Vastattu

Sagemcom Router Fast 5370 Air -reitittimen (Telia Zone Hybrid -reititin) käyttö Elisan SIM-kortilla

  • 16 August 2022
  • 4 kommenttia
  • 2398 katselukerrat

Minulla siis kyseinen Sagemcom Router Fast 5370 Air -reitittimen (Telia Zone Hybrid -reititin) miten saan tässä elisan Mobiililaajakaistan 4g toimimaan? Elisalta sanottii, että tämä olisi mahdollista saada toimimaan netin kautta reitittimen asetuksia muuttamalla.


EDIT 16.8.2022 // muokattu otsikkoa kuvaavammaksi -draakki

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi sakarialanne 16 August 2022, 21:41

Katso alkuperäinen viesti

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

Kirjaudu laitteen hallintasivulle (osoite saattaa lukea laitteen pohjassa) ja tarkista, että APN-osoite on "internet". Lisäksi laite saattaa kysyä SIM-kortin  PIN-koodia.

Minulla sama laite, en tosin löydä tuolta “APN-osoitetta” ollenkaan. Telian hybridilaite kyseessä, mutta Elisan mobiililaajakaistan sim-kortti ei toimi.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Morjes @Dredana ja tervetuloa OmaYhteisöön! 🙂 

APN voi olla myös asetuksissa nimellä “Yhteysosoite” (“Yhteyspiste” ei myöskään ole mahdoton), löytyisikö tämmöistä kohtaa? 🤔 Jos löytyy, siihen pitäisi tosiaan APN-osoitteeksi laittaa ihan vain internet.

SIM-kortista kannattaa myös napata PIN-koodikysely pois, joko itse reitittimen kautta, tai käyttämällä SIM-kortti missä tahansa puhelimessa tai tabletissa minkä turva-asetuksista PIN-koodikyselyn sitten tallentaa pois päältä. Asetus tallentuu SIM-kortille, ei laitteelle, joten tämän jälkeen SIM-kortin voi laittaa reitittimeen ja PIN-koodikysely on pois päältä. 👍🏼

Reitittimet usein vaativat suuremman SIM-kortin koon kuin nykypuhelimet, mutta SIM-kortin voi onneksi napsauttaa muovikehyksistään pienemmäksi operaation ajaksi, ja kun PIN-koodikysely on tallennettu pois päältä SIM-kortin voi napsauttaa takaisin suuremman korttikoon kehyksiin ikään kuin palapelin palat toisiinsa. 🧩 

Onnistuisiko näillä ohjeilla? 🙂 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Koska laite on suunniteltu hybridikäyttöön, pelkkää mobiliikäyttöä koskevat asetukset ovat ilmeisesti kohdassa failover. Eli koeta löytää ensin failover ja sen alta APN.

Osallistu keskusteluun