5G

Oletko jo päivittänyt itsesi ja liittymäsi 5G-arkeen? Vastaa ja osallistu kilpailuun!

Oletko jo päivittänyt itsesi ja liittymäsi 5G-arkeen? Vastaa ja osallistu kilpailuun!

Näytä ensimmäinen kirjoitus

190 kommenttia

Itselläni on käytössä 2 Elisan liittymää, toinen työliittymä ja toinen henkilökohtainen. Työliittymässä on 5G, jota käytän mobiilidata lähteenä. Yhteysnopeudet ovat merkittävästi nopeampia ja vakavampia, joten eron kyllä huomaa esimerkiksi Tampereen alueella asustellessa ja myös pk-seudulle matkustellessa. Myös hätätilassa verkon jako puhelimesta tuntuu nopeammalla, ylipäätään olen ollut todella tyytyväinen päivityksestä.

 

Omassa tilanteessani en tarvitse kahta 5G-liittymää, mutta jos työliittymässä ei olisi ollut tätä ominaisuutta, niin varmasti olisin päivittänyt oman liittymäni. Ainoa heikkous, jonka olen havainnut, on heikentynyt akun kesto, mutta se taas johtuu epäilemättä puhelimestani, koska eri valmistajilla on erilaisia ratkaisuja verkkoyhteyksien ja virran käyttöön liittyen, mikä ei toki ole 5G:n tai Elisan vika. Ylipäätään olen ollut hyvin tyytyväinen!

Mulla on tällä hetkellä 4G-liittymä käytössä ja kiinnostaisi tuo 5G tosi paljon! En oo vielä päässyt koskaan käyttämään 5G-nettiä. 5G:stä voisi olla mun omassa arjessa hyötyä siinä mielessä kun teen keikkaduunia kaupan alalla. Saisin napattua työvuorot itselleni nopeasti, en jäis ilman työvuoroa! Heh. :) Ainut asia mikä 5G:ssä askarruttaa, on se että miten laajalla alueella se toimii tällä hetkellä? 

En ole vielä  5g.ssä

5G toimi kuten 4G:kin. Huomaamattomasti taustalla.

5G on ajatuksena ihan hyvä, mutta jos ei ole 5G puhelinta (joita ei vielä kauheen monella ole) ei liittymällä tee mitään. Maksaa turhaa ominaisuudesta, jota ei voi käyttää. Verkkokin on kattava, mutta jos lähettäis siitä että saatais hyvät yhteydet myös muualle kuin kasvukeskuksiin. 

 

Hyödyntäisin 5g varmaan pelaamisessa kodin ulkopuolella mutta tällä hetkellä hinnat vielä sen verran korkeita verrattuna 4g(sekä puhelimeni on 4g) että en ole kokenut vielä tarvetta päivittää liittymääni.

 

Onko Elisan 5g ns standalone verkko koko Suomessa joka tarjoaisi huomattavasti pienemmän viiveen kuin ensimmäisenä julkaistut 5g verkko jossa yhtä huono viive kuin 4g yhteydellä?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4

Mitä keskustelupalstoilta olen bongannut, vuoden 2019 5G demot kannattaa unohtaa.

Todellisuudessa 5G-verkon viiveet ovat moninkertaiset vanhoihin demoihin verrattuna. Näin 5G SA ei tule enää paljoa parantamaan vasteaikoja 5G NSA:sta, valitettavasti. Hyvä, jos yhdestä kolmeen millisekuntia saisi pois.

Varsinaisiin vastauksiin:

  • 5G ei näy millään tavalla.
  • Olisin ollut kiinnostunut 5G:n tuomista paremmista vasteajoista. Alkaa kuitenkin näyttämään siltä, että 2019 demonstraatiot eivät vastanneet käytäntöä. Näin 5G ei pysty tarjoamaan minulle sellaista parannusta, että vaihtamiseen olisi mitään syytä.

En ole vielä, koska täällä maalla ei toimi vielä 5g yhteydet kunnolla. 

En oo vielä harkinnu 5G- liittymää, kun ei oo ylipäänsä vielä tuota 5G kännykääkään

Noin 1,5 vuotta kun hanken 5g puhelimen. Heti en liittymää päivittänyt  mutta kun Elisalta soitettiin ja tarjottiin 4g liittymän päivitystä 5g liittymän,niin päivitin. Komeasti on toiminut ekä oo valittamista. Kännykästä jaan netin läppäriin ja nopeata on surffailu jne. Extrana s-bonus liittymästä.

5G odottaessa, että etätyö sujuisi joutusammin.

Pakko kai se on kohta hankkia. 4G alkaa olla mennyttä aikaa.

Olen harkinnut niin 5G puhelimen kuin modeeminkin hankkimista, mutta nykyisellä hintatasolla päivittäminen ei kannata. Siksi myöskään kokemusta tästä yhteystyypistä ei ole. Se voisi mahdollisesti nopeuttaa nettiä ja etenkin laskea viivettä, olla siten hyvä pelaamiseen. Ilmajoen suunnalla Elisan yhteydet eivät pelaa kovin hyvin, etenkään keskustan ulkopuolella joten vaikeaa uskoa, että 5G toisi parannusta tilanteeseen kun eivät ole saaneet 4Gtäkään toimimaan hyvin. Operaattorit eivät toisaalta yleensäkään panosta kunnolla yhteyksiin isompien kaupunkien ulkopuolella - valitettavasti. 

5G-puheliln minulla on ollut jo jonkin aikaa, mutta ei vielä liittymää. 4G:lläkin olen tullut hyvin toimeen. Olen odotellut sopivaa liittymänvaihtotarjousta.

En oikein tiedä, mitä hyötyä 5G:stä on, niin haluaisin yksinkertaisesti tietää, että mitä lisäarvoa se tuo verrattuna 4G:hen.

No siis, ei se paljoa eroa 4G:stä. On 5G himpun verran nopeampi, kuin 4G. Mutta kaikesta huolimatta, olen ollut tyytyväinen 5G:n nopeuteen.

5G on käytössä töissä. Se mahdollistaa töiden tekemisen toimiston ulkopuolella.

Päivitetty on, mutta ei 5 g vaan vielä 4 g

 

Netin ja sovelluksien käytön helppous ja nopeus toimii parhaiten Elisan 5G:llä, eikä sitä tarvitse ajatella erikseen. Se on osa elämää!

Puhelin on jo 5G-malli mutta en koe kyllä tarvitsevani 5G-liittymää mihinkään kun nykyiselläkin pärjään oikein hyvin.

Ei ole 5G yhteyttä meillä. 4G toimii normaalisti hyvin mutta nyt pari päivää takunnut. Varmasti vaihdan 5G liittymään sitten kun tännekin saadaan yhteys.

Itse en vielä 5G ole ottanut hinta on ollut suht kallis mitä vertaa 4G:hen. Olen kyllä kuullut kaverilta että on paljon nopeampi ja vakaampi mitä tuo 4G on. Miettinyt tässä vaikka ottaisin 5G:n niin onko se oikeasti sen parempi toiminnaltaan kuin tuo 4G. Jos 4G ei toimi kotona niin toiiko edes tuo 5G, sitä ei tiedä.

Joo kyllä ois nopeampi..totean nyt 4g omustajana..ja ouhelin on pakko jo vaihtaa uuvempaan malliin ku kosketusnäyttäkin jo takkuilee  

5G on kyl käytössä kotona, mut ei sitä käytössä niin huomaa, pääasia että yhteydet toimii hyvin. 

Toimii aivan hyvin tällä hetkellä 4G-liittymä puhelimessa. Useimmiten nopeus yli 100 Mbps. Yli 10 euron kuukausierosta 5G-liittymään ei kannata tällä hetkellä omasta mielestä maksaa.

Osallistu keskusteluun