Vastattu

Porttiohjaus ja 4G mobiililaajakaista

  • 14 September 2019
  • 4 kommenttia
  • 1370 katselukerrat

Onko Elisa blokannut 4G mobiililaajakaistaverkkoon pääsyn kun minulla lakkasi toimimasta porttiohjaukset asuscomm.com DDNS-palvelun kautta, joka toimi vielä elokuun puolivälissä?
Pitääkö nyt tosiaan hankkia julkinen vaihtuva IP-osoite?
DNS resolvaa edelleen nätisti Asuksen palvelun DNS-nimellä muuttuviin julkisiin IP:hein ja reitittimen porttiohjaus testattu myös toimivaksi.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Rantomeister 16 September 2019, 10:29

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

4 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Hei @uuwatti ja tervetuloa OmaYhteisön jäseneksi :)

Tällä hetkellä paras tieto, joka minulla on, löytyy täältä. Todennäköisesti toimiakseen vaatii tuon julkisen IP-osoitteen. Onko muulla yhteisöllä tästä tarkempaa tietoa?
Kiitos vinkistä. Tuon listauksen mukaan käyttämäni portit eivät ole suodatettuja.
Mutta voi tosiaan olla että elokuun jälkeen mobiilipuolen IP-avaruus on NAT:attu niin että ainoastaan ottamalla tuon vaihtuvan julkisen IP-palvelun saa käyttöönsä sellaisen IP:n, johon pääsee kiinni.
Ehkäpä joku muu yhteisöstä on huomannut saman?
Muuten en keksi miksi ostaa em. palvelu kun pelkkä DDNS näytti vielä elokuussa hoitavan homman. Kokeilin tuota yhteyttä myös suoraan IP:llä mutta ei toiminut.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Saunalahden/Elisan mobiilikuluttajaliittymät ovat iät ja ajat olleet osoitemuunnoksen takana. Julkinen vaihtuva ip on sitten lisämaksullinen palvelu ja vaatii internet4 apn:n käyttöä. Onko sinulla siis tosiaan pelannut yhteydet ulkoapäin ilman tätä lisäpalvelua tähän saakka??
Tein tuon porttiohjauksen vasta viime kuussa. Sitä aiemmasta tilanteesta minulla ei ole kokemusta. Yhteys pelasi ainakin sen hetken kun sain sen tehtyä. Testasin porttiohjauksen ottamalla (full tunnel) VPN:n työpaikalleni ja sieltä käsin pääsin kiinni 4G reitittimen ja sen takana olevan laitteen hallintaan. Vaikea sanoa miksi tuo hetken näytti toimivan...
Taitaa olla syytä nyt kuitenkin hankkia se lisäpalvelu. Kiitos vastauksista!