Saunalahden mobiililaajakaistan lähetysnopeus surkean hidas

  • 17 helmikuu 2021
  • 7 kommenttia
  • 259 katselukerrat

Just vaihdoin DNA:n liittymästa Elisan (Saunalahden) mobiililaajakaistaan. Eli simkortin vaihto kotimokkulaan.

Latausnopeus nousi jonkin verran, melkein kaksinkertaiseksi, mutta lähetysnopeus laski kuuden seitsemän Mb/s:stä noin yhteen, viimesiset kolme kertaa kun olen mitannut eri nopeusmittareilla tulos on ollut 0,8Mb/s luokkaa. 

Mistä ihmeestä moinen voi johtua?


7 kommenttia

Olisi hyvä kertoa ainakin päätelaite, liitymätyyppi, yhteyden arvot eli RSRP, RSRQ ja SINR/SNR.

Käyttäjätaso 4

Vika voisi johtua Elisan liittymästä ..

Käyttäjätaso 1

nyt on turha kommentti

Käyttäjätaso 4

Morjes @Marquette ja tervetuloa OmaYhteisöön :blush:

No johan, siinä on aikamoinen lasku ollut :sweat: ainakin henkilöasiakaspuolen mobiililaajakaistoilla minimi lähetysnopeuksissa olisi hyvä olla vähintään 3M. Kuten kurkitus vinkkasikin, niin tässä kohtaa auttaisi lisätiedot kuten päätelaite, liitymätyyppi jne. :slight_smile:  voit myös laittaa asiakasnumerosi tai mobiililaajakaistan liittymänumeron (samaa muotoa kuin puhelinnumerot, alkanee numeroilla 045-) täällä oman profiilisi yksityisiin lisätietoihin niin me moderaattorit päästään kurkkaamaan liittymän tilannetta vähän tarkemmin.

Tuleeko nopeustuloksiin mitään muutoksia, jos reitittimen paikkaa vaihtaa kotona (mieluiten esimerkiksi ikkunalta toiselle)?

Tänään soittivat Elisalta, kun olin jättänyt soittopyynnön. Tukihenkilön/moderaattorin mukaan tuollainen noin ja alle yhden megan lähetysnopeus on ihan normaali. Tämä on minulle pettymys, olin odottanut jotain enemmän positiivista tulosta. Lataus/Lähetys kuulemma on epäsymmetrinen, eli Saunalahti4G 100M se olisi maksimissaan 100 mbps Lataus, ja 50Mbps Lähetys.

Kun Lataus on 38 M ja Lähetys 1,0 M niin se assymmetria menee selaiseen luokkaan että odotin saavani muuta kuin että “Tämä on normaaalia”

 

Ni niin. Nyt just tein nopeustestin. Ennätyshidas Lataus 8,3 Mbps ja nopea Lähetys 4,8 Mbps

On nää varmasti jotain henkimaailman juttuja…

 

Laite on muutaman vuoden vanha Huawei DNA kotimokkula, joka ei ole ollenkaan siirretty sen jälkeen kun se oli käytössä DNA:n simmillä, silloin aina Lähetys ollut vähän enemmän kuin puolet Latausnopeudesta

Käyttäjätaso 4

https://www.cellmapper.net/map?lang=fi

 

Tuolta katselemaan millä operaattorilla vahvinta kenttää alueellasi

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Onko @Marquette tilanne yhä yhtä heikolla tolalla? Tossa mietin tota niin siellä luultavasti pari taajuutta tai tukiasemaa sulla tarjolla joista toisella on enemmän nyt kuormaa upload suunnassa ja toisella downloadissa :/ Joissain reitittimissä on tainnut ainakin jonkin asteisia hallintoja olla tarjolla siihen että voi vähän valita mikä on päätajuus ja mikä tukitaajuus mutta en noista muista tähän hätään tarkemmin

Osallistu keskusteluun