Vastattu

TP-Link Archer MR200 julkinen IP ei toimi

  • 30 October 2022
  • 4 kommenttia
  • 284 katselukerrat

Avasin julkisen IP:n comboon TP-Link Archer MR200 + mobiililaajakaista 4G super. Tein uuden profiilin APN asetuksella internet4.

Tein port forwardingin https (443) ja http (80) porteille laitteeseen johon oli tarkoitus päästä kiinni. Tp-linkissä NAT Forwarding → Virtual Servers → sieltä sitten Internal IP, portit ja protokollat normikaavalla.

Ei näytä toimivan. Tp-link näyttää IP address 10.* (eli ei julkinen), whatismyip.com näyttää 85.* eli eri kuin tp-link. Näiden kai pitäisi olla samat jos homma toimii? Lisäksi port forward tester näyttää että portti 80 on kiinni. BTW: default-profiilissa APN on internet.saunalahti. Kokeilin myös asetusta internet4.saunalahti, ei toiminut.

Olisiko joku elisan asetus pielessä? Jos joku elisalta on kuulolla, niin pystyttekö potkaisemaan purkkia sieltä päin? Vai missä vika, itsekö sähläsin taas? Asiakasnumero on omayhteisö-profiilissa.

Ja joo, huomasin kyllä että aiheesta on kirjoitettu _paljon_, tässä nyt sitten ehkä uutuusarvona tuo reititin.

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Rajalla 31 October 2022, 08:53

Katso alkuperäinen viesti

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +17

Kummoisia nopeuksia ei tuolla reitittimellä sitten saa.

Yhden taajuuden cat4 laite ja eth portitkin 10/100. Eli teoriassa mobiilisti max 150M jonka sitten eth portti kuristaa vielä max 100M.

 

Häiriöilmoitukset päivystää kyllä tänäänkin jos tarvitsee liittymää tutkia.

puh 010190240

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Avasin julkisen IP:n

Eli tilasit Julkinen IP-osoite 4G/5G-lisäpalvelun?

Ei näytä toimivan. Tp-link näyttää IP address 10.* (eli ei julkinen), whatismyip.com näyttää 85.* eli eri kuin tp-link. Näiden kai pitäisi olla samat jos homma toimii?

Juuri näin. Silloin kun reitittimellä on julkinen ip-osoite, sen hallinnasta WAN-osoite on sama kuin whatismyip.com näyttämä osoite.

Jos tilasit Julkinen IP-osoite 4G/5G-lisäpalvelun ja muistit myös vaihtaa uuden internet4-profiilin käyttöön reitittimestä, vika on Elisalla.

@Porkkana : joo näin on, nopeudet ei tosiaan häikäise mutta tekee sen työn mihin se hankittiin ja onhan sillä yksi etukin (=halpa)! Kiitos numerosta, pitääpä varmaan soittaa tuonne häiriöilmoituksiin sitten.

@irritus : Juuri näin: tilasin ja sain avauskuittauksen avoin IP -lisäpalvelusta (ja vaihdoin internet4). Sama kuin yllä: soittelen varmaan häiriöilmoituksiin.

Kiitoksia kommenteista, toivottavasti purkki lähtee pelittämään.

Päivitys: soitto tekniseen tukeen, liittymän reset elisan puolelta + tp-linkin factory reset auttoi. Nyt julkinen IP toimii.

Osallistu keskusteluun