Vastattu

ZTE MC801A lan portit

  • 25 September 2021
  • 9 kommenttia
  • 161 katselukerrat

Moi, minulla on ZTE MC801A ja siinä Elisa 600M 5G, modeemin omalla wlanilla saan latausnopeudeksi 5Ghz yhteydellä reilua 500Mbps mutta lan porteista vain reilua 100mbps, kun kone on kytketty suoraan joko 1 tai 2 porttiin, mistä moinen voisi johtua?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi akau013 27 September 2021, 19:57

Katso alkuperäinen viesti

9 kommenttia

Katsopa  onko sulla siinä ethernet-kaapelissa kaikki 8 värillistä johdinta sen läpinäkyvän liittimen sisällä kytkettynä.

Jos vain 4 johdinta on kytkettynä, osta uusi kaapeli, vähintään CAT5e merkinnällä, mieluummin CAT6.

on kaikki kahdeksan kytkettynä, CAT 6 piuhoja, useampaakin kokeilin, eri asuin kerroksiin menee CAT 7, koetin niitäkin ja sama tulos

laitoin vielä ton ZTE:n siltaavaan tilaan ja laitoin väliin telewellin TW-EAV510 AC:n joka löytyi hyllystä, ei muutosta nopeuksiin...

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2

Onko koneessa vain 100Mbps nopeuteen pystyvä ethernet liitäntä? Mitkä on koneen speksit?

Menee yli 100Mbs 120-130

Ainakin Telewell näyttää lanit noin

ZTE on siis nyt WAN portissa telewellissä siltaavana nuo on koneet joilla olen testannut

 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2

Näyttääkö myös tietokone ethernet liitännän nopeudeksi 1000Mps? Jos myös tietokone näytää lan portin nopeudeksi 1000Mbps niin silloin jokin hidastaa, olisiko silloin ZTE jotenkin viallinen?

Näyttääkö Telewell sen WAN-porttinsa nopeutta ? Tai ZTE:n hallintasivu LAN-porttinsa nopeutta ?

ZTE ei näytä Lanin nopeuksia eikä Telewell hallintasivulla Wan portin nopeutta, toki sen varmaan saisi kaivettua jollain terminaali yhteydellä. Mutta mutta, pikkusien tuntuu hölmöltä, mutta perus tehdasasetusten palautus tuntui auttavan. Toki voi olla jotain vikaa laitteessa, mutta täytyy seurata. Eli nyt näyttää lanista nopeudet tuolta. 

Laite oli siis käytettynä ostettu ja oletin että on tehdas asetuksissa kun kaikki mitä tuossa voi säätää oli oletuksissa tai ei ainakaan mikään muuttunut paitsi se että lanit lähti toimimaan kun palautti tehdasasetukset.

Osallistu keskusteluun