Vastattu

Huawei N5368 ja internet4/julkinen IP

  • 22 maaliskuu 2021
  • 5 kommenttia
  • 197 katselukerrat

Hei

 

Käytössä on 4G verkossa Huawei 5G outdoor CPE N5368-VER.A V5000_EVB2 Ver.A / V200R001C00SPC050. 

Alapuolella on Zyxel ZyWALL USG20 joka pyytää Huaweilta DHCP:llä osoitteen.  APNllä internet Zywall saa 100. alkuisen osoitteen ja netti toimii normaalisti mutta Elisan NAT kautta.  Tilattuna on myös julkinen IP, muuttamalla APN internet4 ei Zywall saa DHCP:ltä osoitetta ollenkaan. Jos laittaa WIN10 koneen suoraan Huaweihin kiinni saa se julkisen osoitteen ja netti toimii ja IP näkyy ulospäin.

Onko jotain väärin konfiguraatiossa?

Pitäisikö ko. Huawein toimia edes APN internet4 siltana?

Eikö Zywall ymmärrä huawein kautta elisan DHCP palvelinta?

Huaweissa ei ole mitään reititysasetuksia joten oletan että sen ainoa ajateltu toimintapa olisi juurikin bridge?  

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi tammjuha 21 huhtikuu 2021, 20:36

Itseasiassa nyt toimii. Piti ottaa palomuuripurkin WAN puolelta ICMP test connection periodically pois niin suostui Elisa antamaan julkisen IP:n. Verkkoyhteys patkii muuten välillä, mutta en tiedä liittyykö tähän. 

Katso alkuperäinen viesti

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Moro @tammjuha ja tervetuloa OmaYhteisöön! :) Tuossa pitäisi homman mennä sillain, että Huawei ottaa julkisen IP:n haltuunsa internet4 APN:n kautta ja jakaa sitten ZyWALLille ja muille pyytelijöille sisäverkon IP:tä, ootko koittanut tuota siis tuohon tyyliin laittaa voimaan?

Hei,

Kiitos vastauskesta. 

Tässä Huaweissa ei ole mitään reititykseen liittyviä asetuksia, vaikuttaisi että sen on idea toimia vain siltana. Ei ole  DHCP tai NAT valintaa ollenkaan.

ZyWall tekee siis NATtauksen sitäverkkoon ja hoitaa DHCP-palvelun (sisäverkkoon siis). Zywallin taas pitäisi pyytää osoite joko Huawein purkilta tai Elisalta (tuplanattaus ei haittaa, jos pystyn laitamaan staattisen reitin ulkoapäin tietylle laitteelle).

Nyt  siis tilanne on että Elisan NAT kanssa  (APN Internet) Zywall saa osoitteen ja Huawei toimii siltana → netti toimii

Julkisen IPn kanssa (muuttaa APN internet4 Huaweissa) Huawei toimii siltana jos siihen kytkee suoraan PC:n  - PC /win10 saa  julkisen IP:n itselleen, mutta Zywall ei saa IP:tä Elisan DHCP:ltä vaikka miten pyytelee käsin tai boottailee laitteita.

Tämä Huawei on siis käytettynä ostettu, ja siinä on tuo ekassa postauksessa mainittu firmisversio. Vaikuttaa että tähän purkkiin on tuki tai firmispäivitykset kiven alla, onko vain operaattorikäyttöön tehty? Osaisiko joku Elisalta katsoa miten tuon HW/FW kombinaation edes pitäisi toimia. Konffattavaa siinä on tosiaan todella vähän, vain sillalta vaikuttaisi. 

Tai sitten onko tässä konfiguraatiossa jotain silti väärin?

Onko Zyxelissä mahdollista säätää sitä WAN-puolen DHCP-clientin timeout-aikaa ? Että malttaisi vähän aikaa, että saa sen IP-osoitteen, eikä heti luovuttaisi.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1

@tammjuha moi! Onko tämä ongelma kenties ratkennut, onko saamistasi vinkeistä ollut hyötyä? :slight_smile:

Itseasiassa nyt toimii. Piti ottaa palomuuripurkin WAN puolelta ICMP test connection periodically pois niin suostui Elisa antamaan julkisen IP:n. Verkkoyhteys patkii muuten välillä, mutta en tiedä liittyykö tähän. 

Osallistu keskusteluun