Vastattu

ZTE 5G CPE MC7010 -ulkoreititin wifi-kanavan vaihto

  • 28 October 2021
  • 2 kommenttia
  • 251 katselukerrat

Minulle asennettiin lokakuun alussa kotinetti ZTE 5G CPE MC7010 -ulkoreititin. Puhelimen sovellus Wifi Analyzer näyttää, että nykyinen kanavani 9+13 on huonompi ja ehdottaa vaihtamaan vakaampiin kanaviin mm. 1+5 ja 2+6, 5+1.... Toinen signaalikuvaaja sanoo nykyisen kanavan olevan 36 ja paremmat kanavat olisi mm. 149, 153, 157,...

Miten saan tuon wifi-kanavan vaihdettua reitittimessä? Asetuksissa en sellaista kohtaa ole löytänyt. Minulla on kaksi mesh-reititintä TP-Link Deco M4 2-Pack. Vanhassa 4G-modeemissa asetuksissa pystyi vaihtamaan vapaammille kanaville, ettei naapureiden kanavat häiritse.

JuhaK


icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi sakarialanne 28 October 2021, 12:21

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

Deco M4 sarjan MESH-tukiasemat valitsevat käytetyt Wifi-kanavat itse, niitä ei käyttäjä voi vaihtaa.

Mitä puhelimen Deco-sovelluksen “Wifi Assistant” kertoo sinulle langattoman verkon toimivuudesta ? Löydät assistentin Deco-sovelluksen päävalikon kohdan “Deco Lab” alta.

Hei! 

Kiitos tiedosta! Eipähän tarvii nyt turhaan miettiä miten wifi-kanavan vaihto tehdään! Testasin Decon wifi-testerillä ja se sanoo yhteyttä vahvaksi ja yhteiskanavien häiriöksi 1 ja läheisten kanavien häiriöt 0. Nykyinen wifi taajuusalue 5G, paras kanava: 48.  Tarkoittaako tuo nykyistä wifi-kanavaani? On ihan eri kuin minkä Wifi Analyzer ilmoittaa ja signaalin voimakkuuskin näyttää 50 ja toisessa 60.