Vastattu

Tilasin Elisa mobiili liittymän mutta mitenkä tuo pin koodi kysely pois?

  • 5 March 2024
  • 4 kommenttia
  • 177 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +2

Mulla on tuossa nyt uusi tilattu sim kortti ulko modeemille mutta vielä en sitä vaihda sinne kun siellä on prepaid kortti 14 pv asti aktiivinen mutta voiko sillä sitten tuon pin koodin kuitata vai pitääkö se laittaa puhelimeen että saa pois sen kyselyn..???? Mistä lähtien tai siis nopeudesta saa sen julkisen IP jutun?? Samoin aika erikoista sekin että tuo 300 megan yhteys menee välillä yli 400 megaan joten tarkoittaako se sitä että kannattaisi jossain vaiheessa päivittää tämä 100 megainen tuohon 600 megaiseen.??  Nyt tosiaan yllättänyt kovasti Elisan liittymän toiminta kun ei ole sisä modeemia käytössä vaan parvekkeella tuo edullisesti saatu ZTE ulko modeemi.

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi irritus 5 March 2024, 18:18

Katso alkuperäinen viesti

4 kommenttia

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +4

OmaElisan kautta voit tilata mobiililaajakaista liittymiin julkisen-ip lisäpalvelun.  
Ainakaan itsellä missään mobiililaajakaista liittymän simmissä ei ole ollut pin-koodia käytössä tai sitten se on ollut joku defaultti jolloin ei ole tarvinnut modeemille sitä erikseen syöttää. 

Tuo yhteys saattaa toimia muutaman sekunnin yli liittymän nimellisen nopeuden mutta tasoittuu aika nopeasti siihen rajoitettuun jonka jälkeen pyörii +-20Mbps rajoitinta vasten. 

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +4

OmaElisa  → valitset mobiililaajakaista liittymäsi →  Lisäpalvelut → Julkinen IP-osoite 4G/5G  (Ota käyttöön/ tilaa palvelu)   
Tämän jälkeen voit seuraavana päivänä vaihtaa modeemin yhteyspisteasetuksista APN-osoitteen → Internet4     

Tämän jälkeen modeemisi pitäisi saada 84.231.x.x alkuisen osoitteen. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

mutta voiko sillä sitten tuon pin koodin kuitata vai pitääkö

Useimpien reitittimien hallintasivustoon voi syöttää pin-koodin, mikäli se on käytössä. Osa, etenkin uudemmat Huaweit, antavat myös ottaa pin-koodin kyselyn pois päältä.

Pin-koodin kyselyn voi poistaa myös puhelimella. Tämä voi olla helpompi tapa, mikäli reitittimen asetussivut ovat hankalat tai jos reitittimen hallinnan salasana on hukassa.

Huomaa, että jos reitittimen asetuksissa on väärä pin-koodi, koodin kyselyä käyttävän kortin saa helposti menemään lukkoon yksikertaisesti käynnistämällä reitittimen kolme kertaa uudelleen, mukaanlukien myös sähkökatkot. Tämän johdosta reitittimissä käytettäville sim-korteille suositellaan usein pin-koodin kyselyn poistamista käytöstä.

 

Mistä lähtien tai siis nopeudesta saa sen julkisen IP jutun??

0,2 Mbit/s.

Liittymän nopeus ei vaikuta julkisen IP-osoitteen saatavuuteen. Sen saa erikseen mainittuihin liittymiin, kuten Mobiililaajakaista 4G 100M, Mobiililaajakaista 5G 300M, Mobiililaajakaista 5G 600M, Mobiililaajakaista 5G 1000M, 4G/5G Kotinetti ja 5G Omakaista.

Julkista IP-osoitetta ei saa Elisan puheliittymiin, prepaideihin, latausliittymiin eikä Tablet-liittymään.

Käyttäjätaso 7

Mulla on tuossa nyt uusi tilattu sim kortti ulko modeemille mutta vielä en sitä vaihda sinne kun siellä on prepaid kortti 14 pv asti aktiivinen mutta voiko sillä sitten tuon pin koodin kuitata vai pitääkö se laittaa puhelimeen että saa pois sen kyselyn..???? Mistä lähtien tai siis nopeudesta saa sen julkisen IP jutun?? Nyt tosiaan yllättänyt kovasti Elisan liittymän toiminta kun ei ole sisä modeemia käytössä vaan parvekkeella tuo edullisesti saatu ZTE ulko modeemi.

Jos et poista Pin -koodi kyselyä puhelimessa, tai tabletissa, niin

Toimisikohan tuo ohje siihen sinun ZTE -reitittimeen:

PIN-koodin poistaminen käytöstä - ZTE

Tuollainenkin ohje:

         Hallintasivulta:

  1. Valitse alhaalta Lisäasetukset ja avautuvasta valikosta oikealta Muut-välilehti.
  2. Valitse vasemmalta lisävalikosta PIN-koodin hallinta.
  3. Tästä kohdasta voi syöttää nykyisen PIN-koodin ja vaihtaa SIM-kortin PIN-koodin kyselyn päälle tai pois. Muista painaa lopuksi Käytä.

Huom! Asetusta voi muuttaa vain kun asetussivujen etusivulta Oma reititin-osiosta löytyvä Mobiilidatayhteys-asetus on asennossa Off.

(Jos on ZTE 5G CPE MC7010 reititin, niin kirjautuminen paikallishallintaan tapahtuu osoitteessa http://192.168.254.1)

( Julkisen IP-osoitteen saaminen ei ole nopeudesta kiinni.)

 

Osallistu keskusteluun