Vastattu

Ulkomokkula ZTE MC889a yhdistäminen reitittimeen ZTE MC801A


Hei.

Ulkomokkulan yhdistämisessä reitittimeen ongelmia. Olen resetoinut reitittimen ja vaihtanut asetuksista yhteystilan Ethernet-kaapeliyhteyteen mutta en saa yhteyttä ulkomokkulaan. Täytyyköhän vielä joitain asetuksia vaihtaa? Liittymän on DNA:n joka toimii suoraan reitittimessä hienosti. Reititin ostettu Elisalta noin vuosi sitten ja ongelma on juuri reitittimen puolessa, siksi kyselenkin asiaa täältä. :)

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi ilponen 5 June 2024, 14:29

Katso alkuperäinen viesti

10 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Käytännössä siis vaihdoit ethernet-tilaan laitteen, mutta verkkokaapelilla et saa yhteyttä ulkolaitteeseen? 🤔 Tässä ohjeessa näkyy tuo ethernet-tila myös vaikka ohjeessa laitetaankin siltaavaan tilaan: https://static.elisa.com/v2/image/2tqybbhjs47b/631akbIw8sh9JW2guJHG9o/ZTE_MC801A_siltaus.pdf

Kyllä, vaihdoin juuri tuolta tuon ethernet-tilan päälle. Pitääköhän vielä vaihtaa noi dna:n APN asetukset vai eikös niiden pitäisi löytyä automaattisestikkin?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

Jos MC801A laite on ethernet-moodissa, ei APN-asetuksilla ole mitään virkaa, kun WAN-porttina ei toimi mobiiliverkko vaan toinen LAN-porteista.

Sillä taisi olla joku merkitys, kumpaan porttiin kaapeli liitetään.

Okei, näinhän se varmaan onkin.
Kun tuon reitittimen asetuksen muuttaa ethernet-reititintilaan niin siinä saa valita kummanko kahdesta lan portista haluaa muutettavan wan portiksi, olen näitäkin molempa vaihtoehtoja kokeillut.
 

Voisiko olla että reitittimessä olisi vanha softa joka jotenkin nyt ei halua muuttaa tuota porttia wan:iksi vaikka asetus onkin päällä? Ymmärtääkseni tähän on olemassa uudempi päivitys mutta sitä ei löydy suoraan laitteen ”päivitä” napin takaa. Jostain luin että pitäisi pyytää suoraan elisalta 🤔

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

Onko sulla se MC889a nyt reitittävänä eli sen pitäisi toimia DHCP-palvelimena tuolle MC801A laitteelle ?

Sen pitäisi olla tehdas asetuksella siltaavana, toki en sitä ole varmistanut. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

Jos sulla on kaksi siltaavaa laitetta peräkkäin niin se yksi julkinen IPv4-osoite menee päätelaitteelle. Laita se MC889a reitittäväksi ja MC801A siltaavaksi niin pääset helpoimmalla.

Okei, kokeilen tätä. Kiitos jo tässä vaiheessa kaikille avustaneille 👍

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +9

Saitko homman toimimaan @Rennesteri? 😊

Tuo zte reititin ei suostunut keskustelemaan ulkomokkulan kanssa jostain syystä. Kokeilin mokkulaa mökillä Huawein reitittimeen ja sen asetuksista vaihdoin wan kaapeliyhteyden automaattiseksi ja siellä homma pelittää. Noh, sinne mökille tämän mokkulan alun perin hommasinkin että sinällään ongelma ratkaistu, olisi vaan ollut kiva tietää saako tuolla mokkulalla tässä kotona paremman yhteyden.

Osallistu keskusteluun