Traficom paljasti luvut että mobiiliverkko kuluttaa enemmän energiaa kuin kiinteä

  • 23 November 2022
  • 2 kommenttia
  • 179 katselukerrat

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +7

Tämä ei varmasti tullut yllätyksenä että kiinteä kuluttaa vähemmän energiaa kuin mobiilidata mutta silti kuluttajille tuputetaan mobiilidataa, varsinkin 5G liittymiä eikä kiinteää, joka on vihreämpi vaihtoehto kuin mobiili.

https://www.traficom.fi/fi/ajankohtaista/viestintaverkkojen-energiankulutuksesta-ensimmainen-tutkimus

https://mobiili.fi/2022/11/23/traficomin-tutkimus-paljasti-luvut-nain-paljon-enemman-tiedonsiirto-mobiiliverkossa-kuluttaa-energiaa-kiinteaan-verkkoon-verrattuna/


2 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +7

Tässä voi toki kysyä, kuinka paljon tukiaseman kulutus riippuu sen hetkisestä asiakasmäärästä. Luulisi, että kulutus per asiakas on sitä pinempi, mitä enemmän on asiakkaita. Joten sähkönkulutuksen kannalta valokuituliittymä ei välttämättä pienennä kokonaiskulutusta per talous, koska puhelimet käyttävät mobiiliverkkoa edelleen ja tukiasema kuluttaa sähköä.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +4

Tuosta on ollut ennenkin kirjoittelua, olen nähnyt molempien ratkaisujen käyttävän vähemmän energiaa, riippuen miten ja mitä lasketaan mukaan.

Totuus on kuitenkin että käyttäjän päätelaitteelta palveluntarjoajalle on pitkä tie ja paljon sähköä käyttävää elektroniikkaa. Vielä kun tähän lisätään valmistus- ja kierrätyskulut, voi todeta että bitti ei liiku ilmaiseksi.

Osallistu keskusteluun