Huawei H112-370 DNS käyttäytyy huonosti kaikkien laitteiden kanssa

  • 18 helmikuu 2021
  • 2 kommenttia
  • 47 katselukerrat

  • Avulias
  • 5 kommenttia

Eli joihinkin palveluihin pääsee - joihinkin ei. Sellaisia joiden kanssa on vaikeaa ovat Microsoftin pitkien CNAME-ketjujen perässä olevat palvelut ja vaikkapa Yle Areena ( jonka vastauksia en ole katsellut ). Näyttää siltä että touhun jälkeen viimeisestä vastauksesta edelleen puuttuu A-recordi. Jos  testaan tätä vaikkapa niin että vaihdan Huawein WLANin ja puhelimen oman yhteyden ( eri operaattorikin.. ) DNS pelaa. Huawein restartti ei tähän vaikuttanut. Jos katson tilannetta MACilla microsoftin CNAME-ketjut haaraautuvat ipv4 ja ipv6 osiin.. ja lopulta mac alkaa vastailla ICMP6:lla huaweille jotain mitä en vielä katsonut tarkemmin.


2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Modeemien dns-välittimet eivät yleensä ole kovin hyviä. Pahimmillaan ne voivat  jopa muodostaa tietoturvariskin, kuten esimerkiksi Sagemcomin laitteet tekevät.

Omat laitteet kannattaakin asettaa tekemään nimipalvelukyselyt suoraan nimipalvelimilta, esimerkksi 195.74.0.47 ja 195.197.54.100.

Käyttäjätaso 7

Modeemien dns-välittimet eivät yleensä ole kovin hyviä.

Sanoisin , että ainakin Huawein modeemien softat on surkeita. Kun valitsee kunnon modeemin , niin siinä myös DNS Relay toimii. Ei minulla ole sen kanssa ollut mitään ongelmia , mutta en käytäkään Elisan myymiä rupuja.

Osallistu keskusteluun