julkisen IP:n toimimattomuus

  • 31 joulukuu 2020
  • 13 kommenttia
  • 500 katselukerrat

Olen yrittänyt selvitellä mökkini etäyhteyden ongelmia nyt kuukauden verran. Elisan liittymä toiminut siellä 10 vuotta etäyhteytenä. Sen muutaman kerran, kun yhteys ei ole toiminut, syy on löytynyt Elisalta. Yhteys lopetti toimintansa 29.11., minkä jälkeen reklamoin aspaan asiasta. Aspan mukaan mitään ongelmaa tukiasemassa ei ole. Kaikki toimii hienosti.

Pääsin testaamaan laitteistoa vasta nyt ja kahdella modeemilla sama ongelma kummallakin: IP tulee nattauksen taakse tai jos pääseekin julkiseen pooliin, niin liikenne ei kulje. Muutenkin nyt ko. tukiaseman liikenne tuntuu olevan aivan jumissa. (Puumala, Luukkolantien päässä oleva asema) Juuri ja juuri pääsee kännykän kautta 3G-yhteydellä tänne kirjoittelemaan.

Ilmeisesti tekninen tukikin on kebab-kioskilla ampumassa raketteja 5G-verkon kunniksi, kun ei näistä häiriöilmoituksista tunnu olevan mitään hyötyä.


13 kommenttia

Nyt kun taas tolppa toimii (olisikohan bootattu), niin pelkkää natattua osoitetta tarjoaa...:confounded: (joo, on edelleen internet4 APN:nä)

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1

ilmeisesti vikaa on ja kannattaa selvitellä asiaa. mutta minun tietojen mukaan julkisen ip-numeron toteutus ei pitäisi olla masto kohtainen, voi olla liittymä kohtainen. eli jos nat yhteys toimii pitäisi toimia internet4:kin. tai sitten kaikilla on ongelmia julkisen kanssa.

minulla ei tällä hetkellä ole ongelmia julkisen ip:n kanssa (elisa mobiili) (2020-12-31 13:30).

Elisan aspa kertoi, ettei tiedä tekniikasta mitään, mutta että voisin ottaa asiassa yhteyttä maksulliseen omaguru-palveluun!

“Valitettavasti julkisen ip-osoitteiden puoli ei ole ollenkaan itselleni tuttua ja täällä meidän asiakaspalvelun puolella muutoinkin aika vähän näistä tiedetään! Julkinen IP-sopimus näyttäisi päällisin puolin olevan kuitenkin sopimuksella oikein, tuon käyttö pitäisi siis onnistua. “

Kokeilin vielä kolmannella modeemi-routteri-kombolla ja tasan sama tulos: natattu ip! Alkaa pikkusen jo elisan lipservice ketuttaa… ei kai auta kun alkaa miettiä toista palveluntarjoajaa

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +3

@mlpplm Hmm.. Milloin olit ensimmäisen kerran huomannut tuon ettei tuo Julkinen IP toimi oikein? Olitko tuota yhteyttä käyttänyt yhdessä vai useammassa paikassa?

Lisäiletkö myös IP-osoitteesi profiilisi yksityisiin muistiinpanoihin, niin voidaan tuota tilannetta tutkia lisää tarvittaessa vikailmoituksen kautta.

Hei! Päivitin muistiinpanoihin tarkempaa tietoa. Huomasin, että vanhemmilla laitteilla (Huawei 3372+vanhempi Huawein tikku+Netwjork4G/Asus N10U, jotka toimineet aiemmin) saa 3.5G yhteyden, johon tulee natattu osoite, ja uudemmalla (TL-6400MR) laitteella saa 4G yhteyden, joka on julkinen IP, mutta johon ei kuitenkaan saa ulkoverkosta yhteyttä.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1

en voi puhua muista laiiteista. mutta jos huawei 3372 toimii hilink moodissa jossa on webhallinta, niin siinä on laiitteen oma nat lisänä ikuisesti (olikohan 192.168.8.x). tosin huawei 3372 laitteesta on serial moodissa olevia versioita.

tosin voit kuitenkin huawei mokkulan web hallinasta katsoa minkä ip:n on saanut. tällön luonnollisesti mokkula on oltava tietokoneessa kiinni.

3372 fläshätty käyttis ilman hilinkia, jolla julkinen IP on tominut tähän asti.

Kuin taikaiskusta kaikki lähti toimimaan, kun sain purkin pysymään 4G-verkossa. Edelleen on aika hämärää, että liittymälle tulee natattu ip, jos vain 3G- tai 3.5G-yhteys käytössä.

Käyttäjätaso 5

Kuin taikaiskusta kaikki lähti toimimaan, kun sain purkin pysymään 4G-verkossa. Edelleen on aika hämärää, että liittymälle tulee natattu ip, jos vain 3G- tai 3.5G-yhteys käytössä.

Täältäkään päästä ei ehditty vielä toimenpiteitä tekemään esim. vikailmoituksen voimin. :thinking:

Kuin taikaiskusta kaikki lähti toimimaan, kun sain purkin pysymään 4G-verkossa. Edelleen on aika hämärää, että liittymälle tulee natattu ip, jos vain 3G- tai 3.5G-yhteys käytössä.

Täältäkään päästä ei ehditty vielä toimenpiteitä tekemään esim. vikailmoituksen voimin. :thinking:


Niin, siis ei tämä vika mihinkään ole kadonnut. Nyt yhteyteni saa vain 3.5G-verkon yli yhteyden ja pelkän natatun osoitteen. Mitään muutosta ei ole laitekonfiguraatioon tehty ja internet4 APN on käytössä. Minkä takia marraskuun lopun jälkeen 3.5G-verkkoyhteys ei ole saanut julkista IP-tä? (pääsen sentään varayhteydeksi rakentamallani reverse-ssh-tunneloinnilla serveriini käsiksi, mutta kaikkea toiminnallisuutta en saa näin käyttööni)

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Herättelin tota Julkista IP:tä vähän sun liittymällä, kokeiles uudelleenkäynnistyksen kautta josko nyt toimisi paremmin

Herättelin tota Julkista IP:tä vähän sun liittymällä, kokeiles uudelleenkäynnistyksen kautta josko nyt toimisi paremmin


Kiitti avusta! Odotellaan huomisaamun keepalivea ja katsellaan sitten, mikä yhteys ja mikä osoite...

Hienostihan yhteys lähti pelaamaan!  Kiitokset! Tästä “hieman” risuja asiakaspalveluun, joka jätti häiriöilmoitukseni välittämättä tekniseen tukeen ja tyrkytti vaan maksullista Omaguru-palvelua. Ilmeisesti bonarit on sidottu siihen, kuinka monta asiakasta saadaan höynäytettyä maksullisen palvelun käyttäjiksi, vaikka vika johtuu Elisasta.

Osallistu keskusteluun