Vastattu

Mobiililaajakaistan yhteys pätkii muuton jälkeen

  • 27 October 2022
  • 5 kommenttia
  • 268 katselukerrat

Tosiaan muutettiin kerrostaloon, siitä lähtien on ruvennut yhteys pätkimään tietokoneella kun emäntä katsoo suoratoistolla tv:stä. 100mb 4g mobiililaajakaista, reititin Archer MR600.

Mikä avuksi? latausnopeus n.3mb/s, ping nousee yli 300 lähes jatkuvasti..

EDIT: 12.4.2023 // Muokattu otsikkoa kuvaavammaksi -Snouppi

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Jupe76 28 October 2022, 12:03

Katso alkuperäinen viesti

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7

Mobiili on mobiili, eli toimivuus on hyvin oleellisesti sijainnista kiinni. Joskus kyse voi olla senteistä, joskus kilometreistä.

Vaihtakaa reitittimen paikkaa. Eri puolille asuntoa, eri ikkunoiden lähelle.
Kokeilkaa eri operaattoreita (prepaid tai lainaliittymä).
Tuohon laitteeseen saisi kai ulkoisen antennin, selvittäkää ennen ostoa millä taajuudella sen pitäisi toimia.

Ja selvittäkää saako sinne kiinteän nettiyhteyden.

 

- Ai niin, jos kaikki laitteet ovat wlanin varassa, ihan ensimmäisenä olisi hyvä tarkistaa, tökkiikö siellä kumminkin wlan eikä mobiilinetti. Saatteko jonkun laitteen johdolla kiinni reitittimeen?

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +1

4G reitittimen sijainti merkkaa paljon, ikkunan lähellä yleensä paras. Tuo Archer on cat4, laite eikä tue CA:ta, tuon sukupolven laitteilla huonossa lokaatiossa hyvinkin tyypillistä että nopeus 10-20 Mbps riuhka-aikana. Eri operaattoreiden prepaideja kandee kokeilla. Myös Wifi5 menee tosi huonosti seinien läpi ja kerrostalossa peruskanavien 36-48 taajuusalue tosi ruuhkainen, siirrä wlan vaikka kanavalle 56 (DFS) tai 108 (DFS) 80Mhz kaistanleveydellä. Jos kerrostalossa kiinteä ratkaisu VDSL, kuitu tai kaapelimodeemi niin siirry ehdottomasti siihen

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

 Jos kerrostalossa kiinteä ratkaisu VDSL, kuitu tai kaapelimodeemi niin siirry ehdottomasti siihen

On erittäin harvinainen tilanne, että kerrostaloon ei saisi kiinteää yhteyttä keneltäkään operaattorilta. Toki se kiinteä yhteys on käyttäjälle kalliimpi, jos taloyhtiö ei ole tehnyt yhtiövastikesopimusta operaattorin kanssa.

Taloyhtiö voi pyytää Elisan palveluista tarjousta esim. täältä

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +5

Hei!

Luultavasti täällä on yksisuuntainen kaapeliverkko jos tuota joskus aletaan päivittään onko että esim kotiin sisälle ei tarvitse tulla asentaan. Kysyin aspasta tuosta g.fastista ei kuulemma ole tulossa jäljelle jäi kaapelimodeemi jos joutuu tuosta vdsl luopumaan voi olla että saneerauskin tulee eteen kun edellisestä on melkein 30 vuotta.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Kurkkailin @Hubii profiilistasi löytyvän asiakasnumeron perusteella että pitää ihan paikkaansa että tuolla on vain yksisuuntainen kaapeliverkko tällä hetkellä, mahdollistaa parhaillaan siis vain KTV:n mutta ei kaapelimodeeminettiyhteyttä. 🤔 

On aika iso kysymysmerkki että alettaisiinko tuota missään kohtaa päivittämään yksisuuntaisesta kaksisuuntaiseksi, mutta asennuksen suhteen Elisalta ei joka tapauksessa lähtökohtaisesti tultaisi kotiin sisälle. 👍🏼 Alueella on hyvä 5G-kuuluvuus, eli jos VDSL-yhteydestä pitää kääntää katsetta seuraavaan ratkaisuun niin suosittelisin melkein ennemmin sitten 5G-reititintä ja -mobiililaajakaistaa. 🙂

Osallistu keskusteluun