Vastattu

Valvontakamerat eivät yhdisty uuden reitittimen langattomaan verkkoon

  • 7 March 2023
  • 5 kommenttia
  • 1534 katselukerrat

Vaihdoin uuteen reitittimeen ZTE (5G), mutta nyt en saa enää valvontakameroita yhdistettyä langattomaan verkkoon? Mistä mahtaa johtua?
 

 

EDIT 10.3.2023 // muokattu otsikkoa kuvaavammaksi -draakki

 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Snouppi 11 April 2023, 09:06

Katso alkuperäinen viesti

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7

Valvontakamerat keskustelee todennäköisesti vain 2.4 GHz taajuudella. Jos laitteessa on “yhdistetty” 2.4 ja 5 GHz taajuudet, kamera ei ymmärrä sitä. Tähän oli joku asetus, joka pitää ottaa pois päältä, ja lisäksi voi olla syytä sulkea 5 GHz taajuus kokonaan tai nimetä se eri tavalla siksi aikaa, että saa kamerat yhdistettyä.

 

..Ja sitten tyypillisesti valvontakameroiden kanssa pitää olla myös taivaankappaleet oikeassa asennossa, kieli vasemmalla 4. ja 5. poskihampaan välissä ja hyppiä tasajalkaa vasempaan kerien, jotta ne suostuvat yhdistämään noin 7. yrittämällä. (huom. toisen merkkisellä kameralla ohje on luultavasti päinvastainen)

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Mikäli uusi reititin ei tykkää nykyisistä laitteistasi, käytä vanhaa reititintäsi pelkkänä langattoman lähiverkon tukiasemana, access point, AP.

Huomaa, että jotkut laitteet eivät tähän suostu. Esimerkiksi Huawein 4G-reitittimet eivät suostu toimimaan pelkkänä langattomana tukiasemana. Niitä voi siitä huolimatta käyttää verkossa reitittimenä.

Huomioi, että ketjutettaessa reitittimiä, niiden ip-osoiteavaruuksien tulee olla erilaiset. Mikäli molempien reitittimien ip-osoite on 192.168.100.1, järjestelmä ei toimi. Vaihda jomman kumman reitittimen sisäverkko toiseen osoiteavaruuteen. Esimerkiksi 192.168.100.1 ja 192.168.8.1 on toimiva yhdistelmä.

Jos kaksi perättäistä NAT-reititystä häiritsee, voit ottaa sisemmästä verkosta NAT-reitityksen pois päältä. Huomaa, että tällöin joudut lisäämään ulompaan reitittimeen käsin reittitiedon sisemmän verkon reitittimen WAN-osoitteesta.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9

Tervetuloa OmaYhteisöön @Tyykki! 😊

Sanoisitko laitteiden tarkemmat laitetiedot (valvontakamerat, ZTE 5G-reititin). Nyt erityisesti valvontakameroista ei ole tarkempaa tietoa valmistajan ja mallin osalta. Jos jollakin yhteisöläisellä olisi esim. samat valvontakamerat käytössä. 👍

Oletko jo ihan perusteet käynyt valvontakameroiden osalta läpi? Uskoisin, että nämäkin saa palautettua takaisin tehdasasetuksille ja tämän jälkeen asennusta voi yrittää ns. “puhtaalta pöydältä” uudestaan tuon uuden 5G - reitittimen kanssa. 

Kamera on Nedis WIFICO20CWT. Kameran ohjeen mukaan pitää olla 2.4 GHz. Sain reitittimeen tehtyä 5G ja 2,4 G ja nimesin ne noiden mukaan. Kamera oli nollattu, kun yritin liittää toisiinsa. Useampi kerta yritetty, mutta QR koodi ei vaan kelpaa kameralle... 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +15

@Tyykki Onko ongelmaan saatu ratkaisua?

Jos ongelma on vielä ajankohtainen niin tarkistatko nämä.

Required router settings: - 2.4 GHz needs to be enabled - Encryption mode: WPA2-PSK - Authorization type: AES - Wireless MAC filtering: enabled

Osallistu keskusteluun