Vastattu

IP-osoite vaihtuu jatkuvasti ei-julkiseksi vaikka liittymän lisäpalveluna on julkinen IP 4G/5G

  • 14 May 2023
  • 2 kommenttia
  • 117 katselukerrat

Käytössä on kiinteästi asennettu ZyXel lte7460 4G-modeemi, jonka APN asetuksena internet4.
Maaliskuun lopussa 4G-liittymä  päivitettiin 4G/5G:ksi. Lisäpalveluna molemmissa julkinen IP.

Ennen liittymätyypin vaihtoa modeemi sai aina IP:n päivityksessä julkisen IP:n ja sekin vaihtui vain harvakseltaan useamman päivän väliajoin. 

Uudella liittymälla modeemi saa käynnistyksen yhteydessä yleensä julkisen 84.231.-alkuisen osoitteen, mutta sen jälkeen osoiteeksi saattaa vaihtua lyhyenkin ajan sisällä ei-julkinen 85.76.-alkuinen osoite, joka ei vaihdu enää automaattisesti takaisin julkiseksi ilman modeemin uudelleenkäynnistystä.

Vielä huhtikuun alussa IP vaihtui ei-julkiseksi vain satunnaisesti muutaman päivän välein, mutta tällä hetkellä osoite päivittyy tiheällä välillä jatkuvasti vain ei-julkiseksi.

Mitäköhän tähän lääkkeeksi?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Snouppi 15 May 2023, 13:37

Katso alkuperäinen viesti

2 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +14

Saisitko ensimmäiseksi resetoitua/nollattua tuon Zyxelin LTE7460 purkin ja tämän jälkeen laittele vielä uudelleen tuohon APN-kenttään: internet4. Olihan myös uPnP -asetus päällä kyseisessä purkissa? Tarkistatko vielä tältä sivulta onko kyse julkisesta IP:stä https://www.whatismyip.net/ - Jos hostname kohdassa on etulitteenä NAT, niin silloin julkinen IP ei ole aktiivinen.

Jos ongelmat jatkuu, niin laitatko OmaYhteisön profiiliin asiakasnumeron sille kuuluvalle paikalle, niin tutkimma tarkemmin! 😊 Loistavaa myös saada sinut meidän matkaan OmaYhteisöön @kranta! 🔥

En tiedä mitä on tapahtunut, mutta, koskematta mihinkään noihin modeemin asetuksiin (APN & uPnP molemmat ok), maanantai-iltaisen uudelleenkäynnistyksen jälkeen modeemi sai jälleen julkisen IP:n, joka ainakin tähän hetkeen asti (torstai-aamu) on nyt pysynyt samana. 🙂
Tarkkaillaan tilannetta.

Osallistu keskusteluun