Skip to main content
Vastattu

Mesh laite ja Open Nat

  • 13 July 2024
  • 2 kommenttia
  • 69 katselukerrat

Onko kenelläkään tietoa että voiko mesh laiteen kautta saada Nat:in auki Xboxissa? Ilman mesh laitetta niin saan kyllä open Nat ilman ongelmia mutta tänään kun ostin 3 kpl mesh laitetta niin ei vaan saa sitä strict nat pois vaikka on piuhalla kytkettynä. Olen aktivoinut julkinen ip jne... ja yrittänyt aukaista portti eli (port forwarding) 3074 sekä reitittimessä (Mc801a 5g) että mesh laitteessa mutta ei auta...

2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Kun mesh-laite toimii reitittävässä tilassa, niin kyllä, portinohjauksen pitäisi toimia kun asetat sen mesh-laitteeseen.

Elisa Mc801a ei osaa hakea kuin yhden ip-osoitteen kerrallaan käyttöön. Olethan muistanut sammuttaa Mc801a virran, iroittaa Xboxin, kytkeä Mc801a takaisin päälle ja vasta tämän jälkeen kytkeä mesh-laitteen Mc801a:han? Mikäli virtoja ei sillatussa tilassa sammuta välillä, laitteet voivat jäädä roikkumaan vääriin ip-osoitteisiin.

Harvalle konsolipelille riittää yhden ainoan portin ohjaaminen. Kokeile portin 3074 sijaan mesh-reitittimen DMZ-toimintoa mesh-purkin Xboxille antamaan sisäverkon osoitteeseen.

Ja onhan se Mc801a edelleen siltaavassa tilassa? Mikäli olet saanut Mc801a menemään reitittävään tilaan, kokeile vaihtaa se takaisin siltaavaksi.

Jos edellä esitettyä ei syystä tai toisesta saa toimimaan, toinen vaihtoehto on konfiguroida koko roska toisella tavalla. Silloin Mc801a asetetaan reitittävään tilaan, mesh-purkki tukiasema eli access point tilaan. Kun Xboxin saama sisäverkon ip-osoite selviää, tehdään DMZ ohjaus Mc801a asetuksiin.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26

Mobiililaajakaistalla täysin avointa NATia ei saa lainkaan. Vaatii kiinteän laajakaistan. Sen sijaan Moderate on mahdollinen myös mobiililla kun asetukset ovat kunnossa.

Osallistu keskusteluun