kohteita voisi tuollaisella HD-riistakameralla kuvailla.

Käyttäjätaso 1

Kaikki vaihtoehdot kiinnostaa 😀

 

Burrel Edge HD+4G -lähettävä riistakamera 

Kuvaisin mahdollisesti joko yleiskuvaa mökin pihapiirin tapahtumista, tai joutsenten puuhailuja mökkirannassamme.

Jos testaus olisi ollut aikaisempana ajankohtana, olisin laittanut lähettävän riistakameran kuvaamaan linnunpöntön tapahtumia. 🙂 Nyt pesintää ei parane häiriköidä.

Mökille matkaa 130km, joten lähettävä riistakamera toimisi varkaiden varalle. 

 

Ilmalämpöpumppukin löytyy ja kun on pidempiä pätkiä poissa kotoa, etäohjaus olisi todella kätevä!

Mikseipä sitäkin voisi testata. 

 

 

Etäohjattavaan pistoriaa hyödyntäisin juuri valojen kytkemiseksi päälle kotoa poissa ollessa, jolloin karkoittaa mahdolliset ei kutsutut vieraat. :)

 

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +8


Mitä tarjoamme testaajalle?

Annamme sinulle yhden laitteen omaksesi seuraavien joukosta sekä laitteelle suositellun* Laitenetti-liittymän kuukaudeksi hintaan 0 €.

Mitä testaajalta odotetaan? 

  • Jos valintasi on SimPal etäohjattava pistorasia: Odotamme sinulta lyhyttä tarinaa siitä, mihin käytät pistorasiaa. Tarinan tulee myös sisältää kuvia.

Vielä ehtii ilmoittautua testaajaksi! Kaipaamme erityisesti lisää etäohjattavan pistorasian testaajaehdokkaita. :slight_smile:

Käyttäjätaso 1

 

Etäohjattavaa pistorasiaa hyödyntäisin juuri valojen kytkemiseksi päälle kotoa poissa ollessa, jolloin karkoittaa mahdolliset ei kutsutut vieraat. :)

Sekä kytkemällä päälle laitteen latauksen, jos en ole itse paikan päällä. :)

 

 

 

Käyttäjätaso 1


Mitä tarjoamme testaajalle?

Annamme sinulle yhden laitteen omaksesi seuraavien joukosta sekä laitteelle suositellun* Laitenetti-liittymän kuukaudeksi hintaan 0 €.

Mitä testaajalta odotetaan? 

  • Jos valintasi on SimPal etäohjattava pistorasia: Odotamme sinulta lyhyttä tarinaa siitä, mihin käytät pistorasiaa. Tarinan tulee myös sisältää kuvia.

Vielä ehtii ilmoittautua testaajaksi! Kaipaamme erityisesti lisää etäohjattavan pistorasian testaajaehdokkaita. :slight_smile:


Itselle kelpais kyllä tuo etäohjattava pistorasiakin jos en riistakameraa saa. Etäohjattavalla pistorasialla voisi kytkeä halutessaan esim. tietotekniset laitteet valmiiksi päälle kun on kotia tulossa kun kotoolta lähtiessä tulee otettua laitteet pois päältä ihan varmuuden vuoksi niin toisaalta tuo olisi mielenkiintoinen juttu testata miten toimisi

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +8

Valitsemme mielenkiintoisimmat käyttökohteet ennen juhannusta. Kontaktoimme valitut testaajat yksityisviestillä, sähköpostilla tai puhelimitse, jossa sovimme laitteiden toimitukset, testauksen aikataulun ja tavan miten kerrot tarinan OmaYhteisössä. Tavoitteena on aloittaa testaus ennen juhannusta.

Valinnat testaajista on tehty ja valituille on lähetetty yksityisviestillä tarkempia tietoja. :sunglasses:

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26

@freesoul Pitäisikö tämä aihe laittaa lukkoon kun testaajat on nyt valittu? Vai onko tarkoitus saada kommentit videoineen ja kuvineen tähän samaan aiheeseen?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +8

@freesoul Pitäisikö tämä aihe laittaa lukkoon kun testaajat on nyt valittu? Vai onko tarkoitus saada kommentit videoineen ja kuvineen tähän samaan aiheeseen?

@Dj_God Hyvä huomio! Testaajien tarinat tehdään erillisinä aloituksina, joten suljen kommentoinnin tämän testihaun osalta.