Vastattu

selektiivi lasi

  • 10 September 2021
  • 7 kommenttia
  • 491 katselukerrat

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +4

kertokaa viisaat että voiko selektiivi lasi vaikuttaa 4g ja 5g nopeuteen ja että jos voi vaikuttaa niin kuinka paljon toivon että ne joila kokemusta ja tietoa asiasta vastaa tähän itse lukenut että uudet enerkia tehokkaat selektiivi lasit voi vaikuttaa dramaattisesti mobiili yhteyksiin

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Kimblez 10 September 2021, 17:54

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

7 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Tuossa Traficomin tekstiä:
Rakenteet, kuten seinät ja ikkunoiden selektiivilasit heikentävät kuuluvuutta sisätiloissa.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +4

kertokaa viisaat että voiko selektiivi lasi vaikuttaa 4g ja 5g nopeuteen ja että jos voi vaikuttaa niin kuinka paljon toivon että ne joila kokemusta ja tietoa asiasta vastaa tähän itse lukenut että uudet enerkia tehokkaat selektiivi lasit voi vaikuttaa dramaattisesti mobiili yhteyksiin

Selektiivilasit voivat vaimentaa signaalia 20-40 dB. Alumiinipinnoitetut eristeet liki saman verran. Mitä korkeampi taajuus sitä suuremmat häviöt. 5G ja 3,5 GHz taajuuden rakenteet voivat blokata lähes täysin.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +4

asun rakennuksessa jossa zte 801a 5g reititin sanoo signaaliksi parhaimillaan huono ja yleensä erittäin huono rakennuksessa on selektiivi lasit  mutta rakennukseen ei ole lupa asentaa suuntaanteenia katolle saa korkeintaan ikkunaan asentaa anteenin josta lähtee piuha reitittimeen ja maksaa 49e niin mitä luulette onko turha ostos sen anteenin pitäisi ohittaa selektiivi lasi ja jos se sen ohittaa voiko se parantaa tuntuvasti mobiiliyhteyksiä alueen tukiasema kuulema elisan mukaan antaa 100 megaa mutta mun yhteys siis se jossa reittimen ehotettu sijainti sanoo signaaliksi huono tai erittäin huono antaa 30-40 megaa niin jos tämä selektiivi lasi ohitetaan sen avulla oli sitten kyseessä mikä tahansa ikkunaan kiinitettävä 48e anteeni niin voiko sitten kun selektiivi lasit ei enää voi vaikeuttaa yhteyttä nopeus nousta tuntuvasti ja olla vakaampi lähin tukiasema on 900 metrin päässä muut on 1600 metriä ja 1300 metriä  talossa ei ole betonirauta seiniä ainakin ulkoa katsottua näyttää puuseiniltä  niin tähän rakennukseen saa asentaa vain pienen ulkoanteenin joka tulee ikkunan ulkopuolelle ja siitä johto reitittimeen niin onko siitä mitään hyötyä yhteytelle kun selektiivi lasit ohitetaan siis se onkelma toivon vastauksia asiantuntijoilta niin elisan kuin muiltakin jotka noista selektiivi laseista tietää paljon ja jotka on ollut tai on vastaavassa tilanteessa että selektiivi lasit joskus onkelmia aiheuttanut

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +4

Kannattaa varmaan testata ensin sisätilassa siirtää ZTE paikkaa toisaalle. Seinä, varsinkin jos puurunkotalo läpäisee ehkä signaalia paremmin kuin selektiivilasit riippuen eristeratkaisuista. Ensin ota laajempi kierros sisällä ja yrittää löytää parempi sijainti laitteelle. Jos parempi paikka löytyy sitten hienosäätö muutaman sentin siirroin, joskus sekin saattaa vaikuttaa nopeuksiin.

Helpoin seurata signaaliarvoja kännykällä/tabletilla itse laitteesta kun oikeaa paikkaa etsii.

Ulkoiset antennit ei ehkä toimi kyseisessä laitteessa 5G käytössä. Liitinten toimivuudesta on esitetty eriäviä mielipiteitä palstoilla.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15

Kunnon pesubetonielementeistä runsaalla raudoituksella ja pari vuotta sitten uusitut ikkunat selektiivilasilla ovat asuntoni lähtökohdat. Lähin tukiasema 600 metrin päässä ja siellä on kaikkien kolmen operaattorin rojut. Dna ja Telia ei kuulu, ei ne kuulu kyllä ulkonakaan, mutta sisällä kyllä kuuluu Elisan verkko ainakin riittävällä tasolla. Mobiili reititin näyttää olevan kytekytynyt 2600 Mhz taajuuteen, toki käyttää rinnalla muita jotka pitäisi olla voimakkaampia. Oma OnePlus 6t surkealla antenilla on myös kiinni 2600 MHz verkossa suurimman osan ajasta. Iphone 12 en ole oikein saanut selvyyttä taajuudesta, mutta kyllä sekin toimii. 5G:tä olisi tarkoitus prepaid-liittymällä kokeilla tuolla Iphone 12:lla lähitulevaisuudessa. Eli selektiivilasit ei aina tarkoita huonoa kuuluvuutta, eniten tuntuu vaikuttavan miten operaattori on tehnyt antennien suuntauksen. Telian kohdalla menee kahden solun raja juuri asuntoni kohdalla ja dna:lla on joku halvan kaupan toteutus, kun verkko ei vain kanna asuntooni saakka ja laitteet yrittää kytkeytä kauempana sijaitsevaan 800 MHz tukiasemaan, joskus ruuhkasta riippuen jopa 5 km päässä sijaitsevaan torniin. 

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +4

On myös joillain valmistajilla selektiivilaseja joissa on otettu mobiiliteknologia (radioaallot) huomioon.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15

En osaa sanoa, onko tuossa meidän toteutuksessa otettu miten hyvin radioaallot huomioon. Projektissa oli muuten niin paljon muuttujia, että moiseen asiaan ei tullut tuolloin kiinnitettyä huomiota.