Skip to main content
Vastattu

Kadonnut sim-kortti

  • 25 June 2024
  • 1 kommentti
  • 84 katselukerrat

Hei! Olen Alanyassa lomalla ja otin sim-korttia irti puhelimestani ja laitoin sen taskuuni ja nyt sim-korttini on hävinnyt, epäilen että tippunut johonkin ja joku saattaa nytten tutkia tietojani. Käytössäni oli Prepaid kortti. Voinko jotenkin sulkea kortin.

1 kommentti

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Sim-kortin tietoja suojaavat ainoastaan pin- ja puk-koodit. Itse sim-korttia ei voi mitenkään sulkea.

Kun kyse on prepaid-liittymästä, niin tässä tapauksessa liittymääkään ei voi sulkea.

Mikäli sim-kortin PUK-koodi on edelleen tallessa, joka on kaiverrettu korttikehykseen, voit käydä Elisan myymälässä vaihtamassa sim-kortin. Kortin vaihdosta peritään maksu. Koska prepaid-liittymät ovat anonyymejä, voit lähettää PUK-koodin Suomeen tuttavallesi ja hän voi käydä myymälässä puolestasi.

Kortin vaihdon jälkeen vanha sim-kortti ei enää rekisteröidy verkkoon. Sillä ei voi soittaa, viestitellä eikä käyttää internettiä.

─═─═─

Onneksesi sim-kortit suunniteltiin jo 1980-luvun lopulla. Vaikka sim-kortin löytäjä arvaisi pin-koodin tai pin-koodin kysely oli pois päältä, hän ei tule sieltä paljoa tietoa löytämään.

Todennäköisesti kortilla on ainoastaan vanhoja tekstiviestejä. Multimediaviestejä, kuvia ja ääniä ei sim-kortille voi tallentaa.

Puhelinmuistiosi voi löytyä, mikäli käytit peruspuhelinta.

Älypuhelimet sen sijaan eivät ole pariinkymmeneen vuoteen käyttäneet sim-kortin puhelinmuistiota, vaan puhelimen omaa sisäistä muistia. Näinpä, jos sinulla oli älypuhelin, sim-kortin puhelinmuistio on tyhjä.

Osallistu keskusteluun