Vastattu

julkinen ip ei toimi

  • 3 huhtikuu 2021
  • 6 kommenttia
  • 117 katselukerrat

Hei, minulla on  päivitetty viime viikon perjantaina reitittimen liittymä ja nyt ei julkinen ip enää toimi. Reititin on ollut toimimassa 11 vuotta eikä tähän asti ole ollut vastaavaa ongelmaa. Olen toki reititintä päivittänyt kolmen neljän vuoden välein.  Reititin on mökillä ja siihen on liitetty laitteita, joita pääsen ohjaamaan  sisäverkossa. Reititin on TP-link 6400. Reitittimeen pääsen no-ip osoitteella, mutten muihin reitittimeen liitettyihin laitteisiin. Tarvitsisin ehdottomasti julkisen ip:n etäohjausta varten. 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi kerver 4 huhtikuu 2021, 21:29

Hei, kyllä minulla on ollut 11 vuoden aikana 4-5 reititintä. Tänään resetoin reitittimen aamulla ja nyt lähti toimimaan reitittimeen kiinteästi liitetyt laitteetkin.
 

Kiitän lämpimästi kaikkia teitä, jotka annoitte hyviä vinkkejä. Niistä voi olla jatkossa hyötyä ongelmatilanteissa, sillä niitä aina silloin tulee. 
 


 

 

Katso alkuperäinen viesti

6 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +4

Mikäli sopimusta on päivitetty uuteen niin siellä on varmastikin se “julkinen IP” -  lisäsopimus sulkeutunut sen vanhan sopimuksen myötä.

Nappaa oma elisasta se lisuke takaisin päälle.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +3

Moikka @kerver ja tervetuloa OmaYhteisöön! Kannattaa alkuun tarkistaa tuo @Porkkana :n neuvoma toimenpide. Jos tuosta ei ole apua, niin kannattaa tarkistaa että reitittimellä on APN-yhteysosoitteena internet4 :slight_smile:  Mikäli näistä ei ole apua, niin lisäiletkö asiakasnumeroa profiiliisi jotta voidaan tutkia tilannetta?

Hei, minulla on asetuksissa APN internet4 ja julkinen ip käytössä.  Pääsen edelleen reitittimeen no-ip osoitteella, mutten muihin laitteisiin.

 

 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +4

Käy vaan tarkistamassa oma elisasta se lisäpalvelu päälle.

Sopimusmuutoksissa nuo lisäpalvelut oletusarvoisesti suljetaan.

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Reitittimeen pääsen no-ip osoitteella, mutten muihin reitittimeen liitettyihin laitteisiin.

Kun yhteys reitittimelle saakka kerta toimii, liittymäsi toimii normaalisti.

Ovatko muut laitteet yhteydessä reitittimeesi langattomastI? Reitittimen wlan-moduuli on saattanut kaatua ja vaatii uudelleenkäynnistyksen. Kokeile kääntää reitittimen hallinnasta wlan pois päältä ja takaisin päälle. Tarvittaessa käynnistä koko reititin uudelleen.

Mikäli et ole kertaakaan vaihtanut reitittimen virtalähdettä 11 vuoden aikana, voi olla, että se on tullut käyttöikänsä päähän. Kokeile vaihtaa virtalähde.

Varmista myös, ettei reititin ole unohtanut portinohjauksia tai palomuuriasetuksia.

Onko TP-link 6400 automaattiset laiteohjelmistopäivitykset? Mikäli on, varmista, ettei ohjelmistopäivitys ole tiukentanut palomuurisääntöjä.

Hei, kyllä minulla on ollut 11 vuoden aikana 4-5 reititintä. Tänään resetoin reitittimen aamulla ja nyt lähti toimimaan reitittimeen kiinteästi liitetyt laitteetkin.
 

Kiitän lämpimästi kaikkia teitä, jotka annoitte hyviä vinkkejä. Niistä voi olla jatkossa hyötyä ongelmatilanteissa, sillä niitä aina silloin tulee. 
 


 

 

Osallistu keskusteluun