Vastattu

Siltaava 4G/LTE reititin yrityskäyttöön? (ei tupla-nattaus)

  • 14 January 2021
  • 5 kommenttia
  • 844 katselukerrat

Onko Elisalla tarjota todellisesti siltaavaa reititintä 4G/LTE yrityskäyttöön - ei siis tupla-nattausta jonka perässä mm. Ubiquiti:n UDM Pro VPN Azure S2S tuntuu katkovan yhteyksiä (Huawei B715)?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi ihmettelijä2 16 January 2021, 16:10

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

5 kommenttia

Käyttäjätaso 5

Onko Elisalla tarjota todellisesti siltaavaa reititintä 4G/LTE yrityskäyttöön - ei siis tupla-nattausta jonka perässä mm. Ubiquiti:n UDM Pro VPN Azure S2S tuntuu katkovan yhteyksiä (Huawei B715)?

Moi @Thobie ja tervetuloa OmaYhteisöön! :grinning:  Nyt kysyitkin sellaisen kysymyksen johon en itse osaa vastata. Minulle ei myöskään ole niin tuttu tuo yrityspuolen laitetarjonta kokonaisuudessaan tai näiden VPN-tukien osalta. Suosittelisin tätä tiedustelemaan meidän yrityspuolen asiantuntijoilta tai ottamalla suoraan yhteyttä Yritysguruihin

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Ei taida aito siltaus onnistua millään huokealla muovirasialla.

Minullakaan ei ole raskaista yritysreitittimistä käytännön kokemusta, mutta aloittaisin etsimisen  reititinkalustosta, johon saa LTE:n esimerkiksi M2- tai EHWIC-moduulina.

Käyttäjätaso 7

Eipä ole itselläkään tarkempaa tietoa , mutta hetken googlaltuani löysin käyttäjien kommentteja , joissa kerrotaan tämän laiteen siltatilan toimivan kelvollisesti. No omaa kokemusta ei laitteesta ole.

https://www.verkkokauppa.com/fi/product/58637/hshbk/ZyXEL-LTE7460-LTE-modeemi-ulkokayttoon

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

DMZ toiminnolla saa kaikki portit auki yhteen IP:hen, eli sitä olen käyttänyt, jos en ole siltausta reitittimen asetuksista löytänyt. Tupla NAT jää, mutta ei siitä ole yleensä haittaa enään ollut.

 

B315 voi sillata ja muutamia muita modeemeja, jota olen käyttänyt. Pääasiassa DNA:n laitteita tai laitteita joita operaattorit ei myy olen käyttänyt (HP, Teltonika, Dovado, Telewell) Zyxelit kierrän kaukaa ja Asuksen laitteet.

Kun kerta yrityskäyttöä, älä osta laitetta operaattorilta, ota suoraan jostain osaavasta liikkeestä, jotka kyllä parasta neuvovat. Elisan yrityskamppeet ovat oman kokemuksen mukaan samaa kuluttajamallia ellei niistä oikeasti maksa 10 kertaista hintaa ja silloin saattaa saada Ciscoa.

Itse ongelmaan onkohan vika oikeasti jossain muussakuin tupla natissa? Vai johtuuko katkominen siitä, kun ulkoverkon IP vaihtuu ja Ubiquiti ei sitä huomaa, johon kyllä tupla natin poisto voi auttaa...

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Ainakaan Huawei B315 ei ole aitoa siltausta. Hyvä indikaattori tästä on IPv6, joka ei toimi sillatussa tilassa.

Huawei B525s siltaus on patologisesti rikki. Sillattuna sisään päin pääsee vähemmän liikennettä kuin DMZ:lla.