Vastattu

Mobiilidata hidas Saksassa

  • 31 July 2020
  • 7 kommenttia
  • 773 katselukerrat

Erikoinen tilanne tuli vastaan kun selvitin kännykän nettiyhteyden nopeutta Saksassa: Elisan liittymällä, kun verkoksi on valittu Telekom, latausnopeus on n. 8-9 Mbps (3G). Samaan aikaan ja samassa paikassa, mutta Telekomin saksalaisella liittymällä, latausnopeus on 68 Mbps (LTE).

 

Mistä moinen, rajoittaako Telekom roamingia tarkoituksella ulkomaisille vai eikö Elisan ja Telekomin sopimus salli nopeampia yhteyksiä?

 

Toistaiseksi olen vielä täällä asuessani Elisan asiakas, mutta paikallinen operaattori alkaa pian olla houkutteleva.

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi draakki 31 July 2020, 13:30

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

7 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15

Joskus tuli eteen, että ulkomailla roaming ei kattanut 4G verkkoa ja puhelin pysyi tiukasti 3G verkossa. 

Siltä tuo nyt näyttää. Telekomilla pysyn jatkuvasti 3G-verkossa, Vodafonella nähtävästi toimii onneksi myös 4G. Molemmat on Elisalla tuettuja mutta nähtävästi eri speksein.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Hmm, meillä on eri maissa usein useamman eri operaattorin kanssa roaming-sopimus, ja tällaisissa tapauksissa suosittelemme yleensä ensisijaisesti käyttämään operaattoreita tietyssä prioriteettijärjestyksessä liittyen mm. siihen, mitkä tekniikat on tuettu ja kuinka laaja ulkomaalaisen operaattorin verkko on. Tällä hetkellä Saksassa suosittelemme ensisijaisesti yhdistämään Vodafonen verkkoon (voi löytyä myös nimellä Vodafone D2, Vodafone VRS tai pelkkä VRS) ja vasta toissijaisesti käyttämään Telekomia, jos yhdistys Vodafonen verkkoon ei jostain syystä onnistu. Telekomillakin pitäisi kyllä toimia 4G-verkkokin, joten jos haluat voit koittaa manuaalisen verkonvalinnan kautta yhdistää Telekomin 4G-verkkoon (manuaalinen verkonpakotus pitää mahdollisesti kokeilla monta kertaa, jopa 5+ kertaa).

Toki jos tarkoitus on pysyä Saksassa pidempään niin suosittelen kyllä hankkimaan paikallisen toimijan liittymän, Elisan liittymissä roaming on ehtojen mukaisesti tarkoitettu ensisijaisesti väliaikaiseen matkailuun :slight_smile:

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15

Ilmeisesti roaming kumppaneiden tiedot ovat luottamuksellista tietoa, kun operaattoreita ei löydy esim Elisan nettisivuilta

Kiitos draakki!

Olin valinnut manuaalisesti verkoksi Telekomin, sillä Vodafonen verkko oli vielä eiliseen asti tolkuttoman hidas jostain syystä. Nyt Vodafone toimii about normaalisti ja latausnopeus on 10-11 Mbps, joskin onhan tuokin hidas verrattuna paikalliseen liittymään (jopa 80-110 Mbps).

 

Väliaikaisesti täällä matkaillaankin, joskin paluuajankohta on vielä avoin 😊

Ilmeisesti roaming kumppaneiden tiedot ovat luottamuksellista tietoa, kun operaattoreita ei löydy esim Elisan nettisivuilta

Soittamassa as.palveluun tuo selvisi minulle, mutta ei tietoa kovin julkisesti kerrota

Käyttäjätaso 7

Ilmeisesti roaming kumppaneiden tiedot ovat luottamuksellista tietoa, kun operaattoreita ei löydy esim Elisan nettisivuilta


On sitä esitetty , mutta toistaiseksi ilman tulosta.

https://yhteiso.elisa.fi/ideapaja-57/listaus-elisan-roaming-kumppaneista-samalle-listalle-ulkomaan-hintojen-kanssa-514866