Vastattu

Kotinetti-liittymältä loppuu etuhinta

  • 25 March 2023
  • 3 kommenttia
  • 232 katselukerrat

Nykyisen 600m kotinetin tarjousjakso päättyy, hinta nousee 39,90. Onko mitään syytä, miksi en päivittäisi liittymää tähän:  Mobiililaajakaista 5G 600M 34,99 €/kk? Eroaako 5G kotinettiliittymä tavallisesta mobiililaajakaistasta jotenkin?

 

 

EDIT 25.3.2023 // muokattu otsikkoa hieman kuvaavammaksi -draakki

 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Owdy 26 March 2023, 15:31

Katso alkuperäinen viesti

3 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +8

Elisan verkkosivut ovat kyllä muun muassa juuri näidenkin asioiden vertailemiseen toteutettu käsittämättömän epäselvästi. Käyttö- ja sopimusehdot -sivulle https://elisa.fi/sopimusehdot/ on koottu sopimusehtoja ja palvelukuvauksia, mutta sieltäkään ei ainakaan tänään 26.3.2023 iltapäivällä löytynyt esimerkiksi Mobiililaajakaistan  erityisehtoja  aivan  vertailukelpoisessa muodossa verrattuna vaikkapa Kotinettiin. 

Ehtoasiakirjat luettuani en käytännössä muita eroja havainnut Mobiililaajakaistan ja Kotinetin varsinaisten  liittymäominaisuuksien välillä,  kuin että  ilmeisimmin:

  • Kotinetti-liittymässä perimmäinen ajatus liittynee sen asennustöistä, laitteistosta, asiakaspalvelusta ja itse Internet-liittymästä koostuvan kokonaisuuden nimittämiseen.
  • Vain Kotinettiin sisältyy vakiona 1x julkinen IP-osoite.

Eli kyllä varmaankin tuo perus Mobiililaajakaista 5G 600M on oiva valinta nyt jatkoksi, ellei julkiselle IP-osoitteelle ole jotakin erityistä tarvetta. Tavanomaisimpiin käyttötarkoituksiin kotitalouksissa asialla ei ole merkitystä.

Nyt tuo Mobiililaajakaista 5G 600M näyttäisi olevan saatavana lisäksi vieläkin edullisemmin (29,99 €/kk ensimmäiset 2 vuotta): https://elisa.fi/kauppa/nettiliittymat/mobiililaajakaista

 

Tämä hoitui kätevästi chatissä. Nostin nopeutta samalla. Nyt on 

Elisa Netti kotiin XXL 1000M

Kuukausimaksu 34,99 €/kk

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21
  • Vain Kotinettiin sisältyy vakiona 1x julkinen IP-osoite.

Toisaalta Mobiililaajakaistan julkinen ip-osoite on maksuton lisäpalvelu. Se täytyy vain muistaa tilata erikseen.

Osallistu keskusteluun