Vastattu

ZTE MC7010 / Huawei WA8021v5 mesh ongelma SonicWall Global VPN -ohjelman kanssa

  • 21 February 2023
  • 6 kommenttia
  • 230 katselukerrat

Seuraavanlainen ongelma

 

5G Verkko rakennettu ulkoreitittimellä ja kahdella mesh laitteella (Mallit otsikossa). Ongelmani tulee vastaan kun yritän käyttää SonicWall Global VPN Client nimistä ohjelmaa. Kun langaton yhteys on muodostettu “master” ( Kiinnitetty poe yksikköön) mesh laitteesta tämä ohjelma toimii oikein hyvin. Kun kone on yhdistynyt verkkoon toisesta mesh laitteesta(ei kiinnitetty poe yksikköön) tämä sovellus ei lähde yhdistämään. Ohjelma toimii myös moitteetta jos kone on yhdistetty piuhalla suoraan poe yksikköön. 

 

Löytyisikö joku kertomaan miten näitä tarvitsisi ruuvvailla että saisin ohjelman toimimaan.

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Markomikael29 28 February 2023, 14:46

Katso alkuperäinen viesti

6 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9

Tervetuloa OmaYhteisöön @Markomikael29! 😊

SonicWallin tuotteet ei itselle ole tuttuja, mutta osaisikohan joku yhteisöläisistä auttaa kyseisen ongelman kanssa? 🤔

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +12

Nostetaas tätä ketjua vielä. Itsellänikään ei nimittäin herää minkäänlaisia ajatuksia mistä tässä voisi olla kysymys 🤔 Oletko koittanut esimerkiksi luoda tuota mesh verkkoa alusta loppuun saakka uudelleen? Olisikohan sillä mitään merkitystä asian kannalta.

Juuu on kokeiltu ja on myös kokeiltu vaihtaa mesh laitteiden paikkaa. Myös kokeiltu erilaisia porttisäätöjä ja asetuksia. Ei auta. 
 

Sain apuja tuttavalta kuka pyöritellyt näitä ja sanoi että mesh laitteet voi halutessaan hävittää tietoa matkalta. Ja hävitys tapahtuu takaisinpäin tulevista tiedoista. Pelkkää spekulointia ja arvailuja, ei lähdetty testailee enempää.

 

Ratkaisin asian vetämällä johdon sisääntuonnilta keskelle kämppää. Tästä sit johdon koneelle missä eioo wlan vastaanotinta. Aikasemmin se mesh laite(tukiasema) toimi ns vastaanottimena tietokoneen vieressä.. säästyi johtojen vedolta mutta eihän tuo iso homma ollut.

 

toki jos tähän löytyy ratkaisua niin mielelläni kuulen ja voisin vaik testailla.

 

kiitoksia kuitenkin 👍

Tuossa taas vähän tutkailin foorumeita niin jotkut ongelmat viittasivat että qos asetuksia muuttamalla rupeis toimimaan. Onko tästä tietoa voiko noita asetuksia muuttaa mesh laitteissa?

ongelmaan liittyen tulee seuraavanlainen logi vpn clienttiin

The peer is not responding to phase 1 ISAKMP requests."

jos joku haluaa enemmän perehtyä 👍
 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

Juuu on kokeiltu ja on myös kokeiltu vaihtaa mesh laitteiden paikkaa. Myös kokeiltu erilaisia porttisäätöjä ja asetuksia. Ei auta.

Kokeilitko “testin vuoksi” DMZ-asetustakin ?

 

Juuu sekin tullu testattua 🥴

 

toki nyt positiivinen huomio tähän että kun puotin toisen mesh purkin pois niin nopeudetkin ovat kaikkialla paremmat. Että loppujen lopuksi tulen varmaan tässä setupissa pysymään.

 

Mielenkiinnosta tietenkin haluaisin tietää että onko tämä mahdollista ratkaista mesh laitteiden asetuksilla.

Osallistu keskusteluun