Vastattu

Huawei B715 port forwarding

  • 21 May 2019
  • 5 kommenttia
  • 2794 katselukerrat

Moro moro!

Ongelmana on että pitäisi saada ulkoverkosta (esim. työpaikalta) koti raspberryyn ssh yhteys. Minulla on mobiililaajakaista ja tuo Huawei B715. Julkisen IP palvelun jo ostin, mutta en tuolta boxin asetuksista löydä port forwardia mistään, joten mitenköhän tämä onnistuis. Edellisissä boxeissa ollut suoraa port forwarding valikko mistä saanu säätää tuon.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Patomiäs 23 May 2019, 09:40

Katso alkuperäinen viesti

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
No moro moro @Moratar86 ja tervetuloa OmaYhteisöön! 🙂 B715 reitittimessä polku pitäisi muistaakseni mennä samalla tapaa kuin aiemmissa B-sarjalaisissa, eli Asetukset > Suojaus > Virtuaalinen Palvelin, jostain syystä tuota ei ole tahdottu nimetä porttiohjaukseen viittaavilla sanoilla 😅
@Patomiäs jep näinhän se meni. Eli pitää se julkinen ip palvelu ostaa, ja sieltä virtuaali palvelimesta tehdä, hämäs vain kun joka paikassa sanottiin että NAT:in asetuksista port forwardingia mutta ei tuolla hallintapaneelissa ole port forwardingia mainittu missään. No mutta nyt toimii.

Olen viime päivinä sitkeästi yrittänyt saada porteja auki Huawei b715 reitittimessäni. Nyt keksin että Elisan mokkulaliittymät käyttävät NATia elisan verkon puolella ja siksi aktivoin Julkisen IP lisäpalvelun. Nyt kuitenkin Port Forwarding Tester näyttää IP osoitteeksi 85.-alkuisen osoitteen mutta reitittimen järjestelmäosiossa näkyy 100. alkuinen osoite. Eikö näiden osoitteiden pitäisi olla samat? Reitittimen buuttasin mutta Julkinen IP lisäpalvelun käyttöönotosta on vasta 10 minuuttia. Olisiko siinä viivettä enemmänki?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Eikö näiden osoitteiden pitäisi olla samat?

Kyllä, näin pitäisi olla.

Muistithan myös luoda Huaweihin uuden asetusryhmän, syöttää APN:ksi internet4 ja ottaa tämän asetusryhmän käyttöön?

Eikö näiden osoitteiden pitäisi olla samat?

Kyllä, näin pitäisi olla.

Muistithan myös luoda Huaweihin uuden asetusryhmän, syöttää APN:ksi internet4 ja ottaa tämän asetusryhmän käyttöön?

Kyllä, internet4 on oletusryhmänä. 

Routerin näkemä ulkoinen IP on edelleen “100.” alkuinen.

Osallistu keskusteluun